20 hetes 4naposak vagyunk, uh szerint 21hét és a kalkulátor szerint 22hét. Júni 14-re vagyunk kiírva ezek szerint 2héttel elöbb jöhet a baba?
A kevés szénhidráttól lehet.
Én diétán vagyok, ezáltal nem sokat hízok, abból a nagyját szerintem a gyerek "hízza"
Szia!
Ha alig eszel szénhidrátot ne csodálkozz ha fogysz. De egyébként ilyenkor már fogyni nem kéne szerintem legalább arra törekedj,h. tartsd a súlyod.
Kismama tornáról tapasztalatból nem tudok beszélni, viszont azt sokan mondták már,h. szüléskor nem számít,h. jártál-e vagy nem. Inkább szerencse, agykontroll vagy talán genetika kérdése,h. milyen lesz a szülésed.
Nekem a baba mérete majdnem mindig más de mindig kisebb. Most már olyan szinten,h. doki szerint 3 héttel. Eddig csak 1,5-2 héttel volt kisebb. Az első 2-3 Uh a mérvadó egyébként utána már nagyobb eltérések is lehetnek. Ilyenkor már kezd ránk hasonlítani. Tudod valakinek kisebb a feje vagy nagyobb vagy hosszabb a lába vagy rövidebb stb...ezt már örökli tőlünk. Bár mi a férjemmel nem vagyunk kicsik de mindegy. :-/
Üdv
37 heteske
Nem lehet egyértelműen megjósolni. Nekem annak idején az egyik 4D UH-n azt mondták olyan fejlett, hogy 2 héttel előbb várhatom. Aztán a 9. hónapban azt, hogy nem lesz nagy baba, olyan átlagos 3 kg körüli, mivel a fejének a mérete az értékek közepén, vagy alatt volt. Ehhez képest 40+6 hétre érkezett, 4020 grammal és 52 centivel.
A tornáról én sem tudok érdemben nyilatkozni, ha jól esik nyugodtan csináld, a közérzeted jobb lehet, de nehogy megerőltesd magad! Fokozatosan kezd, ha eddig nem tornáztál!
A fogyás sem jelent semmi rosszat, az elején fogytam 2 kg-ot, a védőnő mondta, hogy nem kéne, nincs miből. Elkezdtem enni, ha kellett ha nem, a következő tanácsadáson már azt mondták sokat híztam, lehet, hogy diétáznom kéne... Ezek után tettem rá, hogy hány kg-t mutat a mérleg, akkor és annyit ettem amennyi jól esett. 13 kg-t híztam összesen.
Boldog babavárást és könnyű szülést kívánok!
Éppen most olvastam, hogy a terhességek 5%-nál születik a kiírt időpontban, túlnyomó részt +/-2 hét eltérés van. Nekem az első terhességkor egyenletes volt a súlygyarapodásom, összesen 18, a mostani terhességkor előfordult 2× is a Tiédnél jelentősebb, 5, később 2 kilós fogyás, aztán lassan visszajöttek a kilók. Most 31 hetesen összesen 7-8 kiló plussznál tartok és teljesen rendben van a babával és velem is minden. 1 kiló mínusz nem lehet probléma, ha nem az indulási súlyod alá mentél. Az első terhességem óta változtattam a táplálkozási szokásaimon, én is sok rostos élelmiszert eszek, így még a vastabletta mellett sem gond a WC-re járás, gyorsabb az anyagcsere, nálad is ilyen oka lehet a fogyásnak. Azért ne fogyj tovább!
A kismamatornának az előnyét ott vettem észre, hogy sokkal jobb a közérzetem tőle, ha kihagyok 1-2 hetet, akkor itt fáj, ott fáj, elfeküdtem a karomat,fáj a derekam stb.és ez igaz az egész terhességre, a végére is. Jó tornázást és boldog kismamaságot Neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!