Hogyan ítélitek meg a fiatalkorúak terhességét?
Kedves 13:22!
Igen 19évesen szültem, jól emlékszel :)
Másik kedves válaszolónak mondom, hogy én tettem fel a pharmatexes kérdést:) Itt a link ott a nevem, hogy "Nigra kérdése" :) http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
És itt most nem az elítélésről beszéltem, (általában, soha senkit nem ítélek el, már ha amit tesz az "normális" kereteken belül van), itt az volt a kérdés, hogy hogyan ítélitek MEG, a védekezés NÉLKÜLI teherbeesést, lényegében arra, gondolok amikor úgy élnek nemi életet, hogy "velem ez úgyse történhet meg", konkrétan, hogy ez kire vezethető vissza...a szülő hibája, a kellő felvilágosítás hiányában, az iskoláé biológiaóra keretében, mert amiről én tudok, ott csak az egymásra mutogatás megy. :) Én fogalmaztam rosszul ne haragudjatok :)
13:22 vagyok
Az jó lenne ha tudnánk beszélgetni. :)
akkor adom az msn-t :) aghato3@msn.com
de ha nincs msn-ed akkor ugyanerre a címre írhatsz mailt is :)
17:06
Nem itt beszélgetünk, hanem levélben....
És itt most nem az elítélésről beszéltem, (általában, soha senkit nem ítélek el, már ha amit tesz az "normális" kereteken belül van), itt az volt a kérdés, hogy hogyan ítélitek MEG, a védekezés NÉLKÜLI teherbeesést, lényegében arra, gondolok amikor úgy élnek nemi életet, hogy "velem ez úgyse történhet meg", konkrétan, hogy ez kire vezethető vissza...a szülő hibája, a kellő felvilágosítás hiányában, az iskoláé biológiaóra keretében, mert amiről én tudok, ott csak az egymásra mutogatás megy. :) Én fogalmaztam rosszul ne haragudjatok :)
Én ennek az elég "népszerű" hozzáállásnak vagyok ékes példája. 19 éves vagyok és egy több mint 2 éve tartó kapcsolatban az első fél év után pontosan így álltam a dologhoz. "-Velem ez úgysem történhet meg ..." Most 19 éves vagyok és megtörtént, eltelt több mint másfél év és teherbe estem. Sokkot kaptam, rágódtam rajta hetekig, hogy hogy lenne a legjobb, mi lenne a leghelyesebb döntés és megtartottam a babát. Ítéljenek meg (vagy éppen el) ... Nem érdekel. Igaz én már nem vagyok fiatalkorú de a mai világban ha egy 19 éves lány gyermeket vár és meg is szüli (jó esetben) az katasztrófa. :) Főleg egy faluban ... Én ugyanis faluban élek és biztos vagyok benne, hogy amint jobban fog látszani, hogy babát várok majd szépen elindul a rosszindulatú szóbeszéd ahol már rég nem megítélésről hanem elítélésről lesz szó! Viszont az senkinek nem fogja elhagyni a száját, hogy ez a kislány legalább nem vetette el nem úgy mint az a 2000 nő naponta aki szintén épp olyan felelőtlenül él szexuális életet mint ahogyan én éltem. (tisztelet a kivételnek!) Mert én is dönthettem volna így ... De emberként nincs jogom egy ártatlan ember élete fölött nemmel dönteni... Pedig folytathattam volna tovább az életem, nyugodt tempóban folytathatnám a főiskolát, bulizhatnék, foglalkozhatnék még magammal egy jó pár évig és azzal, hogy megalapozzam a jövőmet, de milyen áron?? Itt kezdődik a felelősségvállalás. Azt hiszem. Mostanra már egy boldog kismamának mondhatom magam. :) Egy percig sem bántam meg, hogy így döntöttem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!