Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hamar "felnőttetek" az anyaság...

Hamar "felnőttetek" az anyasághoz?

Figyelt kérdés
34 hetes kismama vagyok, hamarosan megszületik a babám, de egyelőre nem tudom, hogy egyáltalán felfogtam-e, ettől függetlenül nagyon várom és boldog vagyok.
2011. febr. 11. 11:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Szülés után az ember ált. teszi a dolgát mert sok van aztán elmereng hogy van egy gyereke... szóval eltart egy pár hétig a tények valódiságának a feldolgozása.
2011. febr. 11. 11:07
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezt majd csak akkor fogod fel ha megszületik. Fokozatosan fogsz belejönni.

Én is első gyerekes anyuka vagyok. 11hónapos elmúlt a lányom,de még néha mindég meglepődök,hogy anya vagyok.

2011. febr. 11. 11:09
 3/10 anonim ***** válasza:

igen. sőt. valóban igaz az, hogy minden jön ösztönösen. nem is gondoltam volna. amúgy ha már megvan a baba nincs időd gondolkodni, elmélkedni ilyesmin, cselekedni kell és minden megy a maga útján.

készülj fel, hogy néha nehéz (kívánom, hogy minél kevesebbszer legyen ilyen) de azért készülj fel. de jegyezd meg, hogy minden rosszabb nap után jön egy nagyon jó és szép :)

volt már, hogy sírtam, mert a fiam keservesen sírt és nem tudtam mi a baja. volt már, hogy sírtam, mert a fürdetés nálunk olyan mintha nyúznám a gyereket, de ezt is megoldottam, az anyai-apai leleményességnek és ösztönöknek köszönhetően (egyszerűen vele fürdök a nagykádban, így már élvezet az egész).

na meg a koszmó, azt se tudtam, hogy ilyen létezik, hiába fürdetem a gyereket, tiszta koszmó a feje :) na emiatt is sírtam, mert hogy nem tudom rendesen ápolni (persze mostmár tudom, hogy nem erről van szó :D) de gyönyörűség ez a baba, imádom szeretem és hidd el te is mindent jól fogsz csinálni, mert a te babád és hiába kapsz jótanácsokat egyet még fogadj meg, nálad jobban senki nem fogja tudni, mert te vagy az anyukája. és ahány baba annyi féle megoldás ahány anya annyiféle megoldás és ösztön és a kettő így együtt, hogy ahány baba és anya páros hatványozottabban annyiféle jó megoldás :)

könnyű szülést kívánok.

ja és nálunk nagyon bevált, hogy a kórházban éjjel nappal velem volt, és mi nagyon összehangolódtunk, kiélveztem minden percét. már felismertem a babák közül, ha az enyém sírt... és még sorolhatnám.

2011. febr. 11. 11:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Ahogy sorra történnek nála a balesetek annál jobban kezdek parázni, és egyre inkább félni, most kezdek igazán felnőni az anyasághoz, de sokszor fel sem fogom hogy itt van nekem ez a gyönyörűséges ajándék! :)
2011. febr. 11. 11:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát lehet, hogy én későn érő típus vagyok, de ha elnézem a 7 éves lányomat néha még most is elámulok, hogy én vagyok az anyukája ennek az egyre nőiesedő csajszinak. De nagyon jó érzés!!! Lehet, hogy ez azért van, mert én soha nem természetesnek fogtam fel, hogy van gyerekem, hanem ajándékként. :-)
2011. febr. 11. 12:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

nem olvastam el a hozászolásokat.

nekem akkor volt nagyon "furcsa" érzésem, amikor a párom is már dolgozott kb. 2 hét után, és teljesen ketten maradtunk a babával itthon, akkor úgy gondoltam, hogy úr isten, csak én vagyok itthon, mi lesz velünk, ha baj lesz...mindig tudni fogom mit kell csinálni...jaj, elne felejtsem megetetni... sőt, sokszor álmodtam azt, hogy elfelejtettem, hogy van egy gyerekem, és arra mentem be a szobába, hogy úr isten, tényleg itt van...

tudom, tök hülyén hangzik, de tényleg így éreztem.

mostmár 2 éves múlt, és soha nem felejtkeztem el róla, minden rendben volt :))

most jön a kistesó :)

2011. febr. 11. 12:40
 7/10 Tóth Bernadett2 ***** válasza:
Szia! 2 hetes a babám. Nekem is furcsa érzés néha, de nagyrészt inkább az az érzésem mintha mindig is itt lett volna ez a pici. Tök természetes nekem hogy itt van. :) Lekopogom jobban is viselem a megpróbáltatásokat mint gondoltam. Szerintem mindenkinél más. Sok sikert neked!
2011. febr. 11. 12:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Én az anyaságba(teendőkbe) úgy gondolom hamar (még a kórházba) belejöttem!Jön ösztönből az egész... :)

De még mosz is elgondolkodok néha, hogy Anya vagyok...Olyan hhihetetlen néha! Viszont nálam az sokáig tartott, hogy összeegysztessem a többi teendővel!Házimunka háztartásvezetés.... és majd én magam...

Ez igazán összerendezett csak mostanában lett, 1 éves kora körül!Mire minden visszaállt a saját kerékvágásába!

Nincs segítségem, apa egy héten kb 3 éjszakát alszik itthon!Szóval mi nagyrészt ketten vagyunk!

14 hós a lányom és már járok fodrászhoz, diétázom, tornázok, mindig finom kaja van itthon (nem zacsis leves gyorsan apának..), rend is van az elérhetetlen helyeken! :)

Nálunk íg yegy kicsit sokáig tartott, mire minden flottul ment!

De az anyaság kapcsán, mingid hallgass az ösztöneidre!

2011. febr. 11. 12:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
34 hétre született a lányom 2320 gr-al. Olyan pici volt, hogy minden ruha lógott rajta. Az emberek ámulva nézték, hogy milyen csöpp. Olyan erős anyai ösztönöket ébresztett bennem, csak tettem a dolgom és imádtam. Néha rossz volt mikor apa éjszakára ment dolgozni, mert féltem, hogy nehogy félre nyeljen, nagyon mohón szopott, de a tennivalók sodortak magukkal, nem sok időm maradt gondolkodni. Olyannyira, hogy az előbb engedtem el a farsangi bulijára, 9 éves, már olyan szép nőcis, picit ki volt sminkelve és könnyes szemmel csuktam be az ajtót mikor elment, mert el sem hiszem, hogy a 2320 gr-ból egy ilyen gyönyörű nagy lányom lett!
2011. febr. 11. 15:10
 10/10 anonim ***** válasza:

ezt én is megkönnyeztem.... :D

minden anyukának gratulálok és a kérdezőnek is

2011. febr. 11. 17:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!