Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek az ünnepek...

Mi a véleményetek az ünnepek alatti forraltborozásról/pezsgőzésről? 1-2 deciben gondolkodom. Lehet? 36 hkm

Figyelt kérdés
2010. dec. 21. 17:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
1 decit egész nyugodtan!Nem arról van szó, hogy rendszeresen iszik a kérdező.Én a terhességem alatt összesen 3-szor ittam, egy deci vörösbort, mert alkalom volt rá.(Esküvő, lánybúcsú, szülinap) Nagyon megszédültem tőle, már csak ezért sem tudtam volna többet inni, és lelkiismeret furdalásom volt utána.De a méhlepény megszűri az alkoholt, és egy decinek megfelelő alkohol a savanyú uborkából is van, ha elkezd benned erjedni.Semmi bajotok nem lesz!Én a szakirodalomban is utánanéztem ennek, ott sem tiltják, a lényeg, hogy nagyon ritkán, nagyon picit lehet.A kislányom ma már 3 hónapos, és makk egészséges.
2010. dec. 22. 09:11
 12/16 anonim ***** válasza:
45%

Tények

Az alkohol tetratogén anyag, mely leginkább arról ismert, hogy ártalmas az emberi fejlődésre.

Az alkohol átjut a placentán és bekerül a magzat szervezetébe, aki védtelen annak hatásaival szemben.

Minden alkoholtartalmú ital árt a babának.

Hogyan hat az alkohol a magzat fejlődésére?

A baba kilenc hónapon keresztül folyamatosan fejlődik és növekszik, az alkohol azonban gátolja egészséges gyarapodását, különböző – visszafordíthatatlan – fizikai, mentális vagy idegi eredetű fejlődési rendellenességeket okoz a magzatnak.

Mi van akkor, ha alkoholt fogyasztottam, mielőtt megtudtam volna, hogy terhes vagyok?

Ha nem voltunk tudatában terhességünknek és rendszeresen fogyasztottunk alkoholt, a legjobb, amit tehetünk, ha felhagyunk vele! Minél hamarabb megszabadunk tőle, annál jobb! Ha abbahagyjuk az alkoholfogyasztást, csökken a károsodás veszélye.

Létezik olyan alkoholmennyiség, melynek hatása még biztonságos?

Nem ismert olyan alkoholmennyiség, aminek fogyasztása javallott lenne a várandósság alatt.

Magzati Alkohol Szindróma és Magzati Alkohol Hatások

A terhesség alatti alkoholfogyasztás számos különböző fizikai, idegrendszeri és mentális hatást eredményezhet. Ezek a hatások a Magzati Alkohol okozta Rendellenességek terminus alá esnek, ami magába foglalja azokat a problémákat, melyeket a terhesség alatti alkoholnak kitett védtelen állapot eredményez. Ezek közül a legismertebb a Magzati AlkoholSzindróma és a Magzati Alkohol Hatások.

A Magzati Alkohol Hatásokat két különböző kategóriára oszthatjuk: alkoholhoz kapcsolódó idegi-fejlődési rendellenesség és alkoholhoz kapcsolódó születési hiányosság, tökéletlenség.

Miben különbözik a Magzati Alkohol Szindróma a Magzati Alkohol Hatásoktól?

A Magzati Alkohol Szindróma a terhesség alatti magas dózisú alkoholfogyasztás eredménye, a Magzati Alkohol Hatásokat a terhesség alatti mérsékelt ivás okozza. Mindkét hatás visszafordíthatatlan és örökre szól.

Mi az a Magzati Alkohol Szindróma?

A Magzati Alkolhol Szindróma egyike a mentális akadályozottság legáltalánosabb okainak.

Hatásai: mentális akadályozottság, csontrendszer-deformáltság, fő szervrendszerek (különösen a szív és az agy) hiányosságai, központi idegrendszer problémái, szegényes motoros képességek, nehézségek a tanulásban, a szociális interakciókban, figyelemkoncentrációban, a problémamegoldásban, beszédben.

Vannak karakterjegyek a baba arcberendezésében, melyek Magzati Alkohol Szndrómára utalnak: kicsi szemek, rövid, felfelé fordult orr, lapos arc és vékony ajkak. Ezek a jellemzők a gyermek növekedésével elhalványulnak, de hátramaradnak azok a nehézségek és hatások, amelyekkel az élete során meg kell birkóznia.

Mik a Magzati Alkohol Hatások?

Két kategóriája van: alkoholhoz kapcsolódó idegi-fejlődési rendellenesség és alkoholhoz kapcsolódó születési hiányosság.

Az idegi fejlődési rendellenesség mentális és viselkedésbeli gyengeséggel írható le, úgymint tanulási alkalmatlanság, rossz iskolai teljesítmény, problémás memória, figyelem vagy ítélőképesség.

A születési hiányosságra a csontrendszer és a fő szervrendszer deformációi, mint a szív- és veseproblémák, vagy hallási rendellenességek jellemzőek.

Nem kívánok vitatkozni,igya csak,ha jól esik,de amit írtam korábban,azt nem én találtam ki.Ezek tények,nem tőlem,hanem egy orvostól.

Mindenkinek Szép Karácsonyt!

2010. dec. 22. 17:32
 13/16 anonim ***** válasza:
jajjj komolyan mondom.... 1 deci forralt bortól semmi ilyesmi baja nem lesz a babájának ne ijesztgesd már.
2010. dec. 22. 17:36
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem ijesztgetem,véleményt kért,leírtam,erre lehurrognak.Én csak próbálom magam megvédeni.
2010. dec. 22. 20:21
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
17:32-esnek: a magzati alkohol szindróma olyan anyák babáira vonatkozik, akik RENDSZERESEN ittak.1-2 deci bortól semmi, de semmi probléma nem lesz!!!!Egy decinek megfelelő alkohol mennyiséget úgy megszűr a placenta, hogy a picihez el sem jut.
2010. dec. 23. 08:02
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát lányok, ezek után nem tudom, mi lesz... Az a helyzet, hogy az orvosok is teljesen eltérő véleményen vannak. Van, aki szerint tilos egy korty is, van aki meg azt mondja, hogy hetente akár többször is lehet vörösborozni. Én max. 2 decire gondoltam, de ezek után ez a hosszú levél lesz a fejemben... Arról nem beszélve, hogy a terhességem alatt már ettem lazacot (később tudtam meg, h nem lehetett volna), ettem tiramisut (szintén) és házi majonézt (szintén). Ezek alapján tuti, h valami bajnak kéne lennie, mármint lisztériafertőzés meg társaik, én mégis azt gondolom, hogy egészséges, szép babám fog születni. Az eredmények legalábbis erre utalnak!!
2010. dec. 23. 08:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!