Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Azt olvastam hogy a 18. hétig...

Azt olvastam hogy a 18. hétig meg lehet szakítani a terhességet ha orvosi diagnosztikai probléma történt. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Kb. 11 hetes lehettem, amikor az orvos ultrahangos vizsgálatra küldött, és nem látott semmit sem... nem is gyanakodtam egészen ideáig, mert menstruációm is volt, bár csekélyebb. most a 15. hétben vagyok, minden korábbi leletem megvan, ma megállapították a terhességet nálam. ilyenkor még lehetséges abortusz?
2011. jan. 20. 18:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Milyenek a körülményeid?Hány éves vagy?

Én nem vetetném el semmiképpen, főleg ha már ilyen nagy.

Nekem is lett volna, véletlenül becsúszott, pedig védekeztünk.Meg szerettük volna tartani párommal, annak ellenére, hogy nem tervezett volt.Viszont a miénk 6 és fél hetesen elment.A szüleinknek csak akkor mondtuk el, amikor már a kórház parkolójában voltunk, hogy mi is a helyzet.

23L-32F

2011. jan. 20. 23:27
 12/18 anonim ***** válasza:

Én is a 15.hetet kezdem, nem tervezett baba (illetve későbbre tervezett), de eszembe sem jutna elvetetni. Az első pillanattól izgulok, hogy rendben legyen vele minden, pedig már második gyerek lesz.

Tehát ha genetikai probléma nem áll fenn, akkor biztos, hogy nem gondolkodnék abortuszon.

Írhatnál, hogy van-e esetleg egészségügyi vagy más nagy probléma, hogy megértsük, hogy miért gondolsz erre?!

2011. jan. 21. 09:21
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
Szia! 26 hetes vagyok, 20 évesen lettem terhes a barátom is 20, főiskolások vagyunk, az elején elbizonytalanodtunk, hogy mi legyen, de egyszerűen teljesen ellene voltam, hogy bántsam, a doki mondta gondoljuk meg és, ha úgy döntünk a 11 hétre beír. De megtartottuk, nem csak azért mert már 11 hetesen kis emberi formája van kezdenek kifejlődni a szervei teljesen, és mikor láttam az ultrahangon hogy mozog, elolvadtam tőle, de sose tudtam volna bántani. A vőlegényem is nagyon örül neki, már nagyon várjuk, hogy a kezünkbe tarthassuk a kisfiunkat.Ne vetesd el, főleg azért, mert már 15 hetesen lassan érzed ahogy mocorog, már hallja és érzi a fájdalmat, de ő a te babád, nem egy sejtcsomó. Úgy vagyok vele, ha csak nincs vmi nagyon komoly orvosi indok,pl a terhesség az anya vagy a baba életébe kerül, nem szabad elvetetni.Ha nem is oylan egyszerű a helyzet akkor is meglehet oldani, és a mi babánk nem fog semmiben hiányt szenvedni, és a miénk lesz, nem a szüleink nyakára szüljük. 21/L
2011. jan. 21. 12:09
 14/18 anonim ***** válasza:
Hogy lehet, hogy ennyi idősen nem látszik semmi? :O
2012. ápr. 19. 10:32
 15/18 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, hogy 15. hét előtt semmi sem láttak az uh-n. Szerintem is tartsd meg! Mennyi idős vagy?
2012. ápr. 19. 13:11
 16/18 anonim ***** válasza:

Szerintem már mindegy. :) 2011 januári a kérdés.

De szerintem ez hülyeség, hogy nem látta. Ilyenkor már vagy 8 centis az embrió... Az is látja, aki nem orvos, nem még egy orvos.

2012. ápr. 19. 13:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Jah tényleg, nem is néztem a dátumot. ;-) Vajon hogy döntött?
2012. ápr. 19. 13:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de nekem ez olyan furcsa. Szerintem nem volt őszinte a kérdező. Te el tudod ezt képzelni, hogy nem vesz észre egy szakember egy ekkora terhességet??
2012. ápr. 19. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!