A férjem kislányának/7éves/ kötőhártya gyulladása van, már lassan 2 hete, nem nagyon gyógyul. Mennyire fertőző betegség ez?
Csatlakozom az előttem szólóhoz. + egy kollégámnak sem múlt el a gyull. és szemészeti vizsgálaton derült ki, h gombás fertőzése van. Le kellett cserélni a gysz-t és meggyógyult.
De az is lehet, h a kislánnyal nem tartatják be a higiéniai szabályokat, ő folyamatosan (akár koszos kézzel is) dörzsöli
, így nem gyógyul.
2 hete én vettem észre. Sajnos csak minden 2. hétvégén van nálunk. Akkor szóltunk az anyukájának,elvitte a gyerekorvoshoz, /én nem vagyok jó véleménnyel arról az orvosról/ kapott szemcseppet. A kislány elmondása alapján úgy cseppentettek,h csukva volt a szeme. :) Most pénteken jött megint, mi elvittük egy másik orvoshoz,kapott másfajta gyógyszert. Most mi úgy cseppentünk,h lehúzzuk a szeme alját. Sajnos anyukánál 3 kismacska a lakásban,amiket a kislány nagyon szeret, szerintem ez nem túl előnyös, főleg,h tudom,h nem sűrűn mos kezet...és dörzsöli is a szemét. Így nem csodálom,h nem gyógyul! Csak nem tudom, h a babának árthat-e,mert elfelejtettük megkérdezni a dokinál.
Köszi a gyors válaszokat!
A babának azért még nem árthat. Ha megszületne most, akkor a kórházban úgyis kap szemcseppet (mint minden újszülött). Utána meg max megmondod akislánynak (ha még mindig beteg), h a babához nem szabad nyúlni, amíg meg nem gyógyul.
Hihetetlen anya az övé. Tudom, h egy 7 évesnek nehéz elmagyarázni dolgokat, de mégis lehetséges. Az iskolában meg elnézik neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!