Elmehetek 6 perc szolira ha letakarom a pocim?
szia
szerintem semmi esetre se menj, én is annyira mennék, de nem akarok kockáztatni, szoptatás alatt már simán mehetsz.
Nekem volt egy ismerősöm, aki antibébi mellett lett babás és rengeteget szolizott, és bizony a baba súlyos károsodással született, és a dokija azt mondta, hogy terhesen nem szabad szolizni.
Én már olyan vagyok mint a fal, már a nyáron sem esett jól a nap sem, de annyi kikerülhetetlen káros dolog van, ezt kibírom.
Minden jót!
34 hetes
Wááá... Néha bele tudok őrülni a gondolataimba, amik arról szólnak vajon egészséges lesz-e? Mit tehetnék még, hogy az legyen?
Soha nem is gondolkodtam rajta, hogy menjek e szoliba vagy nem. Az ember nem lehet annyira fehér, hogy ez kérdés legyen. Bocsi, de már millió ilyen kérdés volt és egyszerűen nem értem, hogy képesek a kismamák befeküdni vagy épp állni.
Én sem mennék.
Be akarják tiltani a szolit 18 éven aluliaknak, szóval annyira egészséges biztos nem lehet.
A baba egészsége legyen mindennél fontosabb!!! minek rizikózni?
Én nagyon őszülök sajna, és a dokim azt mondta az első 3 hónapban nem ajánlja a festést, betartottam, pedig 3 hónap múlva olyan voltam mint a saját öreganyám, de csak fontosabb a baba egészsége, mint az hogy én hogy nézek ki, nem?
Tényleg rengeteg ilyen kérdés volt már egyébként.
Attól, hogy a hasad letakarod, még a magzatvized felmelegszik, ami a korai időszakban vetélést a későbbiekben pedig koraszülést okozhat.
Nem hiszem, hogy egy kis mesterséges barna a tél közepén annyira hiányzik bárkinek is, hogy ezt kockáztassa.
Nekem sem a szaunát, sem a szolit, de még a meleg ülőfürdőt sem javasolta a dokim pont azért, mert a meleg ellazítja a méh izomzatot, illetve felmelegíti a magzatvizet.
Sokan mondják, hogy miért ne, nem lesz semmi gond. És ha igen? Meg tudod magadnak bocsátani a hiúságot?
Én is nagy szoliba és szaunába járó vagyok, de mióta kiderült, hogy jön a babó, kibírom, hogy ne menjek.
34 hkm
Jézus!
Nyugodtan elmehetsz 5-6 perc szoliba, havonta- másfél havonta 1x (hogy ne legyél rémisztő fehér, hisz attól még hogy kismama vagy még nő is vagy! -bizony többi kismama!) feltéve! ha az nem erős, és nem vagy könnyen leégő alkat.(Fontos, hogy ne égj, pirulj meg!) Semmi baj nem lesz!
A szoli egyedül rád veszélyes, terhességtől függetlenül. A káros UVA UVB sugarak a TE bőrödbe hatolnak 1-1.5 mm mélyen. A babának ehhez semmi köze.
Mint mindig, most is fontos a mértékek betartása.Valamint igaza van az egyik hozzászólónak a mellbimbó és a bugyival kapcsolatban. Ennyi! csak ügyesen és gratulálok a picihez! :)
Útravalóul:
Nyáron napon 11-14 között nem tartózkodunk,a maradék időben pedig bőrtípusnak megfelelő faktorszámú fényvédőt használunk, valamint 15-20 percnél tovább nem napozunk.
Szoli: minél kevesebbszer, rövid időre, plusz fényvédő...
üdv: 20 hetes kismama
A szaunát ne keverjük a szolival!!
a meleg valóban káros lehetbizony. Viszont míg a szaunánál 90 fokról beszélünk a szoliban, 5 perc alatt felmelegszik olyan 25-re......:D Ez esetben nyáron se essünk teherbe, mert "felforr" a magzatvizünk.... :D
Mellesleg nem gondolom, h 2011-ben létezik olyan szolárium amiben nincs légkondi vagy ventilátor! :O
Én speciel van hogy fázok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!