Aki nem vetetnék el a babát akkor sem, ha beteg! Van értelme a genetikai uh-nak? Megnyugtatás?
Nekem a 20. heti genetikai uh-on még minden oké volt. Aztán kiderült, hogy pozitív a cmv tesztem. A 24. héten már 4-5 problémát is láttak a babánál sima uh-on. Elmentünk 4D-re, ott nem láttak semmit. Most 29 hetesek vagyunk, és reménykedünk, hogy nincs baja a babának. 2 hetente genetikai tanácsadásra járunk, és minden alkalommal megnézik uh-on is. Durva anatómiai problémát nem látnak, de idegrendszeri rendellenesség lehet. Halláskárosodás, vakság, stb...
A 20. 21. hétig megszakították volna a terhességet, csak hát későn derült ki a dolog. 8 évet vártam erre a gyerekre, nem valószínű, hogy emiatt elvetettem volna, pláne nem a 20. héten.
Ammondó vagyok, hogy azért a mai elüzletiesedett egyészségügy szereti ám felültetni a kismamákat, csakhogy megnyugodjanak, mindezt természetesen nem kevés pénzért.
Mivel nekem nincs a családomban semmi olyan betegség, ami esetleg öröklődhetne, ezért feleslegesnek tartom pl. a Down UH vizsgálatot.A 17. héten volt egy elég mélyreható vizsgálat, ahol AFP-t is mérnek, ez a nyaki redőt jelenti, nálam homlokit is mértek, illetve orrot is, ott semmi eltérést nem tapasztalt a dokim, pedig ugyanilyen parázós voltam ( és még vagyok is, amíg meg nem szülök ), de azért tudom, hol a határ.
Akit megnyugtat, végeztesse el, de azért nem árt dolgoknak utána nézni és mérlegelni előtte, hogy mi az ami úgymond szükséges viszgálat, és mi az ami inkább csak hasznos.Egyáltalán nem mindegy.
34 h km.
14:o7
Igen, érthető a döntésed. Hasonló helyzetben vagyok én is: annyit vártam rá, h én se vetetném el emiatt.
De szerintem nem lesz baja a babádnak :-)
Sajnos sokat olvastam ezeknek utána, mert 1:35 down szindróma jött ki a négyestesztnél, és az afp is rossz lett.
Lényeg, hogy vannak az élettel összeegyeztethetetlen kromoszóma rendellenességek, amikor vagy az anyaméhben elhal a magzat a 20- 40. hét között vagy amikor megszületik, közvetlen utána.
ezeket a betegségeket igen ritkán látják meg uh-on, hiszen kromoszóma rendellenességek.
Ezt egyedül a magzatvíz vétel tudja igazolni, ami ingyenes, ha az anya aggódik és meg szeretné csináltatni.
16:o3
Igen, egyetértek. Genetikai uh-ra megyek persze, de ez nem igazi genetika.
14:3o
Ugye egészséges lett a babád??
14:30-as vagyok. 30. hetes kismama vagyok.
Remélem, hogy az. Magzatvízvételen voltam - nem igazolódott be, hogy beteg:)))) Van egy 2 éves kisfiam és akárhogy is gondolkodom erről a témáról, sajnos, ha betegséget állapítottak volna meg, akkor megszültem volna akkor.
Rengeteget olvastam blogokat down kórosokról, beteg emberekről. Hááááát tudjátok......
És végképp nem szerettem volna halott babát szülni, mert mondjuk pl. Edward szindrómája van és halálra van ítélve 100%-an.
Szóval, Isten ne adj, hogy ilyen helyzetbe kerüljetek, hogy még a gondolat is felmerüljön a betegségre.
Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen betegséget állapítanak meg és az mennyire összeegyeztethető az élettel.
Én így gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!