Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas a 8.0 terhelt cukorérték...

Magas a 8.0 terhelt cukorérték vagy nem?

Figyelt kérdés

Az a gondom, hogy a kétórás terheléses cukrom 8.0 lett (szőlőcukros víz), az éhgyomrim 4.6 volt előtte. azt mondta a dokim tegnap, kérjek beutalót a háziorvosomtól a belgyógyászatra, ahol újratérképezik az egészet. A háziorvosomhoz mentem ma, aki szerint mindez felesleges, de végül éhgyomri vércukorra adott beutalót. Azt mondta, ez a 8 egyáltalán nem magas, TELJESEN NORMÁLIS terhelés után. A nőgyógyászom ezzel ellentétben tegnap azt mondta, igenis magas, és komolyan kell venni a diétát, mert gondok lehetnek a szülésnél... Nőgyógyász: ne egyek sósan, mert kezdek vizesedni. Háziorvos: sózzak, mert nátriumom alacsony...

29 hetes kismama

2008. jan. 29. 10:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

hasonló cipőben járok. Sajnos a terhelésr követően 7-ig normális az érték. Tényleg nem lehet vele játszani, mert a baba kerülhet bajba. Menj el egy diabetológushoz. sajnos én is oda járok. Szigorú diéta, és tényleg ne sózz, ha alacsony a kálium, egyél egy banánt, tízóraira, vagy kérj tablettát. nekem nem akar 8 alá menni, még diétával sem a cukrom, igy meglehet,h inzulint kapok majd, mert a diéta nem csökkenthető, mert akkor meg a baba nem tud fejlődni. szoval, na játsz azt tanácsolom

üdv egy 26 hetes kismami

2008. jan. 29. 11:06
 2/4 A kérdező kommentje:

Az itthon mért értékeim teljesen normálisak, 5.0 körül mozog étkezések után 1-2 órával. Már mértem kb 50 szer, soha nem érte el a 6.0-át..

A vizsgálat reggelén egyébként stresszes voltam nagyon: kaptam egy telefont, még sírtam is. Talán ez is megdobta...

Komolyan veszem, persze, csak lehet a SEMMIT...Ez a problémám igazából, és nem akarok már fogyni. Így is azt mondta a nőgyógy tegnap, hogy a baba kisebb is egy kicsit az átlagnál...Nem értem .. Szorítok azért neked is, hogy minden rendben legyen!!!

2008. jan. 29. 11:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én azt mondom neked, inkább menj el a belgyógyászhoz, abból baj nem lehet,elmondhatod Te megtettél mindent,és lehet hogy ott találkozol olyan értelmes emberekkel, akik elmondják hogy jó, és lehet nem kell semmi további macera.

Én ugyanígy voltam csak a szívemmel,két orvos két vélemény.De ha Te megteszel mindent nem lesz baj, nyugodj meg,és járj utána,és ne aggódj,ha kisebb a babó,majd behozza.

2008. jan. 29. 11:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a cikket! Egy 38 hetes kismama, akinek a terhelés után 8,3 volt a cukra, de minden más esetben normális. Nem diétáztam. A só igen is kell, de ésszel.

2008. jan. 29. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!