Vannak meg olyan kismamak, akik a 12. het utan abbahagytak a vitaminok szedeset?
Én is abbahagytam a 12. héten, sok gyümit, zöldséget, teljes kiörlésű gabonát stb ettem és mindig tökéletes volt a vérképem, még a vasam is.
Azóta lett egy tökéletes gyerekem is :)
Én is abbahagytam. Utána voltam 2x is megfázva ezért ugyan vettem egy dobozzal de nagyon ritkán szedem, kb.egy héten egyet csak,h. elfogyjon.
Az én dokim nem is kérdezi,h. szedem-e vagy nem. Sztem a 12.hétig fontos utána már nem lényeges.
Szia!
Csatlakozom az előttem szólókhoz!Én is abbahagytam 12.hét után,faltam a gyümölcsöket,zöldséget, és 40.hétre 3960gr.babám lett!
Jó babavárást!!!!
Én is abba hagytam a védőnőm tanácsára, de rögtön elkezdett törni a körmöm és hulani a hajam. Azóta a
Gravida mellett calcium sandozt és c vitamint is szedek, nah meg persze magne B6 ot.
A súlygyarapodásom normális (eddig 9 kg), a bőröm szép maradt és a fogaim sem romlottak. És emellett nagyon odafigyelek, hogy mit és mennyit eszem.
Nem mondom, hogy tökéletes a vérképem, de mi lenne ha még ezt sem tenném meg.
Szerintem egyéne válogatja, próbáld meg, hogy nem szeded és meglátod, hogy mi lesz.
Persze tavasszal még jobban kimerülnek a vitamintartalékok. Nyáron könnyebb tartani az egészséges, vitamindús étrendet.
33 heteske
Én a terhesség elején szedtem 8 db Elevitet, utána meg csak amit az orvos felírt vasat és folsavat. Ezek nagyon fontosak, mert a baba növekedéséhez kell, és ha nem eszel elég zöldséget+húsokat amiben sok van, akkor a gyerkőc a te tartalékaidból szerzi meg magának.
Ezeket szülés után is szedtem még kb.1 hónapig, és ennek ellenére most elég súlyos vashiányom van. 4,5 hónapos a fiam.
Én is csak a lehető legminimálisabb dolgot szedtem: 12. hétig folsavat, aztán Magne B6-ot. A vérképes eredményeim mindig jók lettek, még csak vashiányom sincs. A pici is szépen nő, a fogaim sem romlottak el.
Egyébként észrevettétek, hogy régen úgy hirdették a terhesvitaminokat, hogy a 12. hétig kell szedni, most már úgy mondják a reklámokban, hogy a terhesség ALATT és UTÁN. Ez ám a biznisz! És az elején rögtön ott a lelki zsarolás: Ugye Ön is egészséges kisbabát szeretne? Ettől mindig kiakadok!!!
37 hetes
23.52-es vagyok.
Utolsó: igen, ezt mondják valóban. Akkor vajon miért van az, hogy én is csak a minimálisat szedtem, és gyönyörű egészséges fiam van? :)
Ez valóban nem a vitaminokon múlik elsősorban, hanem a genetikán. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!