Mennyire számít, hogy a család (mama, papa) mit szól a névválasztáshoz?
Kisfiunkat várjuk, 3 név van a tarsolyban, de mindegyikkel "akadályokba" ütközünk.
Az egyik név az egyik családban nem tetszik, a másik névre a másik családban fintorognak, nagyon dühítő.
Tudom, nem kéne ezzel foglalkoznom, de engem annyira zavar.
Férjem nem veszi fel ennyire.
Nektek mennyire fontos a család véleménye?
Persze mondják, hogy olyan nevet válasszunk, ami nekünk tetszik, de közben azért csak odabökik, hogy "ez komoly?", meg "ne máááár"- és ez engem annyira zavar.
Most járunk a 21. héten, még mi sem döntöttünk, de, mikor látogatóban vagyunk pl. anyóséknál , akkor állandóan a gyerek neve a téma. Bármit mondok: "na, neeeeee...".
Pl. Múltkor megemlítettem, hogy a Marci név is tetszik, de nagy bajom vele, hogy két barátnőmnél is Marci baba van, így nem szeretném, ha a mi fiunk lenne a 3. Marcell.
Erre "miért foglalkozom ezzel", mert nekem fontos, azóta mindig azt hallgatom, hogy "ugye Marci lesz?", "Legyen Marci".
Egyébként mi sem szeretjük a nagyon különleges, kirívó neveket, a három favoritom Botond, Soma, Zalán(férjemmel még nem pontosítottunk, de nálam ezek a befutók).
Nem azt mondom, hogy befolyásolni tudnak majd a választásban a hurrogásukkal, hanem egyszerűen csak zavar, hogy így nyilvánítják ki a nem tetszésüket.
Sógornőm a Botondra csak ennyit mondott:" fú, szerintem az tök ronda név", ha nekem nem tetszik az ő választása, akkor sem így fejezem ki magam.
Azt elfelejtettem írni, hogy a Marcell nevet ők vetették fel, így mondtam azt, hogy tetszik, de sajnos már van a környezetemben több is, és mi olyan nevet szeretnénk, ami nincs a rokonságban vagy a baráti körben.
De ezt elég nehezen értik meg...
Őszintén? A lőtéri kutyát nem érdekli, hogy kinek mi a véleménye a családban!
Szüleimnél első unoka, ők mondjuk ne is szóltak volna bele és kéretlen tanácsot sem adnak, de anyósoméknál már a 4.unoka lett a babánk és láttuk a "jó" példákat előttünk. A mi gyerekünket mi akarjuk elnevezni és ne már a nagyszülők, rokonok, barátok.
Éppen ezért mi senkinek nem mondtuk el a nevet, amit választottunk,mindenki akkor tudta meg, amikor megszületett a kisfiúnk. Így ha tetszett, ha nem, ez volt. :) Én ezt a praktikát mindnekinek csak javasolni tudom, mert rengeteg felesleges idegességtől kíméli meg magát.
Minket semennyire nem érdekelt, peig jó vizsonyban vagyunk nagygszülőkkel.
De a migyrekeink, olyan neveket kaptak (mind a kettő 2 keresztnevet), ami nekünk tetszett.
Amúgy senkinek semmi köze hozzá, ez az én véleméynem, mindenki foglakozzaon a saját dolgával, ne máséval.
Szerintem azért egy kicsit érzékenyebb is vagy, szerintem annyira nem égbekiáltóan rossz dolog a barátnődtől, hogy azt mondta, szerinte ronda név a Botond. Őszinte volt.
NA.Nálunk a család egyik fele fanyalgott, voltak ötletek, hogy dupla vezetékneve legyen, meg ilyesmi. A fiam egyébként Soma lett:) de ez sem tetszett mindenkinek, mert a párom vezetékneve S-re végződik, és hogy így nehéz kimondani. Szerintem nem nehéz, csak egy gondolatnyi szünetet kell tartani közben, legalább megtanul helyesen artikulálni a gyerek:)
Egyébként jók a neveitek. És ne foglalkozz a családdal.
Mi is még névválasztás előtt...
Én imádom a párom családját, és ő is az enyémet...szerencsések vagyunk...tényleg minden anyós/após jelölt fantasztikus.
Ettől függetlenül, ha végre találunk majd egy nevet, ami mindkettőnknek nagyon tetszik, kutya fülét nem érdekli a család többi része. Ez a párom és az én babám. Ők már adtak nekünk neveket, túl vannak a dolgon:)
Így leszek majd anyós vagy anyum tanácsaival is később...mindent csak addig amíg tiszta sor, hogy kinek a gyereke:)
Szia!
Nálunk nagyjából 2-3 hete derült ki, hogy kislányunk lesz(tegnapelőtt ismét biztosítottak róla), viszont mikor még nem is derült ki, már anyámtól azt hallgattuk, hogy az Anna név milyen szép(édesanyját hívták így, aki sajnos meghalt, pedig áldott jó ember volt...), egyébként nekem is tetszik, de a férjem nem nagyon szeretné..Nagypapám meg a Bencével nyaggatott(ami amúgy szintén tetszik:D), de a lényeg, hogy semmit nem kellett reagálnom, apukám rögtön mondta anyunak, hogy hagyjon minket, annak idején ők sem hagyták, hogy bárki beleszóljon a névválasztásba..
A barátnőmnek mondogatom, hogy mi tetszik(illetve kilesi egy fórumon, ahova írok), és ő is folyamatosan befikáz, de már nem foglalkozom vele. Anyósomék is rákérdeztek, de aztán látták, hogy nem reagálunk nagyon, akkor elkönyvelték, hogy biztos titok. És igen, titok is lesz szerintem amíg meg nem születik(ha egyáltalán addig meg tudunk egyezni a férjemmel:D), mert én könnyen befolyásolható vagyok, nem akarom, hogy azért mert mondjuk anyám fintorog, eltérjek az eredeti ötlettől!
Kitartást!
18+3 hkm
Sziasztok!
Köszi Mindenkinek!
Lehet, hogy mi is ezt a taktikát választjuk, hogy nem áruljuk el a választásunkat a szülésig. Ezzel sokmindentől megkímélem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!