Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szoptatás alatti terhességnél...

Szoptatás alatti terhességnél a terhességi tünetek ugyanolyanok, mint a 1 sima terhességnél? Pl. mellfeszülésre értem vagy alhas fájásra stb?

Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 13:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Közvetlen tapasztalatot nem, viszont egy ismerősömét megosztom veled:

SEMMI-ből nem jött rá, hogy esetleg terhes lenne, egyedül az volt, hogy 8 hónaposan még mindig nem mensizett, de mivel még nagyon sokat szoptatott, nem is gyanakodott rá, hogy esetleg újra terhes lenne. A tej mennyisége ugyanakkora volt, a kisfia ugyanúgy elfogadta a cicit, semmi mellfeszülés, hányinger, semmi olyan tünete nem volt, mint az előző terhességei alatt.

Amikor elment a dokihoz, hogy nem kéne már menstruálnia, akkor már a bébi 12 hetes volt.

2009. febr. 5. 13:39
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Figyelj, már csak abból is kiindulva, hogy minden terhesség más, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy most ilyen, vagy olyan a terhességi tünet, ha az ember szoptatás ideje alatt esik teherbe.

Most itt biztos lesznek válaszok, hogy Kis Mariska így járt, meg más valaki máshogyan, de az attól még nem biztos, hogy nálad is úgy lesz.

Egyet tehetsz: csinálsz terhességi tesztet, ha nem védeztek rendszeresen.

2009. febr. 5. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
védeztek= védekeztek*
2009. febr. 5. 13:48
 4/5 A kérdező kommentje:
A védekezési módszerünk nem 100%-osan biztonságos! 1 éves a kisfiam és menstruációm közel 2 hónapja nem jött meg, bár nagyon rendszertelen a szülés óta! Pár napja picit hányingerem van! Mellfeszülés szoptatás alatt szerintem nem lehetséges.
2009. febr. 5. 14:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Így van, ezt jól írtad. Vagyis azt, hogy mellfeszülés szoptatás alatt nem lehetséges! A fiam 21 hónapos volt, még 3x szopott egy nap, mikor újra terhes lettem. A következő havim kimaradt, abból vettem észre. kb 6-7 hetes lehettem, mikor úgy elkezdett fájni a cicim szopikor, mint szülés után az első napokban.

Alhasfájásom sem volt, mivel szopikor mindig érzem a mai napig, hogy "bizsereg" a hasam. nekem 10 hós volt a fiam, mikor először megjött. Utána kimaradt két hónap, csak azután állt be rendszeresre. Ez azt jelenti, hogy 24-36 napos ciklusaim lettek, de a doki szerint ahogy csökken a szopi, annál jobban visszaáll rendszeresre. És ez igaz is, most már a Kicsi elkezdte leválasztani magát és most beállt 27-28 naposra.

Szerintem csinálj egy tesztet, amíg ilyen rendszertelen, ha pedig már visszaállt a ciklusod rendszeresre, akkor már könnyebben sejtheted, mikor jön a kistesó!

2009. febr. 5. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!