C-vitamint túl lehet adagolni?
16 hetes kismama vagyok és félek az infulenzától. Naponta szedek Elevit tablettát, és gondoltam kiegészítem C vitaminnal is. Rájöttem, hogy hatalmas a választék és nagyon különbözőek az árak is. Tehát van 100 Ft-ért és 2000 Ft-ért is C vitamin. Mi a különbség?
Én végülis a DM-ben vettem 360 Ft-ért 1x1 nevezetű 200 mg-os C-vitamint. Ebből elég napi 1 db? Vagy ti mit szedtek és mennyit? Egyéb jó természetes ötlet infulenza, megfázás ellen? Köszi a válaszokat!
Túl lehet! Olvasd el a címkét...a cebion cseppre is rá van írva h ha túl sokat szedsz belőle akkor normál adag nem lesz elég (esetlegesen hozzá szokik a szervezet, a magzatnak meg pláne nem jó !)
Szerintem nem kell agyon tömni magunkat c-vitaminnal, legyen elég a normál adag...
Esetleges betegség esetén arra az időre kicsit lehet emelni de ennyi.
Nekem a terhes vitaminban benne van a c-vitamin is..mellé én már nem szedek ugyanis elég sok gyümit is eszek.
10.21-es vok
azt nem tudom mi a különbség drága és olcsó c-vitamin között...de elég a 200-500 mg naponta bőven!
Túlzott C vitamin fogyasztás vesekövet tud okozni! De ez nem a 200 mg-os kategória... :)
A legtisztább C vitamin az aszkorbinsav! Na azzal már óvatosan kell bánni, a többi készítmény meg jó reklámfogás, mivel közel sem tartalmazza azt a dózist, mint ami rá van írva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!