Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 évesen terhesség, bizonytal...

23 évesen terhesség, bizonytalanság, szomorúság. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A múlthéten kiderült babát várok. Barátom engem hibáztat.

szüleim csalódtak, ugy volt nyáron lagzi lesz és után lesz a baba. de közbe jött.

Mit csináljak? barátom mondta hogy velünk marad, de elbizonytalanodtam. Vagy egyedül nevelem fel, vagy abortusz.

5 hetes vagyok.

Anyukám mondta hogy miből fogom fel nevelni. itt fogunk lakin egy ideig szüleimnél. szakmám van érettségim is, de munkaviszonyom nincs. Fog ez menni nekem? Kedvem lenne meghalni most :( :'( eddig a párom is örült a babának.

2010. dec. 21. 17:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk is előbb jött a csöppség mint maga az esküvő.Az én szüleim és rokonaim is mind azt hitték hogy előbb mulatnak aztán babáznak.

Anyukám az első pár napban kicsit idegenkedett tőle, magától a gondolattól, de nem telt el sok idő és már unokának nevezi és alig várja már hogy megszülessen.Esküvőről is beszélgettünk, terveztük hogy jövő nyáron lesz,de a pici csak pár hónapos lenne és nem akarok önző lenni vele szemben így ezt el"napoltuk".Majd ha már kicsit idősebb lesz akkor lesz esküvő, addig is félre teszünk addigra.

Én most vagyok 25 éves és szakmám nincs,segélyből és a párom fizujából élünk, anyukáméknál lakunk, tervezgetjük hogy még mit kéne venni.Szeretjük egymást és ez a lényeg.

Ne hagyd hogy a többiek negatív érzelmei kihassanak rád..mert akkor te is szomorú leszel és ezt a baba ha hiszed ha nem megérzi, és nem fog mocorogni.Én is így voltam az elején, kicsit elbizonytalanodtam,de ha végig gondolod hogy már felnőtt vagy és az életed magad irányítod rájössz, és többiek is hogy felnőttél és annak is kell kezelniük.Az anyukád pedig sokáig nem fogja tudni titkolni az érzéseit egy pici jövevény érkezése miatt.

Idő..de Kitartás!

Ha gondolod írhatsz privi e-mailt..szívesen barátkoznék veled vagy csak levelezgetnék veled.

Kellemes Ünnepeket!

2010. dec. 22. 12:55
 12/22 A kérdező kommentje:

Aranyos vagy és köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Már ugy ahogy megbarátkoztunk a gondolattal, és kezdek lenyugodni. Igyekszem pozitivan gondolkozni ezek után, és CSAK a babámra koncetrálni. Tudom hogy várják a babát, csak az a baj hogy nem igy akarták, és akartuk. De maga a babának örülnek. Megkérdezhetem hol laksz? :)

És neked már megszületett a baba ?

2010. dec. 22. 13:21
 13/22 anonim ***** válasza:

:)

Nem én még nem szültem meg, még csak 5.hónapban járunk.Én ócsán lakom/lakunk.

Voltál már dokinál?

2010. dec. 22. 15:50
 14/22 A kérdező kommentje:

nem voltam, mert szabin van, január elején megyek.

:) és hogy viseled, milyen a terhességed?

2010. dec. 22. 16:22
 15/22 anonim ***** válasza:

Az elején nagyon borzasztó volt... mert akárhol jártam, kocsiból kiszálltam, halszagot éreztem és ezt nem szerettem.Ettől volt leginkább hányingerem, meg amúgysem szeretem a halat-halászlevet.Eddig egy dkg-t sem hánytam, max hányingerem volt és émelyegtem.

Az elején menstruációs szerű fájdalmaim voltak amik a beágyazódást jelentették, de magneB6-ot szedtem kettesével és elmúlt.Viszont mivel eddig dohányoztam a pozitív teszt után letettem, és folyton csak "zabáltam"... ugye a cigi miatt is kívánósabb lettem, meg össze-vissza ettem mindent, pl.: bundás kenyér lekvárral megkenve, meg hasonlók, vagy egy kiadós ebéd után mivel úgy éreztem hogy megteltem még egy pohár joghurt lecsúszott. :)

