Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikerterhes vagyok. A 12. heti...

Ikerterhes vagyok. A 12. heti uh-on azt mondták, hogy az egyik babának a tarkóredője 1,7, a másiké 2,6. Aggódjak?

Figyelt kérdés
Elküldtek genetikushoz, ő is lemérte, megnézte van orrcsonjuk, de azért kell mennem magzatvizvételre, ami 4 hét múlva van. Addigra totál kikészülök. Kombinált teszt, integrált tesz ikertherhesség miatt nem érdemes csináltatni. Nagyon félek hogy beteg az egyik babám....nyugtassatok meg,hogy ilyen értékekkel is lehetnek egészségesek...
2011. febr. 14. 11:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2.5 volt az én babámé. föl se merült, hogy beteg lenne. 3.0 felett vizsgálódnak tovább. bár úgy tűnik a te dokid elővigyázatosabb, de nem hinném én se, hogy gond lenne.
2011. febr. 14. 11:52
 2/15 anonim ***** válasza:
3 mm-ig normális, úgyhogy nem hinném, hogy gond van, csak elővigyázatosak.
2011. febr. 14. 11:53
 3/15 anonim ***** válasza:
első vagyok: nem értem miért küldtek még magzatviz vételre is. elmúltál 35? ha nem akkor totál nem indokolt az sem a leirtak alapján.
2011. febr. 14. 11:59
 4/15 anonim ***** válasza:
Minden rendben lesz, csak elővigyázatosságból néznek magzatvizet a határérték miatt. Mivel ikerterhesség, ezért fokozott figyelemmel járnak el, de nem tudsz addig mit tenni, nyugodj meg, az idegeskedés sem tesz jót. Egy kolleganőm babájáról most derült ki, 2,9-es tarkóredővel semmi baja!! Persze ő is végigizgulta szegény azt a pár hetet.. nem is értem, erre miért kell ennyit várniuk szegény aggódó anyukáknak! Szóval csak nyugi!
2011. febr. 14. 12:07
 5/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Majd írd meg kérlek, mi történt! Vmit a nemüket is, mert az is ki fog már ebből derülni.:)
2011. febr. 14. 12:08
 6/15 anonim ***** válasza:
Istenem ez a sok idiota orvos aki feleslegesen paráztatja a kismamikat.ikreknél amugy is előfordul hogy az egyik kisebb mint a másik..Én nem hiszem hogy a te eredményed annyire rossz lenne.Ugyhogy nyugi és a magzatviz mintavétel után pihenj nagyon sokat.Nekem is volt ..
2011. febr. 14. 12:35
 7/15 anonim ***** válasza:

igen lehet, és nagyon remélem hogy egészségesek!

előzőnek: én nem nevezném idiótának a dokit, azért mert elővigyázatos, és ha nem szól, nem küldi tovább, és beteg baba születik, akkor minek fogod nevezni? akkor meg majd feljelentenéd mi?

2011. febr. 14. 13:49
 8/15 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a válaszokat. Az orvos azért tartja indokolnak, mert a babák mérete szinte egyforma, csak a tarkóredőjük között van 1 mm különbség, ez zavarja. Mindenesetre elmegyek persze a vizságlatra, de teljesen be vagyok tojva.
2011. febr. 14. 13:57
 9/15 anonim ***** válasza:
Szia! A magzatvízvétel kockázatos, két babánál (külön burokban) dupla annyi kockázat. Én is ikreket várok, és bár a tarkóredők jók lettek (1 mm), a korom miatt (37) felajánlották a magzatvízvételt. Nem kértem. Az integrált és a kombinált tesztet sem. Azokon a problémákon, amik ezek során kiderülhetnek, nem lehet segíteni, egyetlen lehetőség az abortusz. Márpedig a babákat meg akarom tartani, akármilyenek. Tudom, hogy ezt legtöbben másképp gondolják. Született már sérült gyerekem, olyan betegséggel, amit ezek a tesztek nem mutattak volna ki (nála sem kértük őket). Elvesztettük, és remélem, őket nem fogjuk. Vannak sokkal szörnyűbb dolgok, mint a Down-kór. De ez csak az én véleményem, és szerencsére a gyerekek túlnyomó része egészségesen születik.
2011. febr. 14. 15:38
 10/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Érdeklődnék, kiderült-e már valami? Ugye minden rendben?

2011. márc. 1. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!