Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek mikor veszik...

Szerintetek mikor veszik észre a pocimat?

Figyelt kérdés

14+5 hetes vagyok. A férjemen és a kisfiamon kívül nem tudja senki, hogy terhes vagyok. Szerintetek mikor jön rá a környezetem?

A régi nadrágjaim már nem tudom összegombolni. Összességében most vagyok a normál súlyomnál (az első hetekben fogytam).

2011. jan. 25. 07:34
 1/9 anonim ***** válasza:
65%

-ha elmúlik a tél és lekerül a 3 réteg ruha

-ha betöltöd a 17. hetet tök egyértelmü lesz.

15+3 kismama 2. baba de én nem bánom hogy nem veszik észre.

2011. jan. 25. 07:39
 2/9 anonim ***** válasza:
82%
én vékony vagyok, de volt akinek csak 20-22 hetesen vált egyértelművé. ruha nélkül pedig már 10 hetesen látszott. attól függ, hogy mennyire szemfülesek az emberek. meg persze a ruhától is. ha nyár lenne, feszülős felsőben már tuti egyértelmű lenne.
2011. jan. 25. 08:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Én sem bánom, hogy nem veszik észre. Tulajdonképp a szüleimnek sem mondtam semmit. Meg szeretném várni az első 4D-s képet és akkor tudatni velük. Az pedig a 20. hét környéke lesz...

Szerintetek addig titokban maradhat?

Persze ha rákérdeznek nem tagadom le...

2011. jan. 25. 08:26
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem simán titokban tudod tartani,ha akarod.:)

Nekem a szomszédaimnak is csak az tűnt fel,hogy sokat itthon vagyok,a családban tudták.Rákérdeztek,hogy munkanélküli vagyok?Nem,nem....jön a 2. baba.17 hetes voltam ekkor.

2011. jan. 25. 08:50
 5/9 Tinker Bell ***** válasza:

Alkattól is függ, hogy mennyire látszódik a pocakod, de szerintem a 20. hét után kezd egyértelművé válni.

Szerintem nem jó ötlet, hogy a szüleidnek is csak később akarod elmondani. Nem fognak megsértődni? Nekem nagyon rosszul esne, ha a lányom csak a terhessége közepén mondja el, hogy babát vár.

2011. jan. 25. 08:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Én most vagyok 22 hetes és 1 kollegámnak nem mondtam el, hogy mi a helyzet, mert sokat utazgatott. Tegnap kérdezett rá, úgyhogy szerintem mostmár hivatalosan is egyértelmű! :) A 20. hétig olyan voltam, hogy nézegettek, akik nem tudták, de nem mertek rákérdezni, mert nem tudták sztem, hogy csak a hasam nőtt-e meg vagy mi van. De mostmár gömbölyű. És IMÁDOM!!!!!! Nagyon élvezem a terhességemet! Amúgy nem híztam sehova, csak a hasam lett nagyobb. De a szülők tudják meg. Azért csak ők a következő legfontosabbak a férj után.... (ideális esetben)
2011. jan. 25. 09:22
 7/9 A kérdező kommentje:

Ez a 2. babám és alapos okom van rá, hogy ne mondjam meg a szüleimnek.

Anyám bele is halna...Ők már eldöntötték, hogy nekik több unoka nem kell. Persze meg van rá a maguk oka: mindkét unokájuk betegen született. Az öcsém kislánya pedig majdnem meg is halt. Szóval ki vannak idegileg.

Ezért várok, míg biztosabbat tudok mondani a baba egészségi állapotáról.

2011. jan. 25. 10:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Értem. Én vagyok a 22 hetes boldog kismami. Elég ütős érv, beismerem. Mi a baja az unokáknak? Nagyon súlyos? Genetikai vagy valami fejlődési a baj? Nekem az első gyerekem lesz, már azt is tudom, hogy kisfiú. A 12. heti UH-n megállapították, hogy a kelleténél vastagabb a nyaki redő, ami utalHAT arra, hogy baj van. Aztán elmentem magzatvíz vételre, ahol kiderült, hogy makk egészséges ő is, és persze azóta a vizsgálatok óta én is. Gondolkoztál a magzatvíz vételen? Mert én túl vagyok rajta, és egyáltalán nem annyira rossz, mint ahogy be van állítva!
2011. jan. 25. 11:03
 9/9 A kérdező kommentje:

A miatt a kicsi vetélési kockázat miatt sem merném bevállalni a magzatvízvételt. Nagyon féltem a kicsit.

Az én kisfiamnak olyan fejlődési rendellenessége van, ami nem szűrhető magzatvízvétellel. Állítólag genetikai, de nem örökölt, hanem a terhesség alatt szerzett genetikai betegségről van szó. Én csak szépséghibának nevezem, mert észre sem veszi rajta, aki nem tudja. Nem tudják , hogy melyik gén felelős érte, tehát nem szűrik...

Az öcsém kislányának recesszíven öröklődő genetikai betegsége van. Ez azt jelenti, hogy ő is és a felesége is hordozza a sérült gént.

Miatta nem csinálnék magzatvízvételt, mert mennyi annak az esélye, hogy egy amúgy is ritka genetikai betegség génje bennem is és a páromban is meglegyen, ugyanúgy mint bennük kettőjükben (Tehát 4 személy hordozó egy családban...).

Remélem egészséges babád lesz neked is!...és mindenkinek!

2011. jan. 25. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!