19hetes kismama vagyok, "AFP eredményem mind ezidáig nem érkezett meg és a védőnö is azt mondta hogy mostmár biztos hogy elkeverték valahol"tehát a kérdésem azaz h. ha nem lesz eredmény akkor most is elvégezhető-e újra?
Szia! Nem kell egyből rémeket látni, a védőnő hívja fel a labort és csapjon az asztalra. Ha nincs más, meg csinálják újra. Nekem is tünt el vér és mennem kellett megint.
Ha ez sem jó a dokid biztos tud más megoldást, a down szindrómát másképp is lehet szürni. Csak ne hagyd annyiban.
nekem is a védőnő telefonált.
Szia!
Ne törődj ezzel! AFP-vel a down-kórt nem lehet szűrni!Csak a velőcsőzáródási-rendellenességeket viszont arra ott van az Uh. Épp ez az amiért külföldön nem csinálnak AFP vizsgálatot mert semmi haszna. Régen amíg nem voltak jó Uh gépek talán volt értelme de most már nincs. Hidd el!
Én legközelebb el se megyek erre a vérvizsgálatra az tuti. Nekem alacsony lett, jól megijeszettek mire egy genetikus elmagyarázta amit fent leírtam. 12 hetesen volt ugyanis egy kombinált tesztem ami down szűrésre való az pedig szuper jó lett.
Ne idegeskedj emiatt!!
Üdc
37 heteske
Újra biztos nem csinálják meg,nem a semmiért van a 16.héten.
De nincs kombinált vagy integrált teszted?
Az sokkal többet ér.Az AFP valóban egy elavúlt módszer,amit talán már figyelmen kívűl is lehet hagyni.
De ne idegeskedj,ha komoly helyre mész 4D-re vagy a 18.heti kötelezőt olyan helyen csináltatod ahol magas szintű tudás van,akkor ott mindent meg tudnak nézni.
Ha nincs a családba beteg-ami alapján valószínű lenne bármilyen betegség öröklése- akkor meg pláne ne aggódj!
Minden tuti h rendben lesz!
Mellesleg nemem 16.héten vették le,és most a 19.héten.holnap kapom meg az eredményt!
A 21 triszóma vizsgálat= Down szűrés
A 18 triszóma vizsgálat= Edwards szindróma szűrés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!