Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire számít, hogy a...

Mennyire számít, hogy a család (mama, papa) mit szól a névválasztáshoz?

Figyelt kérdés

Kisfiunkat várjuk, 3 név van a tarsolyban, de mindegyikkel "akadályokba" ütközünk.

Az egyik név az egyik családban nem tetszik, a másik névre a másik családban fintorognak, nagyon dühítő.

Tudom, nem kéne ezzel foglalkoznom, de engem annyira zavar.

Férjem nem veszi fel ennyire.

Nektek mennyire fontos a család véleménye?

Persze mondják, hogy olyan nevet válasszunk, ami nekünk tetszik, de közben azért csak odabökik, hogy "ez komoly?", meg "ne máááár"- és ez engem annyira zavar.

2011. jan. 25. 23:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
mit foglalkozol vele?? HA ennyire beleszólnak a dolgaitokba, mi lesz még később???? MOST szereld le még őket!
2011. jan. 26. 09:24
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Semmennyire. A mi kisfiúnkat Krisztiánnak fogjuk hivni, anyukámnak nem igen tetszett mert hogy az túl hosszú és hogy lehetne már becézni. Azután mondtuk hogy Krisz és most már beletörödött. Ja, még azt is mondta eleinte, hogy Ő Bencének fogja hivni, mondtam hogy én meg nem tenném a helyébe. Mostanra már elfogadta és a pocakban is igy hivja.
2011. jan. 26. 09:33
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

:) Semennyire...ami nekünk tetszett azt kapta.

Amikor várandós voltam a szüleimnek annyi kérésük volt, hogy könnyen megjegyezhető ne extrém legyen...mert van egy-két nagypapa akinek fogalma sincs hogy hívják az unokáját. Ha megkérdezik akkor papírt kap elő (a felkészültebbje) és onnan olvassa le. :)

Szóval apukám nem akart így "beégni" de aztán nem is lett gond, Emma a lányom.

2011. jan. 26. 09:44
 24/29 anonim ***** válasza:

Nagyon szép neveket válaszottatok, a Botond, Soma és Zalán szép nevek (ha fiúnk lesz, mi is a Botondot választanánk).

Elég, ha a baba születése után tudják meg a nevet, ne hagyd, hogy befolyásoljanak titeket ilyen téren. A szülők nevezik el a leendő gyereküket, nem az egész rokonság.

Bár még messze van, de ha megszületett a pici, majd írd meg ide, végül melyik név mellett döntöttetek! :)

