Mi baja lesz a babának, ha az anyának napokig magas láza van?
Igen jó kérdés!!
az első trimeszterben akár vetélést v. fejlődési rendellenességet is okoz-hat- utánna egy rubophen és irány a doki !
Attól függ hogy hanyadik hónapban van és mi a magas láz okozója.Az első 3 hónapban, atartós nehezen csillapítható láz többnyire vetélést vagy fejlődési rendellenességet eredményez.
Én a 3. babámnál a 8. héten letem beteg, gyógyszerrel jól és tartósan csillapítható lázam volt 2 napig.A 4.napon barnás-rózsaszínes folyásom lett,felvoltam készülve hogy el fog nemmi a babám.Az orvosom ránzett UH.-val és komoly lepény levállásom volt.Kaptam progeszteron kúpot reggel délben és este, 2 hónapig.Így sikerült megmenteni a kicsimet.
A későbbiekben már nem annyira veszélyes az enyhe láz.
De a nehezen csillapíható, tartós,39°C feletti láz szinte mind vetélést vagy koraszülést okoz.(persze vannak kivételek)
27 hetesen ki tudja mitől nagyon magas lázam lett. A baba legyengült, már nem is mozgott. A szíve nagyon belassult. Kórház, infúzió, gyógyszerek. Már készítettek elő a műtétre, hogy kiveszik hátha életben marad...gondolhatod hogy rettegtem.
Aztán csináltak még egy-két vizsgálatot vártak pár napot és úgy döntöttek hogy mivel alig-alig de van javulás a babán is így nem veszik ki.
39+4-re született, eleven ügyes kislány, semmi fejlődési probléma nincs, csak lázgörcsre hajlamos...amit be is mutatott 7 hónaposan. :( Leállt a légzése, újraélesztés kórház stb stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!