Naponta többször megremeg a pocim, a babám. Pár másodpercre! Nagyon aggódóm, baj van? 36 hetes vagyok.
Mit tehetnék? Szedjek több vitamint?
Beteg a babám?
36 hetes kismama vagyok. Több hete tapasztalom az időnkénti remegést. Hiába második gyermekem, most tapasztaltam csak ezt a remegő megnyilvánulást.
Egy szó, mint száz, csak hogy tudd. Fordultam kérdésemmel a főorvos nőgyógyászomhoz, a védőnőhöz, a körzeti gyermekorvosunkhoz, remek 4D szonográfushoz, az interneten gyermek neurológushoz, homeopátiás általános doktornőnkhöz (+ a homeopatia.info.hu szakértőjéhez) valamint olyan ismerőseimhez, akik az elmúlt 2-3 (egyikőjük csecsemő- és gyermekápoló) hónapban szültek.
A válaszok egységesen arra utaltak, hogy "nincs semmi baj". Nem igazán nyugodtam bele, mert hát...
A vitaminkérdésre is azt válaszolták, hogy nem szükséges többet szedni mint ami. Esetemben védőnői tanácsra ebben a téli időszakban 2-3 naponta terhesvitamin (Gravida), vérszegénységem miatt Maltofer fol, valamint most állok le a Magne B6-tal. Volt C vitamin, homeopátiás immunerősítés. Bőven elég volt. Semmiféle irodalmat nem találtam a magzati remegéssel kapcsolatban, a fórumokra térve ezután pedig anyukák számoltak be ezen tényről, hogy többet tapasztalják. Majd azon kismamák is megszólaltak, ahol viszont a remegés a születés után mit kívánnak.
A felsoroltak közül sajnos a 60%-a vagy azt mondta, hogy ilyet még nem hallott, biztosan csuklik. Amikor az x. ember mondta, hogy erről lehet szó, sajnos már indulatokat váltott ki belőlem, hiszen kézzel-lábbal magyaráztam, hogy ismerem a csuklás mikéntjét. Kifejezetten a baba kézmozdulataiban érzem a remegést, már amikor előfordul. Mindig fejfekvésű volt a baba, ezért be tudom tájolni, hogy milyen mozdulatok kb. honnan származnak. Lábbal esetleg hihetetlen gyors mozdulatokat produkált.
Tehát nyitott maradt a kérdés és be kell érnem azzal, amit itt olvasunk és tapasztalunk mi magunk.
Egy valaki említette még a Kálcium szedését, de utánaolvasva túl sok közöst nem találtam az ügyben. Sőt, túladagolva még inkább árthatunk máshogyan, mint használunk.
Vitamin témában ezt tudtam kijárni.
Egyelőre nyugodj meg legalább annyira, mint én, hogy elvileg ez így még normális is... "koordinálatlan mozgás, éretlen idegrendszer" legtöbbször félálomban...
Az újszülött még jóideig nem végez tudatos mozgást, ebből kifolyólag felvételeken is látható olyan kézremegés pld., amikor a buksijához nyúl, megdörzsöli a nóziját vagy csupán hadonászik...
Képzeljük el magzati helyzetében, amikor minden oldalról zárt térben van hozzáképzelve az előzőeket...
Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat, főleg az utolsónak!
Picit megijedtem, hogy mi van, ha már bent rohamai vannak.
De már nem is agyalok többé ilyeneken, hiszen hamarosan megszületik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!