Mikor és hogyan kaptad meg a "kiskönyved"?
Kismamik, hányadik héten kaptátok meg a kiskönyveteket? Kérdezett valamit a doki előtte?
-Pl: tervezett baba volt? mióta próbálkoztatok?-vagy valami hasonlót?
Minden ország szokásai érdekelnek, írhatsz MO-n kívülről is!!!
Akinek már van baba- a szülés után visszakapta a könyvecskét?
Előre is köszönöm a válaszokat!!!
Én a 6.héten voltam először dokinál és ő megállapította a terhességet. Erről adott egy igazolást. A doki a következőket kérdezte tőlem:
Utolsó menstruációm első napja mikor volt?
Volt e már terhességem, abortuszom?
Van e valamilyen tartós betegségem?
Elmondta, hogyha bármikor görcsölnék vagy véreznék azonnal menjek vissza. Hallgattunk egy szívhangot is, majd 3 hét múlva kellett visszamennem. Ezután állította ki a védőnő a kiskönyvemet. Nagyon körültekintően mindent megkérdezett: betegségek a családban, tüneteim, súlymérés, vérnyomásmérés, vizeletvizsgálat. A kiskönyv fejlécén is sok adatot ki kell tölteni. Megírta a beutalókat vérvételre, belgyógyászatra. Adott egy kis mappát amibe gyűjthetek minden leletet, papírt. Adott egy kis csomagot, melyben volt egy kis könyvecske a várandóságról, egy Anyák lapja magazin, tájékoztató a magzat fejlődéséről. megbeszéltük, hogy mikor kell hozzá mennem legközelebb. 5-ször megy a védőnő családlátogatásra, váratlanul. Nekem a kiskönyv mellé még adott egy listát a mindig esedékes vizsgálatokról, egy listát az ételek tápanyagtartalmáról. Azt hiszem nem felejtettem ki semmit. Ja és a különbörő juttatásokban (családi pótlék, gyed, gyes...) csak az a kismama részesül, akinek van kiskönyve és rendszeresen vezetve van. Mindig magadnál kell tartani, mert ha bármi baj történik abból mindent tudnak, mert abban minden benne van.
10:14-es, nagyon tetszik, amit teszel, én is így szeretném, eltenni mindent emlékbe :)
10: 54-es, nagyon alaposan leírtad, köszönöm, hogy minden részletre figyeltél, sokat segítettél nekem :)
Mindenkinek ment a zöld kezecske, köszönöm a válaszokat, és várom a továbbiakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!