Van olyan akinél 25. hét körül diagnosztizáltak,
hypertoniát? Mikor szült végül? Lett még valami
következmény? Más betegség? Császár vagy természetes
úton szült?
Figyelt kérdés
2011. jan. 27. 16:55
1/5 anonim válasza:
Én öröklött hypertóniás vagyok. Gyógyszerrel remekül kordában lehet tartani. Természetes úton szültem, nem kaptam szakorvosi engedélyt a császárra. (nálunk csak sürgősségi császár vagy szakorvos javaslatára van)
A baba szívhangja leesett szülés közben, az enyém felugrott, alul meg szétnyestek, mert a feje már a szemöldökéig kinn volt. Hála égnek nem lett oxigénhiányos, én viszont hónapokig szenvedtem a 3 varratommal és hüvelyplasztikámmal.
Ne izgulj, lehet alapból császározni fognak, talán máshol nincs ilyen barbár kórház... :(
2 szer voltam kórházban miatta, mert kiugrott magasra gyógyszer mellett is.
A doki bácsom annyit mondott, hogy mivel nagyon korán jött a hypertonia ezért arra számíthatok a babát előbb kiveszik, mert nem úszom meg a hypertoniát magában.
2011. jan. 27. 17:10
3/5 anonim válasza:
21. héten hypertónia, 3x2 Dopegyt, 23. héttől fehérje a vizeletben, a hypertóniával együtt jött a vizesedés is, húztuk, amíg lehetett, aztán a 37. héten toxikózissal befektettek. 38+6 naposan indították a szülést, mert nst-n leesett a baba szívhangja. A kórházban 2 naponta volt uh, és flow, napi 4 alkalommal vérnyomásmérés és fehérje keresés a vizeletben, napi 2x nst. Szerencsére hagytak természetes úton szülni. A baba egészséges, már elmúlt 1 éves, én is rendben vagyok. Szülés után kellett még 3 hónap, mire visszaállt a nálam szokásos 110/60-ra a vérnyomásom.
2011. jan. 27. 18:33
4/5 anonim válasza:
Ha neked most diagnoztizálták terhesség közben az teljesen más mint az első válaszolónak,akinek öröklött hypertoniája van. Bizony a dokidnak igaza van, ez nagy odafigyelést igényel, és nagy valószínűséggel nem fogod a végéig kihúzni. Nagyon figyelj a vizesedésre, és fehérjére a vizeletedben. Azt te is tudod magadnak otthon ellenőrizni. Reméljük nem lesz szövődménye, de tényleg nagyon figyelj magadra!!!
2011. jan. 27. 18:42
5/5 anonim válasza:
Nekem az első terhességem alatt jött ki, de valószínű én is örököltem a hajlamot. Azóta is gyógyszert szedek. Nem kell megijedni, és az természetes, hogy nem engedélyezik rögtön a császárt. Nem indokolt már előre eldönteni. 38. hétre szültem spontán, probléma nélkül. Toxémia nélkül megúsztam, igaz az utolsó hónapban benntartottak, mert nem kockáztattunk. Most várom a 2. babát, de remélem most is olyan könnyen megúszuk mint az elsőnél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!