Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 10 hetes kismama vagyok! Ha...

10 hetes kismama vagyok! Ha hetente egy alkalommal iszom egy dl vörösbort kólával, az árthat a babámnak?

Figyelt kérdés
2009. jan. 22. 16:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Én nem mernék inni semmilyen alkoholt semmilyen mennyiségben. És a kóla sem használ a babádnak.
2009. jan. 22. 16:55
 2/12 anonim ***** válasza:
96%
Bort igyál nyugodtan egy dl-t, csak minőségit, jót tesz. A kólát inkább hagyd el!
2009. jan. 22. 17:00
 3/12 anonim ***** válasza:
95%

A heti egy deci vörösbor egyáltalán nem árt! Nekem az orvos is javasolta, főként amikor kisebb hasi görcseim voltak. Izomlazító hatású, és az alvászavaron is segített. De csak kis mennyiségben.

A kólát viszont inkább ne idd.

2009. jan. 22. 17:00
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
Én is arra szavazok, hogy a bort igen, a kólát ne vagy csak keveset. Érdekes, de tényleg a bor árt kevesebbet, sőt, a vörösbor vérképző és izomlazító hatású. Első válaszolónak: akinél pl. koraszülés várható konyakoztatják.... Azért nem kell ennyire merevnek lenni.
2009. jan. 22. 17:09
 5/12 anonim ***** válasza:
94%

Szia.

Mindenkivel egyetértek,nekem is javasolta az orvosom a NAPI 1 dl bor elfogyasztását a fent,már többiek által megemlített okok miatt.Tényleg lehet kicsit "hajlékonyabban" felfogni a dolgokat,babát vársz,nem beteg vagy!De cukros üdítőt ne fogyassz,hizlal,és ez tényleg okozhat akár terhességi cukorbetegséget is(mondjuk ez ettől függetlenül is kialakulhat sajnos).

Boldog Babavárást és Egészséges Kisbabát!Melody

2009. jan. 22. 17:25
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Én nem régen hallottam a tévében egy orvos nyilatkozatát,azt mondta,régen igen ajánlották,hogy a kismama igyon egy kis vörös bort,de ma az uj kutatások szerint a legkisebb alkohol is árthat,az alkohol agysejt pusztito.Ma már inkább tiltják a kismamákat tölle.Én nem mernék,főleg nem minden nap.
2009. jan. 22. 17:30
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Azoknak a kismamáknak akik nagyon mereven állnak mindenhez:

Ha mértékkel iszol, naponta-két naponta 0,5-1dl vörösbort semmi baja nem lesz a picinek.

Ha minden új kutatásra elhagynánk valamit az életünkből, akkor semmit nem ehetnénk, ihatnánk. Még akkor sem ha mi magunk kapáltuk a kertben a zöldséget... Nem kell merevnek lenni, persze, a dokit meg kell kérdezni előtte... nem csak úgy a vakvilágba iszogatni.

Aki pesti az pl ne menjen ki az utcára, mert mérgezi a magzatát!!!!

Kedves kérdező: ha hetente 1dl, és csak annyi lecsúszik minőségi vörösborból semmi baja nem lesz a picinek.

Első babás kismama vagyok, jó nem iszok, de eddig sem ittam, de ha megkínálnak belenyalok, milyen az íze... A pici jól van!

2009. jan. 22. 17:44
 8/12 A kérdező kommentje:
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOTOKAT!
2009. jan. 22. 19:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Az alkohol valóban agysejtpusztító. De nem ilyen mennyiségben. Ha ez ilyen mereven igaz lenne, hogy napi egy deci bortól is agyi degeneratívák alakulnak ki, akkor az én fiam értelmi fogyatékos lenne. Fenyegető koraszülés miatt napi 3Xfél deci konyakot itatott velem az orvos, szigorúan behozatta a kórházban minden nap megkérdezte, bevettem-e a gyógyszert. Ennek köszönhetem, hogy nem 30, hanem 36 hétre szültem végül. A fiam 17 -18 hónaposan folyékonyan, mondatokban, beszédhibák nélkül beszélt, most 3.5 éves, olyan oviba jár, ahol vegyes csoportok vannak, ismeri az ABC-t az óvónő azt mondja el se lehet kergetni a nagycsoportos foglalkozásokról.
2009. jan. 22. 19:19
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is láttam a tévében, Dr. Czeizel nyilatkozozott erről. Ő nem ajánlotta egyáltalán az alkohol fogyasztását.

Én szoktam inni, de csak szigorúan vörösbort. :)

2009. jan. 22. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!