Mennyire számít, hogy a család (mama, papa) mit szól a névválasztáshoz?
Kisfiunkat várjuk, 3 név van a tarsolyban, de mindegyikkel "akadályokba" ütközünk.
Az egyik név az egyik családban nem tetszik, a másik névre a másik családban fintorognak, nagyon dühítő.
Tudom, nem kéne ezzel foglalkoznom, de engem annyira zavar.
Férjem nem veszi fel ennyire.
Nektek mennyire fontos a család véleménye?
Persze mondják, hogy olyan nevet válasszunk, ami nekünk tetszik, de közben azért csak odabökik, hogy "ez komoly?", meg "ne máááár"- és ez engem annyira zavar.
nehéz ügy. mi még csak tervezgetünk, de abban megállapodtunk, hogy ha lány lesz, anyósom nevét fogja kapni (nem él már szegénykém, nagyon szerettem). viszont a férjem nincs jóban a hugával (örökségen marakodtak évekig, meg ilyen régi kárpótlásos ügyek voltak), és amikor ő ezt meghallotta (véletlenül elejtett szóból), kiakadt, hogy hogy képzeli a férjem, az az ilyenmegolyan, hogy az Ő anyja nevét adja a gyerekének :S
szerintem mi nem fogunk foglalkozni vele, amúgy sem túl gyakran találkozunk...meg szerncsére a mamámat ugyanúgy hívják, majd azt mondom, róla neveztük el, hátha attól megnyugszik :P:D
29/N
Engem nem érdekel jobban egy családtag véleménye ebben a témában, mint pl. a szomszédasszonyé. Márpedig ha ő azt mondaná, hogy a Dezső gáz név, ez engem nem tántorítana el attól, hogy a gyerekemnek ezt adjam - ha egyszer ez tetszik nekem és a férjemnek. Ez a kettőnk döntése.
Egyébként mi születésig titkoltuk minden gyerek nevét, utána meg hadd puffogjanak. :)
Ha igazán tetszik egy név mindkettőnknek akkor más véleménye nem érdekel, hiszen ízlések és pofonok.
Amikor mi választottunk nevet, mindegyiket megvétózta valaki...x névre húgom azt mondta tipikus "dagadt név", y-ra anyukámnak egy cicmárka jutott eszébe, z meg barátnőm szerint kisebbségis....hát mit ne mondjak, kiakasztott hogy nem csak annyit mondtak hgy "bocsi nekem nem tetszik", hanem egyenesen "nooormális vagy, hogy ezt akarod adni?" meg "úristen, te bolond vagy!" mondatokkal kommentálták....
szerintem az hogy ki mennyire fogadja el egy szülő névválasztását, intelligencia kérdése. Fel kell ismerni hogy az ízlés mint olyan egy relatív dolog, és rohadtul nem mérvadó senkié....
Nekem pl tetszik a Larina, de anyum azt mondja, h a latrina jut eszébe róla.
De egyébként nem a szüleink fogják elnevezni a gyermekemet, mert majd a párommal mi eldöntjük, h nekünk mi tetszik.
mi mondjuk ilyen nagyon extrém neveken nem gondolkozunk, mert egyikünk se egy feltűnősködő beállítottságú. hugi viszont elég extravagáns, tőle már megkaptuk anyósom nevére, hogy "tucatnév, hülye vagy?" (Annának hívták).
engem ez sem érdekel, majd a saját gyerekét nevezheti, ahogy akarja. éntőlem egy kúpról is elnevezheti :P:D
Szia!
Nálunk is kiverte a családnál a biztosítékot a választott nevünk, de aztán miután megszületett a gyerek, automatikusan elfogadták, és azóta is a nevén szólítják a gyereket. Eszükbe sem jut megjegyezni, hogy na miért kellett, vagy valami. Szerintem nyugodtan hagyjátok a családot főni a levükben, mert a Ti dolgotok eldönteni mi legyen a kicsitek neve. Amikor meg kérdezik majd, hogy na akkor most mi lesz a választott név, mondjátok, hogy nem döntöttétek még el, majd kiderül ha meglesz a bébi. Sok szerencsét, és minden jót kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!