Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan ítélitek meg a fiatalko...

Nigra kérdése:

Hogyan ítélitek meg a fiatalkorúak terhességét?

Figyelt kérdés
Gondolok itt 13 éven felüliekre (fiatalabban csak nem élnek szexuális életet). Persze nem csak konkrétan a terhesség, hanem maga a szexualitás, a védekezés hiánya, és természetesen a teherbeesés. Ha egy 16-17éves lány esik teherbe, azon ahogy észrevettem itt GYIK-en nem háborodunk fel annyira. Talán azért nem mert ennyire megszokott lenne? És a fiatalabbak 14-15évesek? Nektek mi a véleményetek?
2011. febr. 12. 13:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
zsigaby ez valami vicc? ha nem értessz az óvszerhez szedj már fogamzásgátlót.
2011. febr. 12. 14:15
 12/20 A kérdező kommentje:

Kedves 13:22!

Igen 19évesen szültem, jól emlékszel :)

Másik kedves válaszolónak mondom, hogy én tettem fel a pharmatexes kérdést:) Itt a link ott a nevem, hogy "Nigra kérdése" :) http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

És itt most nem az elítélésről beszéltem, (általában, soha senkit nem ítélek el, már ha amit tesz az "normális" kereteken belül van), itt az volt a kérdés, hogy hogyan ítélitek MEG, a védekezés NÉLKÜLI teherbeesést, lényegében arra, gondolok amikor úgy élnek nemi életet, hogy "velem ez úgyse történhet meg", konkrétan, hogy ez kire vezethető vissza...a szülő hibája, a kellő felvilágosítás hiányában, az iskoláé biológiaóra keretében, mert amiről én tudok, ott csak az egymásra mutogatás megy. :) Én fogalmaztam rosszul ne haragudjatok :)

2011. febr. 12. 15:50
 13/20 A kérdező kommentje:
Jajj és 13:22-es írj nyugodtan privátot, vagy msn-en is megkereshetsz,(abban az esetben mailben elküldöm) ha szeretnél beszélgetni :)
2011. febr. 12. 15:51
 14/20 anonim ***** válasza:

13:22 vagyok

Az jó lenne ha tudnánk beszélgetni. :)

2011. febr. 12. 16:58
 15/20 A kérdező kommentje:

akkor adom az msn-t :) aghato3@msn.com

de ha nincs msn-ed akkor ugyanerre a címre írhatsz mailt is :)

2011. febr. 12. 17:01
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
A privát beszélgetést esetleg emailben kéne elintézni, nem a fórumon.
2011. febr. 12. 17:06
 17/20 anonim ***** válasza:

17:06

Nem itt beszélgetünk, hanem levélben....

2011. febr. 12. 17:35
 18/20 zsigaby ***** válasza:
Nem az Óvszerhez nem értek, hanem szeintem egy ideig jól bevált márkájúval, vmi más történt. És azért nem használok más fogamzásgátlást mert más problémáim is vannak. tehát nem ajánlott mindenféle fogamzásgátló. így a legegyszerűbb az óvszer. És szerintem bárkivel előfordulhat hogy akció közben eldurran!!
2011. febr. 12. 17:41
 19/20 anonim ***** válasza:
Lehet, nem véletlen, hogy - elvileg - a szexnek védett kereteken belül van a helye. És most mindenki überkonzervatívnak fog tartani, de szerintem a védett keret a házasság. (és ez nem azt jelenti, hogy a házasságok nem mennek esetleg tönkre... ez egy másik kérdés...)
2011. febr. 12. 20:04
 20/20 anonim ***** válasza:

És itt most nem az elítélésről beszéltem, (általában, soha senkit nem ítélek el, már ha amit tesz az "normális" kereteken belül van), itt az volt a kérdés, hogy hogyan ítélitek MEG, a védekezés NÉLKÜLI teherbeesést, lényegében arra, gondolok amikor úgy élnek nemi életet, hogy "velem ez úgyse történhet meg", konkrétan, hogy ez kire vezethető vissza...a szülő hibája, a kellő felvilágosítás hiányában, az iskoláé biológiaóra keretében, mert amiről én tudok, ott csak az egymásra mutogatás megy. :) Én fogalmaztam rosszul ne haragudjatok :)

Én ennek az elég "népszerű" hozzáállásnak vagyok ékes példája. 19 éves vagyok és egy több mint 2 éve tartó kapcsolatban az első fél év után pontosan így álltam a dologhoz. "-Velem ez úgysem történhet meg ..." Most 19 éves vagyok és megtörtént, eltelt több mint másfél év és teherbe estem. Sokkot kaptam, rágódtam rajta hetekig, hogy hogy lenne a legjobb, mi lenne a leghelyesebb döntés és megtartottam a babát. Ítéljenek meg (vagy éppen el) ... Nem érdekel. Igaz én már nem vagyok fiatalkorú de a mai világban ha egy 19 éves lány gyermeket vár és meg is szüli (jó esetben) az katasztrófa. :) Főleg egy faluban ... Én ugyanis faluban élek és biztos vagyok benne, hogy amint jobban fog látszani, hogy babát várok majd szépen elindul a rosszindulatú szóbeszéd ahol már rég nem megítélésről hanem elítélésről lesz szó! Viszont az senkinek nem fogja elhagyni a száját, hogy ez a kislány legalább nem vetette el nem úgy mint az a 2000 nő naponta aki szintén épp olyan felelőtlenül él szexuális életet mint ahogyan én éltem. (tisztelet a kivételnek!) Mert én is dönthettem volna így ... De emberként nincs jogom egy ártatlan ember élete fölött nemmel dönteni... Pedig folytathattam volna tovább az életem, nyugodt tempóban folytathatnám a főiskolát, bulizhatnék, foglalkozhatnék még magammal egy jó pár évig és azzal, hogy megalapozzam a jövőmet, de milyen áron?? Itt kezdődik a felelősségvállalás. Azt hiszem. Mostanra már egy boldog kismamának mondhatom magam. :) Egy percig sem bántam meg, hogy így döntöttem!

2011. febr. 12. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!