Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg létezik olyan, hogy...

Tényleg létezik olyan, hogy valakinek egészen a szülésig nem tűnik fel, hogy terhes?

Figyelt kérdés
Az egyik tv csatornán van egy műsor, amiben olyan nők vannak, akik nem vették észre, hogy terhesek, csak amikor beindult a szülés, akkor derült ki. Én ezt nem tudom elhinni. Az esetek többségében nem is kövér nők voltak, akiken pl. nem látszik, ha nő a hasuk, hanem normális testalkatúak, vagy kifejezetten vékonyak. És a babák is normális méretekkel születtek. A magzatmozgást sem érezték, amit szintén nem tudok elképzelni. Ti hallottatok hasonlóról?
2011. jan. 14. 11:39
 1/10 anonim ***** válasza:

A faluban most éppen vagy egy hasonló eset. Igaz Ő a 7. hónapban csak elment a dokihoz, és azt mondta, eddig nem vette észre. Nem akarok rosszindulatú lenni, de szerintem most is csak a pecsétek miatt ment. Amúgy 10. gyerek és 40 fölött van. Valahogy nem tudok hinni neki.

Ettől függetlenül nem tudom teljesen kizárni, hogy megeshet nagy ritkán.

Egyszer volt a TV-ben egy nő, aki elment az orvoshoz azzal, hogy terhes, de elküldték. Elég kövér volt amúgy. Aztán megmozdult a baba, újra elment, újra elküldték. Mentő vitte görcsökben a kórházba, ott derült ki, hogy megindult a szülés. Ilyen is van.

2011. jan. 14. 11:45
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem egy barátnőm született úgy, hogy az anyukájának "befelé nőtt a hasa". Mesélte, hogy amikor bement a kórházba szülni, haza akarták küldeni, mert max. öthónapos terhesnek látszott. Aztán mégiscsak megszült.

Abszolút létezik ez a dolog, csak elég ritka.

2011. jan. 14. 11:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja! A "Kék Lagúnában"! Ahol elzárva élnek a külvilágtól, tudatlanul, alapvető ismeretek, műveltség nélkül. Ott lehet, de ahonnét a csapból is ez folyik, ott nem kéne hogy legyen ilyen!
2011. jan. 14. 11:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is hallottam hasonlóról de nehezen hiszem el! Tévében láttam én is,hogy mondta az orvos,hogy bement egy nő a kórházba,hogy nagyon fáj a hasa vizsgálták össze vissza mire rájöttek,hogy szül,azt mondta az orvos ,hogy soha nem látott még olyan lapos hasú kismamát! Egyik ismerősöm eltitkolta a terhességét senki enm tudta,hogy babát vár amig meg nem szült (ezt is nehezen hiszem el,hogy a férje sem vette észre,hogy babát vár a nő) Én nem láttam a nőt,de akik látták azt mondták,hogy nem volt hasa,utolsó hónapban is még miniszoknyában mászkált!

Olyat is hallottam,hogy a nőnek azt mondták,hogy nem lehet gyereke,valami okból kifolyólag,egyszer csak elkezdett görcsölni,és mire rájött,hogy mi is történik vele,megszülte a kisbabát! Szóval vannak ilyenek...

Melyik tv csatornán megy ez a műsor?

Néhány ilyen történet:

[link]

[link]

[link]

2011. jan. 14. 11:53
 5/10 A kérdező kommentje:
A Discovery Travel & Living-en van esténként.
2011. jan. 14. 12:00
 6/10 Snapette ***** válasza:

Az igazság az, hogy nekem is nehéz elhinni. Azt el tudom esetleg képzelni, hogy megjön a menzesze rendesen, tehát nem tűnik föl, bár ez is ritka, az meg végképp ritka, hogy végig megjöjjön rendesen a terhesség alatt. Azt is el tudom esetleg képzelni, hogy nem lesz nagyon nagy a hasa, esetleg azt hiszi, hízott egy kicsit, vagy valami. De nem tudom elképzelni, hogy nem tűnik fel neki a magzatmozgás. Én most vagyok 27 hetes, és ha hanyatt fekszem látszik, amint hol itt, hol ott dudorodik ki a hasam, nem is beszélve arról, hogy érződik, ahogy rugdalózik meg forgolódik a kis lakó. Nem tudom elképzelni, hogy azt mivel lehet összetéveszteni, vagy hogy létezik, hogy nem tűnik fel valakinek.

