Terhességi vércukorban szenvedő kismamák! Milyen diétát alkalmaztok?
Tudom, hogy google + doki, nos, szeretném, ha inkább leírnátok miket esztek és mikor, illetőleg mennyit?
Dokim sajnos szabin van, dietetikustól sem mostanra kaptam időpontot, de a 11,1-es cukor sajna sok, addig is diétázni kell.
Ha komplett étrendet írtok, azt nagyon megköszönöm.
33 h km.
kb egy ujjnyi szelet kenyér
4 dkg kenyér és mellé a 2 dl tej már 30 szénhidrát.
Nem kell áttérni más ételekre, csak számolni kell a szénhidrátokat ennyi. És arra figyelj, hogy inkább fordítva reggelire egyél 20-at és tízóraira 30-at. Reggel a tej mégha csak ilyen kevés szénhidrát is, megdobja a cukrot.
A reggeli és a vacsora a kritikus-én ekkor kerülöm a kenyérféléket, tejtermékeket. Napközben már szinte mehet bármi.
És két étkezés között nyugodtan ehetsz szénhidrátmentes kajákat- egy salátát (paradicsom, paprika, uborka, sajt), húsféléket-parizer, virsli, főtt tojást, ha szereted.
De arra figyelj, ha kihagysz egy étkezést, akkor a következőnél nem ehetsz annyival többet. Illetve ha magas a cukrod, ehetsz kevesebb szénhidrátot vagy valami szénhidrátmenteset.
Reggelire írta az orvos a 30-at, tízóaira a 20-at, de megfordíthatom, ezzel nincs gond.
Kemény főtt tojásban mennyi a Ch?Sehol nem találom...
Köszke a választ.
szabadon fogyasztható:
brokkoli
cékla
csalamádé
cukkini
saláta
fokhagyma
gomba
karalábé
karfiol
káposzta
kelbimbó
kelkáposzta
kínai kel
padlizsán
paradicsom
paraj
patisszon
petrezselyem
póréhagyma
rebarbara
retek
sóska
spárga
tök
uborka
vöröshagyma
zeller
zöldbab
zöldpaprika
felvágottak
húsok
zsiradékok
sajtok
tojás
Ezeket számolni sem kell, ehetsz belőlük nyugodtan, mint normálisan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!