Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha sokféle vitamint kell...

Ha sokféle vitamint kell szednem mégis mikor melyiket kéne hogy felszívódjon rendesen? Már teljesen belekavarodtam.

Figyelt kérdés

Magnéziumot kéne 3x2-t, calciumot 800 mg-ot (ez 3 tabletta most) reggelente egy szem pajzsmirigy gyógyszert+1 szem jódot, és most még vasat is kaptam c vitaminnal.

Az orvos csak annyit mondott, a ca+mg -t külön szedjem, tehát legyen köztük min.2 óra mert gátolják egymás felszívódását. A vas papírján az van 2x1 szem éhgyomorra, na most akkor azt mikor? Plusz ugye se tejtermék se tea se kávé mellé de közben meg legyen éhgyomorra. A pajzsmirigy gyógyszert is reggel kell éhgyomorra.

Komolyan már mint az öregnéniknek, gyógyszeres fiola kellene napi elosztásban 2 -3 óránként kapkodhatok be vmit gyakorlatilag...

Nem értem, hogy amikor multivitaminban ez mind benne van akkor ott nem gátolják egymást?

2011. máj. 25. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Szegény Te :( Nem tudok mit mondani.
2011. máj. 25. 22:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Reggel szedd be a pajzsmirigy gyógyszert és a vasat meg a jódot.majd reggelizz meg rá két órára vedd be a mg.ot.Mondjuk 10 körül,akkor délben a calciumot.kettő és négy között az újabb mg-ot,és este nyolc körül megint magnézium.A multivitaminokban nincs akkora mennyiségben benne,de amúgy biztos,hogy ott is befolyásolják egymást csak ezt nem írják rá a dobozra,hogy nem szívódik fel az összes vas,mert akkor nem vennék meg.Ha egyszerre veszed be a mg-al akkor is felszívódik valamennyi csak kisebb mennyiségen,és várandósan fontos a vas bevitele.remélem tudtam kicsit segíteni.
2011. máj. 26. 21:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Oh és az utolsó vasat azt mondjuk olyan hat körül,és esete nyolckor van az utolsó mg akkor nem zavarják egymást.
2011. máj. 26. 21:52
 4/5 A kérdező kommentje:
jaj nagyon köszönöm!!!! reggel a pajzsmirigy gyógyszer vajon a többivel nem zavarja egymást? remélem nem...:)
2011. máj. 27. 08:17
 5/5 anonim ***** válasza:
szerintem nem zavarja a pajzsmirigy gyógyszer a vitaminokat.
2011. máj. 27. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!