2011. jan. 26. 10:32
 25/29 anonim ***** válasza:
Kész tények elé állítottam a nagyszülőket, hogy a lányom neve biztosan az lesz amit mi, szülők kitaláltunk. Apukámnak nem tetszett az ötlet, de volt ideje hozzászokni, úgy látom már elfelejtette, hogy nem tetszett neki.
2011. jan. 26. 10:37
 26/29 anonim ***** válasza:
Nálunk a névválasztásban a párommal eleinte nem volt egyetértés, s mivel a lánynevet Ő választotta volna, ami nekem is megtetszett, annak ellenére, hogy már régóta megvolt a lánynév nekem is, s fiú csak nekem volt, ami régóta tetszett. Páromnak eleinte nem jött be. Nála a Hunor lett volna a nyerő, nekem a Levente tetszett régóta, de vezetéknévhez nem igazán passzol (Mandula Levente), s felhoztam a Marcellt, Mátét, Milánt. Még a Bence s a Roland jött szóba, ami még mindkettőnknek bejött. De végül úgy döntöttünk, s párom is bele ment, mivel nekem a Levente régóta óta tetszik, így az marad. Szülők annyit szóltak az én részemről, hogy igaza van a páromnak, a Mandula Levente a gyerekek körében gúnynévnek fog számítani, s gúnyolni fogják (eleinte ez volt a baja a páromnak, majd mondták, hogy legyen Bence vagy ez meg az miért nem tetszik. Engem zavart, de túltettem magam rajta. Szerencsére Ők legalább abba szóltak bele, amilyen név még a tarsolyunkban volt. De párom rokonsága kitalált szegénykémnek olyan neveket, hogy semmiképp nem adtam volna neki. S már helyettünk akarták elnevezni a gyereket. Baráti társaságban érdeklődtem, mennyire nem illik össze a vezetéknévvel, valaki szerint jó, valaki szerint nem passzol. Végül úgy döntöttünk, hogy vannak furább nevek is, a mi gyerekünk lesz, s van akiknek tetszik, van akiknek nem, a mi döntésünk, s az a lényeg nekünk tetszik. Após mikor megtudta a nevét, Ő mondjuk elég későn kérdezett rá, meg nem is nagyon érdekelte szerintem az elején, akkor csak húzogatta a száját, akkor mondjuk kicsit elbizonytalanodtam, de mondta a párom, hogy Ő már megszokta, meg is tetszett neki, s nem fogja az apja befolyásolni. Ami ritka, mert az apjától nagyon tart, elköltözni se tudtunk ezért, mert tart az apjától. Mondjuk erre számítottam, mert mikor bejelentettük apósnak az unokát, akkor is húzogatta a száját, s be is úgy reagált rá szóban, mint aki azt akarná, vetessük el. Mert 27-28 évesen fiatalok vagyunk egy babához, felelősséggel jár, s biztos átgondoltuk-e hogy babát szeretnénk. Amikor már a pocakban volt.
2011. jan. 26. 11:02
 27/29 Snapette ***** válasza:
100%
Nekem őszintén szólva egyáltalán nem számít, s nem is úgy vágtunk bele a névválasztásba, hogy érdekelne bárki másnak a véleménye. Én megkérdeztem anyumtól, hogy mit szól a választott névhez, de nem azért, hogy jóváhagyja, csak kíváncsiságból, mert a nemtetszése amúgy sem változtatott volna. Boglárka lesz, és anyum mondta, hogy "úgyis Bogi lesz", és úgy is hívja már most. Ha fiú lett volna, András lett volna. Anyósom lehet, nem szereti, de nem mondta, csak annyit, hogy a mi döntésünk... hát így is van.
2011. jan. 26. 11:20
 28/29 anonim ***** válasza:

Mi is kaptuk az ívet, hogy szegény gyerek...mert Antal lesz.Apósomat hívják így, a párom nem akarta a saját nevét.Különben, még nem fix, de valószínű, hogy ez marad.Nekünk tetszik.Anna lányunk kifejezetten ragaszkodik, hogy ezt a nevet kapja öcsi.

Néha még feltör bennünk, hogy jó lesz?De még van idő...

Amúgy érdekes, hogy sem apósom, sem egy másik Antal nevű barátunk nem szereti a nevét...:) pedig olyan egyedi-vagy, hogy fogalmazzak.

Ráadásul nagyon kötöm a neveket az emberekhez-ez is sokat számít.

Amúgy ti is szép neveket választottatok-és az a véleményem, hogy most piszkálnak, amúgy, meg, ha megszületik, úgyis nevén nevezik a gyereket és az lesz természetes, hogy őt úgy hívják.

2011. jan. 26. 11:28
 29/29 anonim ***** válasza:

Én gyűlöltem az elsőnél! HIszen nem arról volt szó, hogy: Te mama, mit szólnál a Józsika névhez? És akkor jogos, hogy azt mondja, hogy szép, nem szép.

De ha valaki megkérdezi, hogy mi lesz a neve, és én azt mondom Katika, akkor ne bírálgassa nekem, mert nem kérdeztem, nem érdekel a véleménye. EZért még azon is gondolkodtam, hogy most a másodiknál nem mondjuk meg a nemét sem, hadd egye őket a penész.

De ha kérdeznek nevet, simán mondok olyat, ami biztos nem lesz. :D

2011. jan. 26. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!