Mi a véleményetek az ünnepek alatti forraltborozásról/pezsgőzésről? 1-2 deciben gondolkodom. Lehet? 36 hkm
Tények
Az alkohol tetratogén anyag, mely leginkább arról ismert, hogy ártalmas az emberi fejlődésre.
Az alkohol átjut a placentán és bekerül a magzat szervezetébe, aki védtelen annak hatásaival szemben.
Minden alkoholtartalmú ital árt a babának.
Hogyan hat az alkohol a magzat fejlődésére?
A baba kilenc hónapon keresztül folyamatosan fejlődik és növekszik, az alkohol azonban gátolja egészséges gyarapodását, különböző – visszafordíthatatlan – fizikai, mentális vagy idegi eredetű fejlődési rendellenességeket okoz a magzatnak.
Mi van akkor, ha alkoholt fogyasztottam, mielőtt megtudtam volna, hogy terhes vagyok?
Ha nem voltunk tudatában terhességünknek és rendszeresen fogyasztottunk alkoholt, a legjobb, amit tehetünk, ha felhagyunk vele! Minél hamarabb megszabadunk tőle, annál jobb! Ha abbahagyjuk az alkoholfogyasztást, csökken a károsodás veszélye.
Létezik olyan alkoholmennyiség, melynek hatása még biztonságos?
Nem ismert olyan alkoholmennyiség, aminek fogyasztása javallott lenne a várandósság alatt.
Magzati Alkohol Szindróma és Magzati Alkohol Hatások
A terhesség alatti alkoholfogyasztás számos különböző fizikai, idegrendszeri és mentális hatást eredményezhet. Ezek a hatások a Magzati Alkohol okozta Rendellenességek terminus alá esnek, ami magába foglalja azokat a problémákat, melyeket a terhesség alatti alkoholnak kitett védtelen állapot eredményez. Ezek közül a legismertebb a Magzati AlkoholSzindróma és a Magzati Alkohol Hatások.
A Magzati Alkohol Hatásokat két különböző kategóriára oszthatjuk: alkoholhoz kapcsolódó idegi-fejlődési rendellenesség és alkoholhoz kapcsolódó születési hiányosság, tökéletlenség.
Miben különbözik a Magzati Alkohol Szindróma a Magzati Alkohol Hatásoktól?
A Magzati Alkohol Szindróma a terhesség alatti magas dózisú alkoholfogyasztás eredménye, a Magzati Alkohol Hatásokat a terhesség alatti mérsékelt ivás okozza. Mindkét hatás visszafordíthatatlan és örökre szól.
Mi az a Magzati Alkohol Szindróma?
A Magzati Alkolhol Szindróma egyike a mentális akadályozottság legáltalánosabb okainak.
Hatásai: mentális akadályozottság, csontrendszer-deformáltság, fő szervrendszerek (különösen a szív és az agy) hiányosságai, központi idegrendszer problémái, szegényes motoros képességek, nehézségek a tanulásban, a szociális interakciókban, figyelemkoncentrációban, a problémamegoldásban, beszédben.
Vannak karakterjegyek a baba arcberendezésében, melyek Magzati Alkohol Szndrómára utalnak: kicsi szemek, rövid, felfelé fordult orr, lapos arc és vékony ajkak. Ezek a jellemzők a gyermek növekedésével elhalványulnak, de hátramaradnak azok a nehézségek és hatások, amelyekkel az élete során meg kell birkóznia.
Mik a Magzati Alkohol Hatások?
Két kategóriája van: alkoholhoz kapcsolódó idegi-fejlődési rendellenesség és alkoholhoz kapcsolódó születési hiányosság.
Az idegi fejlődési rendellenesség mentális és viselkedésbeli gyengeséggel írható le, úgymint tanulási alkalmatlanság, rossz iskolai teljesítmény, problémás memória, figyelem vagy ítélőképesség.
A születési hiányosságra a csontrendszer és a fő szervrendszer deformációi, mint a szív- és veseproblémák, vagy hallási rendellenességek jellemzőek.
Nem kívánok vitatkozni,igya csak,ha jól esik,de amit írtam korábban,azt nem én találtam ki.Ezek tények,nem tőlem,hanem egy orvostól.
Mindenkinek Szép Karácsonyt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!