Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet finoman lerázni a...

Hogy lehet finoman lerázni a "nem kért" segítséget mindenáron adni akaró anyóst?

Figyelt kérdés
Anyósom kitalálta, hogy miután megvan a babánk, idetelepszik hozzánk (szó szerint, a nap 24 órájára) minimum egy hétre "segíteni". Nagyon nagyvonalú gesztusnak tartottam ezt egészen addig, amíg, miután visszautasítottam, továbbra is erőszakosan ragaszkodott a dologhoz. Most már a sokadik "menetnél" tartunk, és Ő már gyakorlatilag hisztizik/érzelmileg zsarol stb., és eljutottam odáig, hogy szerintem Ő csak el akar szabadulni otthonról kicsit, és inkább ez van a dolog mögött. Egyébként 150 km-re lakunk Tőle kb., az Én szüleimmel egy városban, plusz a férjem itthon lesz két hétig Velünk, és nem érti meg, hogy nincs szükség arra, hogy ideköltözzön egy hétre Hozzánk. Mi a fenét csináljak Vele?
2009. jan. 28. 14:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést én is feltettem egy pár hete :-) Bár ő nem egy hétre gondolt, hanem hetekre. Azt hittem a guta üt meg, de megmondtam nek, hogy nem tudom hová fektetni és különben is lehet, hogy ababa olyan nyugis lesz, hogy boldogulunk egyedül is. Ha kell majd szólunk ne izguljon. Szóval mondd meg kerek perec, hogy még nem tudod mi lesz és majd te szólsz, ha igényled a segítségét. Ezen még meg sem sértődhet. Ha meg igen akkor így járt és kész.
2009. jan. 28. 15:57
 12/13 A kérdező kommentje:
Annyira nagyon köszönöm Mindenkinek a válaszokat és a tanácsokat! Teljesen igazatok van, a saját nyugalmunk érdekében az sem fog érdekelni, ha megsértődik örökre. Ha kell, akkor durván lerázom! :-)
2009. jan. 29. 13:19
 13/13 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nálam a helyzet kicsivel mégkomplikáltabb, abból, hogy anyósom meghalt sajnos, de van apósomnak barátnője kb 3 hónapja, és kitalálta, hogy ő majd folyton nálunk lesz, mert ő babázni akar. Hát mondom köszi, de nem kéne, még az anyukám sem akar a nyakamon lógni szülés után. Úgyis tudom, ha szükségem lesz rá, akkor szólhatok neki, és már jön is. Ráadásul eddig egyszer voltak nálunk látogatóban apósék, azóta mindig kitalál valami buta kifogást a nő, miért nem tudnak jönni... És nem fogja fel, hogy nem kell segítség, főleg nem tőle...

2009. jan. 29. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!