Terhességi vércukorban szenvedő kismamák! Milyen diétát alkalmaztok?
Tudom, hogy google + doki, nos, szeretném, ha inkább leírnátok miket esztek és mikor, illetőleg mennyit?
Dokim sajnos szabin van, dietetikustól sem mostanra kaptam időpontot, de a 11,1-es cukor sajna sok, addig is diétázni kell.
Ha komplett étrendet írtok, azt nagyon megköszönöm.
33 h km.
Szia!
Azon csodálkozom, hogy gyakorlatilag a párizsin és a kefíren kívül csak szénhidrátot eszel. A gyümölcs is az, még akkor is ha azt mondják egészséges. Szerintem próbálj kicsit több fehérjét enni. Jól laksz vele, és nem emeli meg a cukrodat. Egy szelet grillcsirke görögsalival tuti befutó nálam. :o)
16:06
Te hány óránként kajálsz?
Én úgy, hogy 3 óra telik el a két étkezés között.
Ha időeltolódás van, pl. valahol vagyok és nem tudok adott időpontban enni, akkor az egész eltolódik, de a 6x-i étkezést tartom, mert tegnap pl. egyet kihagytam és a következőig már kopogott a szemem...
A grammok elosztása amúgy ez:
30g - 20g - 50g - 20 g- 40g - 15g
Megosztva a reggelit
7 óra 10 Ch
fél kilenc 20
így a harminc
aztán úgy, ahogy neked írták elő.
Én a diabetológián lemásoltam a mércés táblázatot, ami a kajaosztóknak van kitéve és én az alapján adagolom a kaját. Néha utána számolok, de eddig kb mindig stimmelt.
Vettem müzliszeletet, gyümölcsös szeletet (diabetikusat a Müllerben-szerintem jó a kínálat) és akkor nem csúszik el, mert azt bárhol meg lehet enni. Kb 15 CH egy. Meg a Lidl-ben kaptam gyümölcsös, müzlis joghurtot, az meg pont 20 CH, így a kis étkezéseket könnyű megoldani még idegen helyen is.
Ja és Manka
a kefír is szénhidrát 1 dl-5 szénhidrát. és egyébként gyakorlatilag is kell ennie 175 szénhidrátot.
És ennyit meg kéne enni, mert ha kevesebb a szénhidrát, az szintén emeli a cukrot, mert a máj kilöki a raktározoztt cukrot. Illetve lebontja a szervezet a zsírt a sok méreganyaggal és felborítja a teljes anyagcserét.
Úgyhogy ennie kell szénhidrátot, napi 175-öt.
Köszi a válaszokat és a tippeket, ma jött meg az eredményem, szépen lement az egy hetes diéta után: 4,5-re, de továbbra is tartani kell és még a szülés után is.
A napi étrendem ma pl. így néz ki:
R. 8 h: 2 dl tej
1 zsemle ( ö: 30 g )
T. 11 h: n.joghurt
1 zsemle
3 sz párizsi ( 20 g )
E. 13 h: krumpli leves
kevés durum tészta
1 db zsemle ( 50 g )
U. 16 h: narancs + mandarin ( 20 g )
V. 19 h: krumpli leves
1 szelet kenyér ( 40 g )
Pótvacsi 21 h: 1 db alma ( 15 g )
Az én számításom szerint
1 zsemle 30
1 dl tej 5
tehát a reggelid 40
Ez nagyon sok, mert mindkettő nagyon megnyomja a cukrot, hiába van bennük kevés szénhidrát.
És a tízórai is több, mint a 20, hiszen a zsemle maga 30 + a joghurt, szerintem még a natúr is 10-12 szénhidrát.
Az ebéd, ha kiszámoltad, akkor jó. Mondjuk én inkább valami mást ennék 30 szénhidrátban, mint zsemlét.
A zsemlét most néztem meg a táblázat szerint és tényleg annyi. :S
Hamletet szoktam még enni, a táblázatom szerint 1 db 7 g Ch-t tartalmaz, akkor át fogok erre térni, igaz, imádom a kenyeret meg a kenyérféléket, de muszáj lesz.
Jah, egy kérdésem volna:
egy szelet kenyérre ( nem írják, hogy melyik fajta ) ezt írják:
5 dkg-ban 25 g CH van.
Ez kb. akkor ? szelet?
Nem naon szeretem se az Abonettet, se a kétszersültet, ha kenyeret ennék, legalább egy szeletet, akkor mit javasoltok?
nem kell áttérni, csak ha zsemlét eszel, ami 30 szénhidrát, ne igyál mellé tejet.
A zsemlébe meg pakolhatsz amit akarsz, mert feltétekbe, vajba, zsírba, felvágottakba, hagymába, paradicsomba, paprikába nincs szénhidrát. Ehetsz a zsemle mellé tojást, virslit, mustárt akármit- mert ezeket sem kell számolni. Kenyérből meg 6 dkg 30 szénhidrát illetve 4 dkg 20.
De nem ennék zsemlét mondjuk krumplileves mellé, hanem inkább több krumplit, ami 10 dkg 20 szénhidrát. De van például zöldbab, tökfélék, karfiol, káposzták, amiben nincs szénhidrát. Ezek mellé ennék kenyeret, zsemlét.
Én Hamletet gyümölcshöz eszem, mert 1 alma 7 szénhidrát és akkor mellé egy Hamlet- majdnem 15 Ch-egy pótvacsinak tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!