Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 17 hetes terhes vagyok és az...

17 hetes terhes vagyok és az orvosom a kisbabán agyában cisztát talált (4,5mm). Mik lehetnek a kilátásaink? Mennyi az esélye h felszívódjon? És ha nem fog, akkor milyen baja lehet a kisbabámnak?

Figyelt kérdés

-kombinált teszt eredményem: down: 1:16000, edwards:1:50000. Az afp-nk még nem jött meg, annyit tudok h nem lett rossz az eredmény, mert akkor hívták volna már a terhesgondozót.

Van valakinek hasonló tapasztalata?

2011. febr. 15. 13:28
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

LÁNYOK! Nektek mennyi lett az afp-tek?

Mert megvan az enyém, a dokim szerint rendben van, de én tartok attól, h ez igencsak alacsony, és ha hozzáteszem még a cisztát is a baba agyában....hát igencsak nem vagyok nyugodt!

Afp: 31,5 ng/ml

Mom: 0,87

Kérlek, írjátok meg a tiéteket!

Köszönöm!

2011. febr. 17. 21:40
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
14:45-ös vagyok, akinek a kérdésére is válaszoltál. Az AFP-m 1,47 lett, pont a közepe, azt hiszem. Az AFP egy elavult vizsgálat, amit sok egyéb tényező befolyásol, ha a dokid szerint rendben van, akkor biztos így is van.
2011. febr. 18. 08:14
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. febr. 18. 08:25
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a 20 hetes vizsgálaton láttak cisztát az agyában, mondták hogy valószínűleg fel fog szívódni, de hogy benne van a pakliban, hogy down-kóros lesz... 1 hónap múlva kellett visszamenni megnézetni, addig sírtunk éjjel-nappal folyamatosan a férjemmel. Szerencsére felszívódott, ma már egészsége 2 éves a fiam!
2011. febr. 22. 15:45
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Sajnálom, hogy így jártatok, de nagyon örülök, hogy végül mindenkinek megoldódott.

Én 8.-án megyek Hajdú Krisztinához és nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz.

Egy 17 hetes kismama, aki sajnos egyedül várja kisbabáját.

Mindenkinek szép babavárós napokat és jó egészséget kívánok!!!

2011. febr. 22. 17:16
 16/25 anonim ***** válasza:
A barátnőmnek (1 nap különbséggel szültünk) 16 hetesen 4 ciszta volt az agyában, szülésre 3 felszívódott, a 4. pár hétre rá. Ne izgulj!
2011. febr. 22. 21:14
 17/25 anonim ***** válasza:
A dokim annó azt mondta, a pályafutása alatt nem találkozott egyetlen babával sem, akinél ez bizonyítottan gondot okozott volna. A babámnál mindkét oldalon találtak a 16.héten (1db 3mm), ami a 20 hétig csak nőtt (már két oldalon volt 9 és 6mm-ek), majd hirtelen el is múlt a 29.hétre. Azt mondta még, hogy az sem baj, ha nem szívódik fel, mert akkor a születés utáni első hónapban megoldódik a gond. (Barátnőm gyereke is így született, 5hetes korára már az ultrahangon nem volt kimutatható. A gyerekek csodálatosan fejlődnek, semmi bajuk. Az agy ilyen pici korban még nagyon képlékeny, ne aggódj nincs olyan terület, amit elnyomna. Minden rendben lesz!!!! Valószínűleg tovább fognak küldeni a SOTE-ra, mert ez a protokoll.
2011. febr. 22. 21:51
 18/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, h írtatok. Hétfőn 1-re van időpontom dr. Hajdú Krisztinához. Nem bírom megvárni, h esetleg tovább küldjenek a Sote-ra,meg hogy őszinte legyek, nem is akarok oda menni, ha nem muszáj, mert a kisfiammal 2 évvel ezelőtt már voltunk ott (az afp-nk lett magas). Remélem a dr.nő tényleg megbízható.

Ha valaki járt már nála le tudná írni, hogy hogy működnek nála a dolgok? Mennyi ideig ultrahangoz? A férjem bejöhet velem? Mert gondolom a kisfiam nem, mondjuk ő ki sem bírná, de jó lenne ha a férjem bent lehetne!

2011. febr. 23. 12:52
 19/25 anonim ***** válasza:

Szia!!

Hidd el megbízható a doktornő...uh olyan fél óra kb.

Szerintem a kisfiad is beviheted velünk az 1 éves kislányunk is bent volt és semmi gond nem volt!

Sima uh -val végig nézi a babát és ennyi :)) ne izgulj!! A leleteidet vidd magaddal! (12 hetes, 16 hetes)

Aztán közben ő mindent elmond!!! Hidd el h nem lsz baj !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem fog tovább küldeni, meg magzatvízvételt sem javasolni...(persze felajánlja h ha ti akarjátok akkor lehet de sztem felesleges)..

Drukkolok!!!!! majd írj!!!!

2011. febr. 24. 13:51
 20/25 A kérdező kommentje:

Ma voltunk a dr.nőnél, tényleg nagyon kedves, ahogy írtátok!

Viszont felajánlotta a magzatvízminta-vétel, mert sajnos 2 cisztát talált, meg a pici veséjében is van valami tágulat :(((((( Nagyon el vagyok keseredve, holnap megyünk is hozzá az áek-be. A dr.nő után elviharoztunk az orvosomhoz is, aki azt mondta h ne mondjak semmit, ő is megnézi és sajnos ő is ezeket a dolgokat látta és mindenképpen javasolja a mintavételt.

2011. febr. 28. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!