Egyébként a cigarettázás előtt sem voltam valami tank"baba"... amit ettem alig maradt meg rajtam...de örülök hogy hízom a terhesség alatt, legalább lesz mit leküzdenem ezután.és nem fogyókúrázom azt már eldöntöttem. :)

És Ti hogy vagytok!?Mit szeretnétek jobban?? :)

2010. dec. 22. 16:56
 16/22 anonim ***** válasza:
És egyébként Ti merre laktok?
2010. dec. 22. 17:08
 17/22 A kérdező kommentje:
Komádiban lakunk,elég messze tőled :)
2010. dec. 23. 08:29
 18/22 A kérdező kommentje:

Én idáig jól voltam, ahogy betöltöttem az 5.hetet hányingerem szokott lenni. Nekem is vannak furcsa dolgok, toroskáposztát tejfölösen, életem első ilyen kajája volt. Én kislányt barátom fiut akar NAGYON. de nekem a legfontosabb hogy egészséges legyen, és ne legyen semmi gond amig megszületik, utána nekem már mindegy hogy kék vagy rózsaszin ruhát adok rá :) Igy is meg ugy is az enyém lesz :D Nem "válogatok", hanem örülök hogy kismama lehetek, és hogy elsőre igy összejött. De halkan azért megsúgom hogy egy csajszit kérek :):):)

És ti? Nevek meg vannak már?

2010. dec. 23. 08:33
 19/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Bocsi hogy eddig nem írtam, de reggel védőnőnél voltam, aztán ajándékokat mentünk vásárolni, aztán most pihegek..kicsit már úgy érzem nem bírom ezt a sorok közti sétát, főleg úgy hogy azt sem tudom mit kéne venni és kinek adjam..

Általában ha megyek vásárolni, felírom egy papírra mit akarok venni,megvettem és kasszához megyek.Alig vártam ma hogy kiérjünk a Tesco-ból, főleg mikor megláttam a parkolóban azt a rengeteg kocsit :(

Egyébként a párom is Fiút szeretne, a miértje: az apukámmal el tudjon járkálni autókat szerelni,meg hasonló fiús dolgok miatt.Én igazán a lelkem mélyén kis csajt szeretnék, de a lényeg hogy Egészséges legyen.

Fiú nevek: Gergő, Bence, Dominik, Dávid, (igazából azt beszéltük meg párommal hogy ha fiú akkor ő ad neki nevet, ha lány lesz akkor meg én :) )

Lány nevek: No.1. Boglárka, Virág, Noémi, Lili, Petra,

Remélem a 28. heti uh-n már megmutatja magát, ha nem akkor kicsit rásegítek: eszek előtte csokit, vagy kólát iszom, állítólag a benne található koffein miatt kicsit "felpörög" és mozgékonyabb lesz így aztán hátha meg tudják már mondani a nemét..sokkal jobb úgy készülni pl. a névvel is,mert sokan kérdezik hogy milyen nemű, mert már a köldököm fölött két ujjnyival található a méhem, szóval alakul a pocim mérete.

Ja és amikor a védőnőnél voltam, van egy kézi uh amivel a szívhangját hallhatod..és ma én is hallottam az övét.Kicsit elérzékenyültem, mert meghallottam és nem tetszését kinyilvánítva rúgott egyet és arrébb mocorgott.150-t vert a kicsi szíve de azt mondta a v.néni hogy ez a normális.

Egyébként addig amíg nem nő meg a picitek addig szerintem nem érdemes a házasságon gondolkodni.Gondolj bele: én április végén szülök-talán május eleje lesz belőle, ha augusztusban lenne az esküvőnk, addigra a pici 3-4 hónapos lenne, a ruhát meg már jóval előbb kell próbálgatni, de ha már megszültél nem is biztos hogy jó lesz rád a ruha,és a gyerekek főleg hogy még ilyen pici lesz, igényli a figyelmet a törődést,nem mintha később nem,de akkor jobban.Szerintem Ti is gondoljátok át, hogy mikor tervezitek.

Puszi

2010. dec. 23. 18:56
 20/22 A kérdező kommentje:

aranyos vagy hogy irtál. Az esküvő nyár elején lesz, akkor még 4-5 hónapos leszek.

Már nagyon várom hogy nagyobb legyen, a szüléstől rettegek, és nem tudom mivel győzzem le a félelmem...:(

2010. dec. 23. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!