Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi van akkor ha a menszesz...

Mi van akkor ha a menszesz alapján pénteken leszek 40 hetes és egy nappal előtte befektetnek? Na és ha van még 2 hetem?

Figyelt kérdés

A menszesz alapján 40 hetes leszek pénteken.

Az ultrahang alapján meg 39 hetes! Igaz a 38. heti ultrahang vizsgálaton a doki azt mondta hogy nem írunk terhességi hetet, mert az adatok alapján megfelel a terhességi hétnek.

De engem meg csütörtökön befektetnek a kórházba. Ilyenkor mit néznek? Mi dönt? Miért kell befeküdnöm?

Más miért maradhat otthon 41 meg 42 hetesen?

Nem értem....

lepény I-II. nem óriás bébi, remélem nem is lesz az.. :D

kicsit vizesedek, vannak jóslóim de nem erősek a babám szivhangja mikor méhösszehúzodásaim voltak néha felment 180-ra a doki szerint ezt figyelembe kell venni de nincs baj!

2009. febr. 11. 08:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Ne aggodj,nem lesz semmi baj,ha azt mondják be kell feküdnöd,akkor a picur és a te számodra is az lesz a legjobb.A dokid tudja a dolgát hidd el. Boldog várakozást!!!!!
2009. febr. 11. 08:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Minden kórházban más a szokás, és van olyan hely hogy a 40. hét lejártakor befektetik az embert megfigyelés céljából- én is ilyen kórházhoz tartoztam. Bár én nem túlhordás miatt feküdtem be, de szobatársaim voltak így.

Naponta vizelet,vérnyomás, ctg volt. Néhánynaponta áramlásvizsgálat, magzatvízvizsgálat stb, ha valakinek problémája volt megvizsgálták.

Tényleg van olyan kórház ahol csak 1-2 naponta be kell menni a 40. hét után.

Gondolj arra ha folyamatosan orvosi felügyelet alatt vagy azonnal tudsz szólni ha van valami, biztonságosabbnak vélik a 40.hét után ha figyelemmel követhetnek. Ha nem írták át még előzőleg a kiírás napját akkor már ilyenkor nem változtatnak rajta, legalábbis nálunk.

Könnyű szülést kívánok neked!!!

2009. febr. 11. 08:54
 3/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

remélem hamar meg lesz a kisbabám .:))))

2009. febr. 11. 09:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Engem 40 hét és 2 naposan befektettek.Olyan mérges voltam,komolyan sírni lett volna kedvem,mert nem akartam negyven fokban egy kórteremben fekve arra várni,h mikor indul már meg a szülés.Sőt,aznap amikor befektettek kilátásba helyezte a doki a császármetszést,mivel annyira zárt és szerinte éretlen volt a méhszáj,h nem sok esélyt látott a szülésre a betöltött 41. hétig,és itt az volt a szokás,h az anyukát így vagy úgy,de aznap megszülesztik.már ettől is idegenkedtem,hiszen én a természetes szülés híve vagyok.

A szülésznők kicsit ki voltak akadva,h mi a francnak fektetnek be valakit hétvégére,mikor úgysem csinálnak vele semmit,csak egy NSTt,arra meg vállaltam volna az otthonról bejárást is.

Amikor elkezdődött a vajúdás,a doki még akkor is azt mondta,h még sok van vissza nem fogok megszülni másnap délutánig.Emiatt a mondata miatt nem lett Apás szülés,mert a férjem lefeküdt,és nem tudtam felkelteni.

Úgy,de úgy el tudtam volna küldeni a dokit a p*csába,de a Kiscsillag megszületése mindent elhomályosított,még ezt a hülye közjátékot is.Nem fogadott dokim volt,csak aznap ügyelt a több hetes szabija előtt utoljára.

A szívhang miatt ne aggódj annyira,én állva vajúdtam végig,mire ráeszméltek,h tényleg szülünk,addigra 5 órája vajúdtam már mindenféle külső figyelem nélkül.És bizony állva szinte végig alacsony volt a szívhangja a kicsinek,mint az NSTn kiderült szülőszobán.Makk egészséges lett.

Ha elfogadsz egy tanácsot,amikor beindul a szülés,akkor érezni fogod,és ha apás szülést terveztek,akkor ne hallgass olyanra,h nem még nem szülünk,majd holnap,mert ez a fájásmennyiség még nem elég.Egy pillanat alatt fordulhat a kocka!

Könnyű szülést!

2009. febr. 11. 09:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát én sem értem, hogy miért fektetnek be még a betöltött 40. hét előtt. Ráadásul úgy, hogy semmi problémád nincs, és a baba is jól van. Nekem is volt olyan ctg-m, hogy 180-ra felment a baba szívhangja, a következőnél meg tökéleteset produkált. Szerintem a ctg nem mérvadó. Nálunk az a szokás, hogy a 40. hét után még egy hetet várnak. Igaz naponta kell ctg re járni és kétnaponta magzatvíz vizsgálat, de ezen kívül a kórházba sem csinálnak veled sokkal többet, és inkább itthon várom a babát, mint egy kórteremben. Mindenesetre bárhogy is történjen, könnyű és gyors szülést kívánok neked.

39+1 hetes

2009. febr. 11. 09:36
 6/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm!

Sajnálom, hogy így történt! :(

Én se értem minek fektetnek be hiszen 20 percre lakok a kórháztól.

Remélem probléma menntes lesz. Amúgy apás szülést tervezünk mi is, egyből szólok neki ha fájásaim vannak.

Nehogy úgy járjuk mint ti. :(

Azon izgulok, hogy jobb lenne ha inkább itthon indulna be biztos ami biztos! De amilyen gyenge kis fájásaim vannak nem hiszem hogy beindul, bár reménykedek.

2009. febr. 11. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!