Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor és hogyan kaptad meg a...

Mikor és hogyan kaptad meg a "kiskönyved"?

Figyelt kérdés

Kismamik, hányadik héten kaptátok meg a kiskönyveteket? Kérdezett valamit a doki előtte?

-Pl: tervezett baba volt? mióta próbálkoztatok?-vagy valami hasonlót?

Minden ország szokásai érdekelnek, írhatsz MO-n kívülről is!!!

Akinek már van baba- a szülés után visszakapta a könyvecskét?

Előre is köszönöm a válaszokat!!!

2011. febr. 1. 18:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a 6.héten voltam először dokinál és ő megállapította a terhességet. Erről adott egy igazolást. A doki a következőket kérdezte tőlem:

Utolsó menstruációm első napja mikor volt?

Volt e már terhességem, abortuszom?

Van e valamilyen tartós betegségem?

Elmondta, hogyha bármikor görcsölnék vagy véreznék azonnal menjek vissza. Hallgattunk egy szívhangot is, majd 3 hét múlva kellett visszamennem. Ezután állította ki a védőnő a kiskönyvemet. Nagyon körültekintően mindent megkérdezett: betegségek a családban, tüneteim, súlymérés, vérnyomásmérés, vizeletvizsgálat. A kiskönyv fejlécén is sok adatot ki kell tölteni. Megírta a beutalókat vérvételre, belgyógyászatra. Adott egy kis mappát amibe gyűjthetek minden leletet, papírt. Adott egy kis csomagot, melyben volt egy kis könyvecske a várandóságról, egy Anyák lapja magazin, tájékoztató a magzat fejlődéséről. megbeszéltük, hogy mikor kell hozzá mennem legközelebb. 5-ször megy a védőnő családlátogatásra, váratlanul. Nekem a kiskönyv mellé még adott egy listát a mindig esedékes vizsgálatokról, egy listát az ételek tápanyagtartalmáról. Azt hiszem nem felejtettem ki semmit. Ja és a különbörő juttatásokban (családi pótlék, gyed, gyes...) csak az a kismama részesül, akinek van kiskönyve és rendszeresen vezetve van. Mindig magadnál kell tartani, mert ha bármi baj történik abból mindent tudnak, mert abban minden benne van.

2011. febr. 4. 10:54
 12/14 anonim ***** válasza:
A második gyereknél nem akart adni igazolást a doki kiskönyvhöz, mert előtte volt vetélésem. Ennyire nem bízott a baba megmaradásában, kórházba is kerültem görccsel és kiskönyvem még nem volt. Ma már 6 éves a "reménytelen" gyerkőc.
2011. febr. 4. 13:28
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
először teszt, aztán doki, ő adott egy papírt arról h hány hetes terhes vagyok, aztán felhívtam a védőnőt, ő adta a kiskönyvet ki is töltögette. Onnantól már azt is vittem a dokihoz. 6 hetesen mentem dokihoz, 10 hetesen rendelt vissza, a kettő között mentem a védőnőhöz. Szülés után vissszakaptam a könyvet, a kórházi zárójelentéssel együtt
2011. febr. 4. 13:53
 14/14 A kérdező kommentje:

10:14-es, nagyon tetszik, amit teszel, én is így szeretném, eltenni mindent emlékbe :)

10: 54-es, nagyon alaposan leírtad, köszönöm, hogy minden részletre figyeltél, sokat segítettél nekem :)

Mindenkinek ment a zöld kezecske, köszönöm a válaszokat, és várom a továbbiakat!

2011. febr. 4. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!