Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » C-vitamint túl lehet adagolni?

C-vitamint túl lehet adagolni?

Figyelt kérdés

16 hetes kismama vagyok és félek az infulenzától. Naponta szedek Elevit tablettát, és gondoltam kiegészítem C vitaminnal is. Rájöttem, hogy hatalmas a választék és nagyon különbözőek az árak is. Tehát van 100 Ft-ért és 2000 Ft-ért is C vitamin. Mi a különbség?

Én végülis a DM-ben vettem 360 Ft-ért 1x1 nevezetű 200 mg-os C-vitamint. Ebből elég napi 1 db? Vagy ti mit szedtek és mennyit? Egyéb jó természetes ötlet infulenza, megfázás ellen? Köszi a válaszokat!

2011. jan. 31. 10:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem lehet túladagolni,mert vízben oldodó vitamin,vizelettel kiürül a felesleg,de ha a dobozon rajta van,hogy napi 1,akkor többet nem lehet.Én 500mg-os rágótablettát vennék a helyedben,szerintem az a legjobb,abból napi többet is lehet,ha szükséges.
2011. jan. 31. 10:16
 2/12 anonim ***** válasza:

Túl lehet! Olvasd el a címkét...a cebion cseppre is rá van írva h ha túl sokat szedsz belőle akkor normál adag nem lesz elég (esetlegesen hozzá szokik a szervezet, a magzatnak meg pláne nem jó !)

Szerintem nem kell agyon tömni magunkat c-vitaminnal, legyen elég a normál adag...

Esetleges betegség esetén arra az időre kicsit lehet emelni de ennyi.

Nekem a terhes vitaminban benne van a c-vitamin is..mellé én már nem szedek ugyanis elég sok gyümit is eszek.

2011. jan. 31. 10:21
 3/12 anonim ***** válasza:

10.21-es vok

azt nem tudom mi a különbség drága és olcsó c-vitamin között...de elég a 200-500 mg naponta bőven!

2011. jan. 31. 10:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Túl lehet adagolni, mert ugyan kiürül a szervezetből a pisivel, de ha folyamatosan túl magas szinten van a C- vitamin, az ugyanúgy nem jó. Szerintem ne lépd át az előírt mennyiséget, vagy inkább egészítsd ki természetes C-vitamin forrással. Pl. narancs.
2011. jan. 31. 10:24
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor maradok a napi 1 db-nál. Csak ebben az infulenzás időszakban szedném, hátha használ valamit. Mandarint, narancsot, almát, banánt "tonna"számra eszem, remélhetőleg segítenek.
2011. jan. 31. 10:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyél grapfruit-ot, meg citromot (ha natúr nem megy teában), ezeknek magasabb a vitamintartalma mint a narancsnak
2011. jan. 31. 11:19
 7/12 A kérdező kommentje:
Natúrban sajnos nem megy, de teában igen! Köszi neked is :-)
2011. jan. 31. 11:28
 8/12 anonim ***** válasza:

Túlzott C vitamin fogyasztás vesekövet tud okozni! De ez nem a 200 mg-os kategória... :)

A legtisztább C vitamin az aszkorbinsav! Na azzal már óvatosan kell bánni, a többi készítmény meg jó reklámfogás, mivel közel sem tartalmazza azt a dózist, mint ami rá van írva.

2011. jan. 31. 13:49
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem, nem lehet túl adagolni. Vegyész, illetve gyógyszerész ismerősöktől tudom. A C-vitamin az egyetlen, amit NEM lehet túl adagolni. NEM okoz vesekövet, mivel pont, hogy tisztítja a vesédet is. A C-vitamint kipisiled, és nem KÁROS.Azonban azt az egyet tudni kell, ha multivitamin formában szeded, vagy kapszula formában, arra teljesen ez nem vonatkozik. (Más összetevők, plussz vitaminok stb..)
2011. jan. 31. 16:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Én napi 1000mg cetebe c-vitamint szedek, egyébként nem lehet túl adagolni, Szentgyörgyi Albert amikor tüdőgyulladása volt napi 7000mg c-vitamint szedett. Tehát a napi 250mg szerintem kevés, legalább 500mg-ot szedj.
2011. jan. 31. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!