Inkább azt tudom elképzelni, hogy sokáig nem tűnt fel, pl. nekem sem volt semmi tünetem a 6. hónapig eltekintve attól, hogy kimaradt a menzeszem, de sem hányinger, sem émelygés, sem kívánósság, és nem is látszott addig, tehát lehet, hogy mondjuk addig nem tűnik fel, és akkor inkább azt mondja, hogy nem is tudta végig, mert akkor ugye már túl késő eltetetni, vagy ilyesmi.

2011. jan. 14. 12:05
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is szoktam nézni ezt a műsort, már ha sikerül addig fenn maradni. :)

A legérdekesebb számomra, hogy már szült nők sem vették észre. Tudjuk, hogy minden terhesség más, de aki már volt várandós, azért az csak meg tud különböztetni egy magzatmozgást egy bélmozgástól...

Érdekes, hogy a bemutatott anyukáknak mind tökéletes, nagy, makk egészséges gyereke lett. Egyiknek sem ártott, hogy végig dohányzott, alkoholt fogyasztott, volt, aki fogyasztószereket, gyógyszereket szedett, intenzíven sportolt (nem könnyű torna v. ilyesmi).

A kilenc hónap alatt egyszer sem mentek semmivel orvoshoz, nem volt vérvételük, nőgyógyászati vizsgálatra se ment egyikük sem, hihetetlen módon mindig negatív volt a terhességi teszt.

2011. jan. 14. 12:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Számomra is hihetetlen. Én a másodikkal vagyok mindenórás, hát ha mást nem a magzatmozgást tuti észre vettem volna, mert alányom is és a fiam is csinál néha olyat a hasamba, hogy csillagokat látok arról nem is beszélve, hogy itt, ott dudorodik folyton valamije, az is feltűnő, nameg érezhető és nem lehet összekeverni a bélmozgással!

Lehet, hogy van ilyen, én hitetlen vagyok.

2011. jan. 14. 13:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem van egy ismerősöm, aki a faluban nagy port kavart.

Férjem unokatesójával volt már egy közös gyermekük mikor szétmentek.

Teltek a hónapok, egyszer csak egyik ismerősöm hívott, h képzeld, xy-nak fia született. Mondom, hogy hogy, terhes volt?

Elmesélte h csak a nő tudta h terhes, nem mondta el senkinek és senki sem vette rajta észre.

Nem járt orvoshoz, védőnőhöz.

A szülés napján beindultak neki a görcsök, még az "okos" lány akkor sem vallotta be az anyjának. Az anyja hívta a házi orvost, mondván, "Lányom cseresznyét evett és attól nagyon görcsöl a hasa...." mire az orvos közölte, hogy "Kedves hölgyem, az ön lánya nem a cseresznyétől görcsöl, hanem tolófájásai vannak...."

Gondolhatjátok, mindenki csak lesett.

A lány azóta sem árulja el, h ki a gyerek apja, senki sem tudja.

A kisfiú szerencsére egészséges.

Egyik ismerősöm találkozott vele a szülés előtti nap, beszélgettek és azt mondta h ő sem vette észre rajta.

Van ilyen.

2011. jan. 14. 14:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Ilyen nincs ezt én nem veszem be hogy egy nő nem tudja hogy terhes. Na jó van olyan hogy megvan neki, de akkor is csak észre kell hogy vegye a tüneteket vagy legalább azt ha megmozdul. Vagy hogy hizik egy terhességnek nagyon sok jele van kizárt hogy nem veszik észre föleg több gyerek után.
2011. jan. 14. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!