Ez tényleg ennyire elitélendő?
18éves múltam a nyáron.
3hónapos terhes vagyok.Nem tervezett baba. Terhesen fogok leérettségizni.(Nem vagyok jó tanuló, és most nagyon boldog vagyok azért mert ez a kis magzat sok erőt ad nekem a tanuláshoz, már érte tanulok. Javultak is miatta a jegyeim :))
19éves elmúlok, mire megszületik a pici. A párom 21éves, dolgozik és van egy lakása ami most ki van adva albérletbe, ez egy ideig még plusz pénz nekünk/neki.
Nekem is van valamennyi félretett pénzem.
Júniusban tervezzük, hogy beköltözünk a lakásába.
Mivel nem volt még munkaviszonyom ezért ugye nekem csak a gyes+családi jár majd meg az egyszeri anyasági ugye.
Úgy érzem, hogy fel tudjuk majd nevelni a gyerekünket, nem a szülők terhére "megy majd a dolog".
Ez ennyire elitélendő lenne? Nem 16éves vagyok, a párom se, van saját lakása nem kell albérletben laknunk ami ugye biztos pont.
Ennyire szörnyű lenne a helyzet?
Ti mit gondoltok?

Szerintem le a kalappal előttetek!Én ilyen idősen még nagyon gyerek voltam.Nézd meg a szüleinket ők is ilyen idősen házasodtak és szültek gyereket és 60 évig éltek házasságban!Legalább is az enyémek mert én azért jóval idősebb vagyok nálad!
Sok boldogságot a picihez és kitartást egymáshoz!

Az a baj, hogy a párom apja folyton hivogat telefonon és mindenféle hülyeség mond nekem és a páromnak. Ezt már nem birom elviselni. Olyanokat mond hogy megfogom bánni, meg áhh szóval a tényleg hülyeségeket mondd. Ő az aki kiborit. Az anyukája annyira nem. Ő sirt mikor megtudta a dolgot. Anya meg annyira nem vészes. A mamám és apukám is hülyeségeket beszél. De visszaszólni nem akarok nekik mert nem akarom magamra haragitani őket.
Anya 34évesen szült engem.
Viszont van egy báttyám akinek 18évesen született meg a fia. A barátnője is terhesen ballagott. És hiába hozom elő ezt mindig azt mondják hogy ez más. Mégis miben lenne más? Nem értem őket.

Szia!
Én 20 évesen estem teherbe, de már nem otthon laktam, felsőoktatásban tanulok jelenleg is. Rám is nagyon kiakadtak és amíg nem töltöttük be a 12 hetet kész lelki terrorban tartottak, hogy még van idő vetesd el, elrontod az életed, a párod le fog lépni stb. Szülők nem támogatnak anyagilag már jó régóta és mivel tanulok én sem dolgoztam még, csak ösztöndíjam van, párom a családfenntartó. Kicsit feszélyez a dolog, de a gyerekem élete többet ér a büszkeségemnél.
Szóval idő kellett a szülőknek. Most mindenórás vagyok, nagyon izgulnak és várják az unokájukat, több évre előre terveznek vele. Hogy mit tettem míg dúlt a harag bennük? Semmit, csak tanultam és tanultam, bizonyítottam, hogy a gyerek nem lök vissza. Ez elég volt nekik. Neked sem tudok mást tanácsolni.

Én is 18 évesen lettem terhes,mi sem terveztük de így jött ki és nem lett volna szívem elvetetni, én is ugyanúgy terhesen érettségiztem. Nekem sem örültek a szülők, de hidd el ahogy nő a pocakod úgy fogják egyre jobban elfogadni és a végén majd alig várják hogy megszülessen, nálunk is így volt. Adj a szüleidnek egy kis időt hogy feldolgozzák a dolgot és hidd el a végén jól fog elsülni a dolog.
Szép babavárást kívánok.
20 éves anyuka

Szia!
Nekem tetszik a hozzáállásotok, sajnálom hogy a szüleid ilyenek, de nekik is fel kell dolgozni ezt a helyzetet...Az én anyukám 18 évesen szült engem, 19 évesen az öcsémet...majd 28 évesen a húgomat..Együtt vannak apukámmal, boldogságban, most már a nadrágszíjat sem kell olyan szorosra húzni mint annak idején:D szerintem meg lehet csinálni..Legalábbis nagyon remélem, mert én 25 éves vagyok, végzős egyetemista, csak diákmunkát végeztem eddig, és 17+3 hetes kismami vagyok;) Szóval minket is a férjem tart el, akivel 17 éves korom óta együtt vagyunk:D
A szüleim már szokják a helyzetet, bár ők nem akadtak ki, csak meglepődtek;)
Kitartást, menni fog!

Én 19 voltam akkor, 5-6 hónapos terhesen érettségiztem+ballagtam. Mivel van rajtam felesleg, nem volt senkinek sem szembetűnő. Egyáltalán nem elítélendő ez a dolog, főleg mivel meg van a háttér is.
A szülők másként fognak hozzáállni, amint elkezd látszódni a pocakod. Nálunk is így volt, mindenki ellenezte, de egy csapásra megváltozott minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!