Fél havi táppénzt fizetett ki a munkáltatóm szerintetek mi az oka? Leadtam a papírokat és képesek meghazudtolni mit tegyek?
Jó dátumok voltak a táppénzes papíron?
Én is szívtam már így meg. 20-án mentem a táppénzes papírért, és csak 15-ig írta ki, és a következő hónapban meg 16-tól kezdődőt kaptam. Dokim kicsit benézte.
tanultál belőle...
én mindig tértivevényes ajánlottan feladom nekik, hogy legyen arról papírom, hogy ki vette át és fénymásolatot is készítek róla
Első vagyok
Én mindig személyesen viszem be, vagy kolléganőm adja le.
Viszont az oep-nél érdeklődhetsz, hogy milyen adatokkal igazoltak le a munkahelyedről.
Ha kiderül, hogy hibáztak, fel is jelentheted őket. Azért ez nem játék, csesszék meg!
Első vagyok.
Az oeptől megkérdezheted, hogy a munkáltatód hány napot jelentett le táppénz címszó alatt és azt milyen dátummal tette. Ezt összeegyeztetheted a doki rendszerében szereplővel és odapörkölhetsz vele a munkáltatódnak.
Elvileg arra is van lehetőség, hogy közvetlen az oepnek add le a papírt, de ebbe az én cégem nem ment bele.
Az oka egyszerű is lehet. A doki amikor elmész a táppénzes lapért, csak aznapi dátummal tudja kiadni. Vagyis ha 15-én mész hozzá, akkor (figyelembe véve azt, hogy egy papíron két hetet tud igazolni ) csak 15-ig tudja igazolni a táppénzt. A munkáltató viszont nem köteles befogadni a bérszámfejtési nap után beérkezett táppénzes lapot.
A táppénzes papírodon milyen dátumig szólt a táppénz? Mikor adtad le a munkáltatódnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!