Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fél havi táppénzt fizetett ki...

Fél havi táppénzt fizetett ki a munkáltatóm szerintetek mi az oka? Leadtam a papírokat és képesek meghazudtolni mit tegyek?

Figyelt kérdés
2011. febr. 8. 18:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Jó dátumok voltak a táppénzes papíron?

Én is szívtam már így meg. 20-án mentem a táppénzes papírért, és csak 15-ig írta ki, és a következő hónapban meg 16-tól kezdődőt kaptam. Dokim kicsit benézte.

2011. febr. 8. 19:23
 2/11 anonim ***** válasza:

tanultál belőle...

én mindig tértivevényes ajánlottan feladom nekik, hogy legyen arról papírom, hogy ki vette át és fénymásolatot is készítek róla

2011. febr. 8. 20:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat...őrület az egész!!ezután mindet le fogom fénymásolni.
2011. febr. 8. 20:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Én mindig személyesen viszem be, vagy kolléganőm adja le.

Viszont az oep-nél érdeklődhetsz, hogy milyen adatokkal igazoltak le a munkahelyedről.

Ha kiderül, hogy hibáztak, fel is jelentheted őket. Azért ez nem játék, csesszék meg!

2011. febr. 8. 20:38
 5/11 A kérdező kommentje:
mit kell kérdeznem az oeptől?bocsi de kicsit tanácstalan vagyok még...
2011. febr. 8. 21:30
 6/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Az oeptől megkérdezheted, hogy a munkáltatód hány napot jelentett le táppénz címszó alatt és azt milyen dátummal tette. Ezt összeegyeztetheted a doki rendszerében szereplővel és odapörkölhetsz vele a munkáltatódnak.

Elvileg arra is van lehetőség, hogy közvetlen az oepnek add le a papírt, de ebbe az én cégem nem ment bele.

2011. febr. 9. 06:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Most kezdted a táppénzes időszakot?? Mert olyan nincs, hogy a felét fizeti, az akkor egyszerre két féle jogviszony, beleköt a tb. Ha most kezdted, akkor az lehet, hogy a munkáltató nem számít kifizetőhelynek, és ők csak az első 15 nap betegszabit fizetik (ezt még nekik kell), a maradékot meg majd az oeptől kapod meg 30 nap múlva. Ha nem most kezdted, akkor nem értem.
2011. febr. 9. 10:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Az oka egyszerű is lehet. A doki amikor elmész a táppénzes lapért, csak aznapi dátummal tudja kiadni. Vagyis ha 15-én mész hozzá, akkor (figyelembe véve azt, hogy egy papíron két hetet tud igazolni ) csak 15-ig tudja igazolni a táppénzt. A munkáltató viszont nem köteles befogadni a bérszámfejtési nap után beérkezett táppénzes lapot.

A táppénzes papírodon milyen dátumig szólt a táppénz? Mikor adtad le a munkáltatódnak?

2011. febr. 9. 13:12
 9/11 A kérdező kommentje:
voltam január 3.án és 17.én dokinál azt mind a két papírt leadtam.Plusz még voltam február 1.én dokinál már azt a papírt is leadtam!!!december 1.óta vagyok itthon előző hónapban nem volt gond egész havit kaptam.ezért nem értem ha most is leadtam a papírokat mind a kettőt akkor miért nem kaptam meg?valószínűleg eltüntették a munkahelyen mert oda kell bevinni....csak erre tudok gondolni már!!
2011. febr. 9. 13:26
 10/11 A kérdező kommentje:
húú bocsi a sok szóismétlésért de tegnap óta olyan idegállapotba vagyok hogy őrület!!kismamaként nem hiányzik ez a balhé de nem fogom hagyni és megteszem a lépéseket ha nem fogom megkapni a pénzem...ezért dolgoztam évekig???
2011. febr. 9. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!