Fontos! Lázcsillapítás 5 hetes terhesen?
Nekem az unokatestvérem a nőgyógyászom. Ő mindig azt mondja, hogy mérlegelni kell melyik az amivel kevesebb bajt okozunk a babának. A lázat csillapítani kell! Épp ezért ha tényleg lázas vagy vehetsz be paracetamol (pl benuron) tartalmú gyógyszert és ibuprofen (nurofen, algoflex) tartalmút is.
Kipróbálhatod még a bodzateát, az is lázcsillapító hatású.
Hideg vizes borogatás, hűtőfürdő.
Jobbulást neked!
Keress meg egy orvost és kérdezd meg. Azt hiszem van egy harmadik hatóanyagú gyógyszercsoport is, amit lehet, de nem tudom biztosan, hogy az-e amire gondolok, ezért inkább nem írom le a nevét.
Fontos, hogy legyen valami, amit be tudsz venni, mert a tartósan 38 fölötti láz az nem ok. Priznic a felső testedre és csuklóra, bokára biztosan nem gond, vagy hűtőfürdő.
Nem szabad forróba beülni, és csak langyosig lehűteni, nem lehet hideg...
Jobbulást!
Köszi első, a paracetamolra gondoltam én is... :o)
második
Szia!
Nekem pont 5 hetesen volt ilyen problémám. És nekem is algopyrin allergiám van :( Szerintem a legjobb a hűtőfürdő, ha az nem használ, akkor paracetamol. Nekem szerencsére nem ment 37,5 fölé. Ja és azt mondta a dokim, h 38 alatt nem kell vele foglalkozni.
Jobbulást!
Szia!
37,5 még nem láz, ha viszont feljebb megy akkor vehetsz be Rubophent, vagy Panadolt is.Én ezeket szedtem.
Egy 4 hónapos baba anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!