Közületek esett át valaki mármagas lázzal járó betegségen,38-39 fokos lázzal? Mire kell nagyon figyelni és mit vehetek be?
szia, elsosegélyképpen vehetsz be gyogyszert, attol fuggoen, melyik trimeszterben vagy:
az elsoben - aspirin, nurofen, ibuprofen-tartalmut,
a késobbiekben lehetoleg paracetamol-tartalmut - panadol,
emellett igyál sok folyadékot.
Azért ha lehet, holnap keresd fel az orvost, nincs e szukség a lázcsillapításon kívul más gyogyszerre is. 38 fok felett már kezelni, csokkenteni kell, a megfeleloen kiválasztott gyogyszer kevesebbet árthat, mint a magas láz. Jobbulást kívánok:)
Nekem terhesség elején kb 6 hetesen volt 38 fokos lázzal járó köhögéses megbetegedésem. A nődoki lándzsás utifüvet (kanalas)mondott hogy szedjem és rubophen-t ha nagyon magasra menne a lázam vagyis 38 fölé. Én 38-nál vizes ruhával borogattam magam és attól előbb utóbb lement ezért nem kellett semmit bevennem, de nagyon rossz volt és hosszan tartott.
Szerintem mivel te már ennyi idős vagy még kevesebbet kell aggódnod mert ugye az elején rizikósak a lázak meg gyógyszerek nagyon, szerintem ne aggódj csak ne hagyd hogy a lázad 38 fölé menjen
Jobbulást neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!