Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SoteII vagy Szent Imre kórház?...

Porcukormókus kérdése:

SoteII vagy Szent Imre kórház? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Nekem a Szent Imre jobban tetszene, de egy-két ismerősöm lebeszélne. Nem igazán tudok dönteni.

Ha valakinek van személyes tapasztalata, kérem ossza meg velem! Minden érdekel, jó és rossz is!

2011. febr. 10. 19:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Én a Sote II-n szültem 2009-ben (és most is ott fogok 2 héten belül), így tapasztalatom erről van. Én teljesen meg voltam elégedve mindennel. Császáros lettem. Mindenki segítőkész volt, csak pozitív élményeim voltak. Fogadott dokim volt, most is Ő lesz. Mire vagy kíváncsi?
2011. febr. 10. 19:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Én is a SOTE II javaslom.Nemcsak profi de a körülmények is nagyon jók.Valamint a legprofibb a koraszülött ill a csecsemő intenzív pesten.Szerintem ez is egy fontos szempont.

Egy kicsi negatívum azért van bár ez szerintem nem mérvadó a csecsemős nővérek nem a legaranyosabbak sőőt.De ezt kilehet bírni, segítenek csak menni kell utánuk és noszogatni őket.Ha még kíváncsi vagy valamire segítek ha tudok.

2011. febr. 10. 20:16
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát leginkább mindenre! :)

Pl. közvetlenül a szülés után ráteszik az anyukára a babát, vagy elviszik és csak később kapom vissza? Szeretném, ha nálam/rajtam lehetne, amíg engem összeraknak "lent". A párom bent lehet velem a vajúdásnál is akár végig?

2011. febr. 10. 20:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Nekem ugye császár lett, de apuka végig ott lehet a vajúdóban Veled. Akkor küldik csak ki (én több ágyas vajúdóban voltam) amikor vizsgálnak valakit, de utána visszajöhetnek az apukák. Sima szülés után sajna nem tudom hogy megy ott.

Nekem a csecsemős nővérekről is pozitív volt a benyomásom, bár sok problémám nem volt, de akitől kérdeztem, az nagyon kedves volt. Lehet hogy csak jó brigádot fogtam ki, nem tudom. A gyermekágyon a nővérek is normálisak voltak, még viccelődtünk is párszor, szóval nekem negatívum nem volt.

Ja, a másodiknak igaza van, és én is ezért választottam többek között ezt a kórházat, hogy a legjobb a koraszülött és újszülött osztályuk talán még egész Mo-n is.

2011. febr. 10. 20:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia, ln is csak a SOTEII.ről tudok tapasztalatot írni, 2009-ben szültem itt a fiamat. Soha vissza nem, császáros lettem, a választott szülésznőn kívül mindenki elviselhetetlenül unta, hogy dolgoznia kell. A babát nem mutatták meg, hanem elvitték, legközelebb 15 óra múlva kaptam meg (mentem érte és kértem el), apa nem mehet be a csecsemőért, csak anya, ami hatalmas pofátlanság. A kaja ehetetlen, a csecsemősök sértődve vették minden kérdésemet, senki nem segített a szoptatásban. 27 hetes vagyok, nem mennék vissza, főleg azért, ahogy az apukákkal bánnak.
2011. febr. 10. 20:52
 6/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok.Apa végig benn lehet,amint kibújik a pocakodra teszik és előkészíítik a köldökzsinőr vágásra majd apa elvágja.Utána elviszik lemérni megtisztogatni,felöltöztetik.Addig te megszülöd a lepényt megvizsgálják és téged is meg varnak,addig apa babázik.Amikor te rendben vagy megpróbálják a mellretevést.Ha nincs nagy forgalom akkor 1-2 órát lehettek 3asban.utána osztály és pihi.
2011. febr. 10. 20:54
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ahogy elnézem elég szubjektív, és sok múlik a szerencsén is, hogy milyen csapatot fogsz ki. Én csak szülésznőt szeretnék fogadni, remélem jól döntök.

Írjatok még a tapasztalataitokról!

2011. febr. 10. 20:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Megdöbbenve olvasom amit a másik anyuka írt aki szintén 2009-ben szült, szintén császárral.

Nekem odahozták a babát, megmutatták, aztán elvitték lemérni ahol apuka volt Vele, aztán vagy 10 percig babázott, engem ugye varrtak a műtőben, majd mikor végzett a dokim a stoppolással, még odahozták a lányomat, megpuszilhattam, megsimogattam. Aztán vitték az újszülött osztályra, engem meg az őrzőbe. A családtagoknak meg volt adva egy időpont amikor bejöhettek az őrzőbe egyesével 1-1 percre hozzám, előtte meg az újszülött osztályon kérhették hogy mutassák meg nekik a babát. Aztán 1-2 óra múlva a babákat is felhozták, "kiosztották", és negyed órát ott voltak velünk a karomban. Aztán legközelebb másnap reggel mehettem érte, miután lekerültem a gyermekágyra.

Én nem bántam hogy apuka sem mászhatott be a gyerekért az újszülött osztályra, gondolom elővigyázatosságból nem engedik nehogy beteg legyen és megfertőzze a többi babát is, vagy nem tudom.

Mikor mentünk haza, visszatoltam a kiskocsival a babát az újszülött osztályra, ott kaptam papírokat, a zárójelentését...stb nyilván ezt az anyukának adják, ja és még megkérdezték hogy megy a szoptatás, írjanak-e tartalékba tápszer receptet, ha netán szükséges lenne. Ezt az apukától nem igazán tudják meg...

De biztos mázli is kell,hogy az ember jó csapatot fogjon ki.

2 hét múlva megírom az újabb tapasztalatomat. Kíváncsi leszek milyen lesz. Pláne hogy látogatási tilalom van. :(

2011. febr. 10. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!