10 hetes kismama vagyok! Ha hetente egy alkalommal iszom egy dl vörösbort kólával, az árthat a babámnak?
A heti egy deci vörösbor egyáltalán nem árt! Nekem az orvos is javasolta, főként amikor kisebb hasi görcseim voltak. Izomlazító hatású, és az alvászavaron is segített. De csak kis mennyiségben.
A kólát viszont inkább ne idd.
Szia.
Mindenkivel egyetértek,nekem is javasolta az orvosom a NAPI 1 dl bor elfogyasztását a fent,már többiek által megemlített okok miatt.Tényleg lehet kicsit "hajlékonyabban" felfogni a dolgokat,babát vársz,nem beteg vagy!De cukros üdítőt ne fogyassz,hizlal,és ez tényleg okozhat akár terhességi cukorbetegséget is(mondjuk ez ettől függetlenül is kialakulhat sajnos).
Boldog Babavárást és Egészséges Kisbabát!Melody
Azoknak a kismamáknak akik nagyon mereven állnak mindenhez:
Ha mértékkel iszol, naponta-két naponta 0,5-1dl vörösbort semmi baja nem lesz a picinek.
Ha minden új kutatásra elhagynánk valamit az életünkből, akkor semmit nem ehetnénk, ihatnánk. Még akkor sem ha mi magunk kapáltuk a kertben a zöldséget... Nem kell merevnek lenni, persze, a dokit meg kell kérdezni előtte... nem csak úgy a vakvilágba iszogatni.
Aki pesti az pl ne menjen ki az utcára, mert mérgezi a magzatát!!!!
Kedves kérdező: ha hetente 1dl, és csak annyi lecsúszik minőségi vörösborból semmi baja nem lesz a picinek.
Első babás kismama vagyok, jó nem iszok, de eddig sem ittam, de ha megkínálnak belenyalok, milyen az íze... A pici jól van!
Én is láttam a tévében, Dr. Czeizel nyilatkozozott erről. Ő nem ajánlotta egyáltalán az alkohol fogyasztását.
Én szoktam inni, de csak szigorúan vörösbort. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!