Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A Duphaston nevű gyógyszer kb...

A Duphaston nevű gyógyszer kb hány nap alatt múlaszja el a pecsételő vérezgetést?

Figyelt kérdés
A 7. hétben járok. Kb másfél 2 hete hol barnás, hol pecsételő vérzésem van. Az orvos egy hete írt fel 3x1 Duphastont, amit azóta szedek is, de a vérzés hol jobb, hol rosszabb. Múlthéten még csak petezsák látszódott, ezért ezen a héten pénteken is el kell mennem ultrahangra. Félek, hogy valami nagy baj van. El fog múlni ez a vérezgetés?
2008. jan. 28. 10:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ne aggódj majd elmúlik! A lényeg, hogy ne idegeskedj, de azért a dokinak említsd meg mindig ha vérezgetsz! A legfontosabb, hogy szedd a gyógyszert, ami egyébként nem a vérezgetést mulasztja el, hanem termel neked sárgatestet, ill. fenntartja, hogy a terhesség fennmaradjon, és ne legyen a vége vetélés!

A gyógyszert legalább a 12. hétig fogod szedni! Abba ne hagyd, mert nekem pl. nem említette a doki elsőnek, hogy meddig kell szedni és mikor beszedtem és elfogyott nem mentem el felíratni és ömlöttem, de nem lett baj csak megkezdődött valószínűleg. Az én esetemben megállította a bajt! idővel kitisztulsz. Azt mondják ez azért van, mert van a petezsákon egy kis vérömleny... annak kell letisztulnia a vérezgetéssel. Ha szeded a gyógyszert akkor elvileg nem lehet gond. Nem tudom, neked mit javasolt még a doki, de nekem emellett szigorú fekvés volt. a 12. hétig csak wcre és zuhanyozni mentem. erre is kérdezz rá! Vagy lehet csak ide nem írtad le!

Szóval ne aggódj! Én is ebben a cipőben jártam és most 20 hetes boldog kismama vagyok és teljesewn tünetmentes. (Nekem a 11-12 hét körül hagyta abba a vérezgetést!

Boldog babvárást!

2008. jan. 28. 11:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a válaszodat! Kicsit sikerült megnyugodni. Az orvos nem mondott szigorú ágynyugalmat, csak sok pihenést. Remélem a pénteki ultrahangon már látni fogom a picit és azt is, hogy jól van, azaz él. Egyébként én azt hittem, hogy a gyógyszertől elmúlik a vérzés, és azért is vagyok ideges, mert még nem sokat javult a helyzet. Igaz görcseim nincsenek hál' Istennek, azért aggódom, mert az orvos sem biztatott semmivel.
2008. jan. 28. 14:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Szia nyugodj meg ahogy az ellőtem levő kismami is írta én is 6 hetes koromtól szedem ezt a gyógyit és már 14 hetes vagyok még a héten kell szedjem de már egy hete csökentett vérzióba szedem .Sajnos nem tudok jót mondani mármint az elmulásról nekem csak barnázgatás van nem vérzek de nem nagyon akar mulni én is türelmetlen vagyok de megnyugtatom magam mert amugy a babóval minden ok.Volt hét hogy nem volt egyáltalán semi barna aztán megént előjöt pedig én is pihenek folyamatosan a sextől is eltiltott a doki és be is tartjuk de ez van a barnaság még sem szünik .Ahogy az előtem levő kismami is írta ez a gyógyi inkábba babára vigyázz majd a vérezgetés elmulik neem is azt mondta a doki és hiszek neki mert amugy mint írtam minden ok kérdez sokat a dokitól kérjél tőle tanácsot javaslatott ne várjad hogy magátol mondja mert nem tudhatják menyire vagy tapasztalt az ilyesmibe pihenj sokat és ne aggódj minden ok lesz :)
2008. jan. 28. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!