Akkor most hogyan tovább? Összezavarodtam.
Figyelt kérdés
Most jöttem uhról. Azt mondták 8 hetes 2 napos vagyok. Minden rendben. Kérdeztem hogyan tovább, azt mondták a védőnőhöz menjek gondozásra. De orvos vagy valami nem kellene. Mert az sztk orvosomhoz nem mehetek, mert ott kismamákat nem látnak el. Kismamák a gondozóba a védőnőhöz. De akkor a labor vizsgálatokat és a többit is a védőnő fogja intézni? Vagy kérjem fel a magán orvost?2011. jan. 6. 12:17
1/11 anonim válasza:
Meg kell keresned a területileg illetékes terhesgondozót. Ez faluhelyen általában a védőnőnél van, átlag 2 hetente. Városban pedig az SzTK-ban. Ott fogod megkapni a beutalókat. A védőnő nem orvos, Ő nem írhat beutalót.
2/11 anonim válasza:
Nem fogja leharapni a fejed ha felhivod és tőle kérdezed meg ez ugyanis nemhogy országonként de megyénként sőt városonként eltérő ebben a szép országban.
Nem kell azonnal ha legközelebb mész kérdezz rá v. ird össze elözőleg a kérdéseidet.
3/11 anonim válasza:
Az sztk-s nődokinak is feladata ellátni kismamákat,kötelezően 3x vagy 4x kell megjelenni.
Ő ad beutalót a vizsgálatokta,a védőnő meg csak nyomon követi az eredményeket,mi hogyan alakul,stb.
4/11 anonim válasza:
Menj el egy magánrendelőbe ez alkalmanként legalább 5 ezer ft.Általában, ha nincs probléma, havonta egyszer kell menned.Kérdezz körül, hogy melyiket válaszd.
5/11 anonim válasza:
Keresd meg a körzetedbe tartozó védőnőt - ott kapsz tőle kiskönyvet. Vidd magaddal neki azt a papírt, amit most kaptál a dokitól, mert az igazolja a terhességed.
A védőnő fog téged navigálni vizsgálatok irányába. Orvosválasztáson még ráérsz gondolkodni (nekem abban is a védőnőm segített).
6/11 anonim válasza:
Én így csináltam. Elmentem a körzeti gyerekorvosi rendelőbe ahol van védőnői szoba és ott megtudakoltam, hogy kihez is tartozom. Mármint utca szerint szét vannak osztva. Ott megnézték és pont bent volt az a védődő akihez kerültem és vele mindent meg tudtam beszélni. Mikor , hova, kihez menjek. Szerintem ez a legjárhatóbb út, így senki nem nézhet tudatlanna.
7/11 A kérdező kommentje:
A védőnő kilétével nincs semmi problémám. Tudom, hogy kihez tartozom, ismerem is. Nekem azzal van gondom, hogy beutalót ki fog nekem adni, mert az sztk orvos azt mondta, ő nem szülész, neki nem kell ellátnia. Akkor ezek szerint csak a magán doki lesz?
2011. jan. 6. 12:32
8/11 anonim válasza:
Kell hogy legyen egy sztk-s orvos, akihez körzetileg tartozol, ő köteles ellátni. Majd a védőnő megmondja, hogy kicsoda. Legalábbis nálunk így van. Külön vannak napok amikor a terhesgondozás van a dokinál.
9/11 anonim válasza:
Mindenkinek van körzeti nögyógyásza,ahoz kell menned.
10/11 anonim válasza:
Nem is a szülész adja a beutalót hanem a nőgyógyász.gondolom nem csak a háziorvosnál voltál hanem nődokinál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!