Toxoplazma ügyben tanácstalan vok. Háziorvost kérdeztem, de azt mondta nem kell vizsgálat, még akkor sem ha terhes leszek?! Van cicám. Azt mondta csak akkor kell, ha pl. valaki már többször elvetélt. Követeljem a vizsgálatot?
A nőgyógyász fog elküldeni a vérvételre, szólj neki, hogy te szeretnéd ezt a vizsgálatot (úgy rémlik 1-2 hét, mire megvan az eredmény, legalább nálunk). A háziorvosnak ehhez semmi köze.
Én követelném a helyedben a vizsgálatot, de a cicádtól teljesen függetlenül. Akkor is kérném, ha közöm nem lenne a cicákhoz.
Toxoplazma lehet nyers husiban, tengerimalactól, mosatlan gyümölcstől...
Ha negatív lesz az eredmény, tehát még nem voltál toxoplazmás, akkor a terhesség alatt valószínű többször fogják ezt ellenőrizni.
1.vagyok,
ha pozitív, tehát már voltál toxoplazmás, akkor az jó, akkor nem kell aggódni, mert védett vagy és a babád is
ha negatív, akkor sem kell aggódni, csak jobban odafigyelni, nyers hús után kezet mosni, gyümölcsöt megmosni, mielőtt megeszed, ahogy takarítod a cicádat, jól moss kezet utána (de még jobb, ha veszel fel gumikesztyűt).
Ha terhesen kapod el a toxoplazmát, és kimutatja a vérvétel, igen, lehet kezelni és akkor nem lesz semmi baja a babádnak, ezért is kell kérni a vizsgálatot mindenképpen.
Én kétszer voltam terhes, viszont még soha nem estem át a toxoplazmán, de nem lett semmi baj, én a tengerimalacaimat pucolgattam rendszeresen.
Én kértem a vizsgálatot, pedig nekem sem akartak maguktól adni beutalót.
Viszont, ha van cicád, akkor szerintem is csináltasd meg!
Lökött egy doki, aki azt mondja, hogy akkor fontos, ha már elvetéltél! Jesszum, mekkora hülyeség. Miért kellene megvárni a tragédiát, amikor meg is lehet előzni?
Szerintem kérj beutalót vérvételre.
Nekem 21 éve vannak macskáim, mégsem estem át a toxoplazmán, ezért én örültem, hogy tudtam mi a helyzet, és így jobban vigyáztam, nem is nyúltam a terhesség alatt az alomhoz!
Nekem nincs cicám, csak gyerek koromban volt. A 12. héten elvileg megcsinálják a toxot is, legalábbis eddig úgy volt. Nem értem a dokidat. Ez egy sima vérvétel, 2 hét alatt van meg az eredmény, nem veszít vele semmit, viszont te megnyugodhatsz. Mindenképpen kérd a vizsgálatot. Én most fejeztem be egy 8 hetes genetikára való szaladgálást, mert az egyik ilyen "feleslegesnek" tartott tesztem pozitív volt. Na ezt a 8 hetet nem kívánom senkinek.
31 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!