Az orvos minden hónapban megnézi a méhszáj állapotát?
Az enyemsem ezte. volt egy az elejen aztan 20heten es a 34hettol minden heten.
hasi Ultrahang volt havonta.
vizelet,vérnyomás? azt nem a védőnők csinálják?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
Szia!
Nekem is minden alkalommal nézte az orvosom a méhszájat, ami azt jelentette, hogy a terhesség elején havonta, aztán a 3. trimeszterben már 3 hetente, és az utolsó másfél-egy hónapban már két hetente. Nekem pl a dokim a terhesség alatt talán egyszer nézett vérnyomást. Ezt a védőnő csinálta, illetve az utolsó egy hónapban a CTG-n nézték.
Sokan nem tartják jónak, hogy minden alkalommal vizsgál az orvos, de szerintem nem árt. Én pl azt sem igen éreztem, hogy a 39. héten már 2 ujjnyira nyitva voltam. Persze voltak keményedéseim, meg jósló fájásaim, de ettől még nem tudtam.
Nem árt, ha nyomon van követve a dolog; szerintem.
Nekem az sztk-ba soha nem nézte az orvosom, de gondolom ha panaszom lett volna, akkor megnézi.
Bemész, leadod a vizeletet, megvan az eredmény, utána mehetsz a védőnőhöz, megnézi az eredményt, megmér, vérnyomást mér, megkérdezi van-e panaszod. Elmondja, hogy legközelebb mit kell hoznod (vizelet), lesz-e vérvétel, meg van-e kérdésed.
Utána bemész a dokihoz, megnézi a vizelet eredményed, megkérdi van-e panaszod.
22-24 héttől hallgat szívhangot (nem emlékszem pontosan mikortól), ezt nekem nem a védőnő csinálta.
Ha nincs panaszod, ad időpontot, hogy mikor menj legközelebb. Nekem ennyi volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!