Mennyire számít, hogy a család (mama, papa) mit szól a névválasztáshoz?
Kisfiunkat várjuk, 3 név van a tarsolyban, de mindegyikkel "akadályokba" ütközünk.
Az egyik név az egyik családban nem tetszik, a másik névre a másik családban fintorognak, nagyon dühítő.
Tudom, nem kéne ezzel foglalkoznom, de engem annyira zavar.
Férjem nem veszi fel ennyire.
Nektek mennyire fontos a család véleménye?
Persze mondják, hogy olyan nevet válasszunk, ami nekünk tetszik, de közben azért csak odabökik, hogy "ez komoly?", meg "ne máááár"- és ez engem annyira zavar.
:) Semennyire...ami nekünk tetszett azt kapta.
Amikor várandós voltam a szüleimnek annyi kérésük volt, hogy könnyen megjegyezhető ne extrém legyen...mert van egy-két nagypapa akinek fogalma sincs hogy hívják az unokáját. Ha megkérdezik akkor papírt kap elő (a felkészültebbje) és onnan olvassa le. :)
Szóval apukám nem akart így "beégni" de aztán nem is lett gond, Emma a lányom.
Nagyon szép neveket válaszottatok, a Botond, Soma és Zalán szép nevek (ha fiúnk lesz, mi is a Botondot választanánk).
Elég, ha a baba születése után tudják meg a nevet, ne hagyd, hogy befolyásoljanak titeket ilyen téren. A szülők nevezik el a leendő gyereküket, nem az egész rokonság.
Bár még messze van, de ha megszületett a pici, majd írd meg ide, végül melyik név mellett döntöttetek! :)
Mi is kaptuk az ívet, hogy szegény gyerek...mert Antal lesz.Apósomat hívják így, a párom nem akarta a saját nevét.Különben, még nem fix, de valószínű, hogy ez marad.Nekünk tetszik.Anna lányunk kifejezetten ragaszkodik, hogy ezt a nevet kapja öcsi.
Néha még feltör bennünk, hogy jó lesz?De még van idő...
Amúgy érdekes, hogy sem apósom, sem egy másik Antal nevű barátunk nem szereti a nevét...:) pedig olyan egyedi-vagy, hogy fogalmazzak.
Ráadásul nagyon kötöm a neveket az emberekhez-ez is sokat számít.
Amúgy ti is szép neveket választottatok-és az a véleményem, hogy most piszkálnak, amúgy, meg, ha megszületik, úgyis nevén nevezik a gyereket és az lesz természetes, hogy őt úgy hívják.
Én gyűlöltem az elsőnél! HIszen nem arról volt szó, hogy: Te mama, mit szólnál a Józsika névhez? És akkor jogos, hogy azt mondja, hogy szép, nem szép.
De ha valaki megkérdezi, hogy mi lesz a neve, és én azt mondom Katika, akkor ne bírálgassa nekem, mert nem kérdeztem, nem érdekel a véleménye. EZért még azon is gondolkodtam, hogy most a másodiknál nem mondjuk meg a nemét sem, hadd egye őket a penész.
De ha kérdeznek nevet, simán mondok olyat, ami biztos nem lesz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!