Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 19hetes kismama vagyok, "AFP...

19hetes kismama vagyok, "AFP eredményem mind ezidáig nem érkezett meg és a védőnö is azt mondta hogy mostmár biztos hogy elkeverték valahol"tehát a kérdésem azaz h. ha nem lesz eredmény akkor most is elvégezhető-e újra?

Figyelt kérdés
Vagy ezt csak a 16 héten lehet?Annyira szomorú vagyok...
2009. febr. 3. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Most már biztos, hogy nem végezhető el. De szerintem ez a legutolsó vizsgálat, aminek az eredménye számít, emiatt ne szomorkodj. Ez egy elavult módszer, már több országban megszüntették. és mivel nagyon pontatlan, nagyon sok kismamát csak idegesítenek az eredményekkel. Amúgy hallottam már olyat is, hogy valakinek összetörték a kémcsövet, amiben a vére volt, és még arra sem méltatták, hogy felhívják őt vagy az orvosát, vagy valahogy értesítsék. Gondolom ők se veszik komolyan, vagy ennyire felelőtlenek?
2009. febr. 3. 17:30
 2/7 A kérdező kommentje:
De akkor most mit tegyek?annyira ideges vagyok h.most akkor a babám jól van vagy nem?Tudnál valamit ajánlani hogy hova forduljak?ja,és jövöhét keden megyek 4D re és oda vinni kell ennek az eredményét,mit tegyek?
2009. febr. 3. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Nem kell egyből rémeket látni, a védőnő hívja fel a labort és csapjon az asztalra. Ha nincs más, meg csinálják újra. Nekem is tünt el vér és mennem kellett megint.

Ha ez sem jó a dokid biztos tud más megoldást, a down szindrómát másképp is lehet szürni. Csak ne hagyd annyiban.

nekem is a védőnő telefonált.

2009. febr. 3. 17:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne törődj ezzel! AFP-vel a down-kórt nem lehet szűrni!Csak a velőcsőzáródási-rendellenességeket viszont arra ott van az Uh. Épp ez az amiért külföldön nem csinálnak AFP vizsgálatot mert semmi haszna. Régen amíg nem voltak jó Uh gépek talán volt értelme de most már nincs. Hidd el!

Én legközelebb el se megyek erre a vérvizsgálatra az tuti. Nekem alacsony lett, jól megijeszettek mire egy genetikus elmagyarázta amit fent leírtam. 12 hetesen volt ugyanis egy kombinált tesztem ami down szűrésre való az pedig szuper jó lett.

Ne idegeskedj emiatt!!

Üdc

37 heteske

2009. febr. 3. 18:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Újra biztos nem csinálják meg,nem a semmiért van a 16.héten.

De nincs kombinált vagy integrált teszted?

Az sokkal többet ér.Az AFP valóban egy elavúlt módszer,amit talán már figyelmen kívűl is lehet hagyni.

De ne idegeskedj,ha komoly helyre mész 4D-re vagy a 18.heti kötelezőt olyan helyen csináltatod ahol magas szintű tudás van,akkor ott mindent meg tudnak nézni.

Ha nincs a családba beteg-ami alapján valószínű lenne bármilyen betegség öröklése- akkor meg pláne ne aggódj!

Minden tuti h rendben lesz!

Mellesleg nemem 16.héten vették le,és most a 19.héten.holnap kapom meg az eredményt!

2009. febr. 3. 18:33
 6/7 anonim ***** válasza:

A 21 triszóma vizsgálat= Down szűrés

A 18 triszóma vizsgálat= Edwards szindróma szűrés

2009. febr. 3. 20:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a nyugtatást..
2009. febr. 4. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!