Tényleg igaz, hogy a terhesség alatti hányás csak pszichés eredetű?
Azt hallottam,hogy a hányinger,étvágytalanság,kisebb rosszullétek természetesek,de a hányás csak pszichés eredetű.
Szerintetek van ebben valami?
Nem :)) ez tök hülyeség!!!
Egyáltalán nem igaz ez az állítás nem tudom ki mondta de semmit nem ért az egészhez!
Hát én kerültem vészes hányással kórházba, pedig semmi lelki gondom nem volt, boldogan vártuk a babát, a férjemmel és anyagilag is minden rendben volt. Mégis minden reggel rosszulléttel keltem.
Szóval szerintem ez nem helytálló.
Én is hallottam hogy a vészes hányást a tudatalatti elutasítás okozza szóval hogy valójában az anyának ambivalens érzései vannak a terhességgel kapcsolatban, vagy a gyerekkel.
Hát nem tudom, én igyekszem baromi mélyen magamba nézni, mégse vélek különbséget felfedezni a hozzáállásomon az első második és harmadik terhességem között, mégis az elsővel, harmadikkal hánytam mint a kutya, nagyon rosszul voltam, a másodiknál meg semmi.
Pedig még a nemük is különböző (egy fiú, egy lány, egy lány)
Hát ezt biztos egy férfi találta ki...
Azok szoktak ilyen baromságokat mondani.
A hányingernek, hányásnak megvan a biológiai oka:
"Mára úgy tűnik, hogy a terhességi hányás a humán choriongonadotrop hormon (HCG) magas szintjével esik egybe, de szerepet játszhat ebben az egyidejűleg mérhető magas ösztrogén- és pajzsmirigyhormon szint is, amelyek ugyancsak okozhatnak émelygést és hányást. Néhány kutató nem is egyszerűen a magas hormonszinttel, hanem a hormonok által beindított idegi mechanizmusokkal magyarázza a jelenséget. E finom különbségtételt az indokolja, hogy nincs mindig egyértelmű hormonszint-különbség a „terhességi betegségben" szenvedők és a tünetmentes terhesek közt.
A HCG a megtermékenyített pete beágyazódását követő két napon belül kezd termelődni, legmagasabb szintjét a terhesség 8.-10. hetében éri el. Döntő szerepe van a terhesség megtartásában. Ha tehát közvetve vagy közvetlenül a HCG okozza a hányingert/hányást, azt mondhatnánk, hogy sajnos az emberi szervezet már csak így van „kitalálva", örüljön, akinek nincs hányingere, és viselje el, akinek van. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!