Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fontos! Lázcsillapítás 5...

Fontos! Lázcsillapítás 5 hetes terhesen?

Figyelt kérdés
A problémám az, hogy algopirin és aszpyrin allergiám van és mindenhol azt írják azt vegyek be. Még nincs nagy baj (37,5), de nem is szeretném!
2010. dec. 17. 16:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem az unokatestvérem a nőgyógyászom. Ő mindig azt mondja, hogy mérlegelni kell melyik az amivel kevesebb bajt okozunk a babának. A lázat csillapítani kell! Épp ezért ha tényleg lázas vagy vehetsz be paracetamol (pl benuron) tartalmú gyógyszert és ibuprofen (nurofen, algoflex) tartalmút is.

Kipróbálhatod még a bodzateát, az is lázcsillapító hatású.

Hideg vizes borogatás, hűtőfürdő.

Jobbulást neked!

2010. dec. 17. 16:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Keress meg egy orvost és kérdezd meg. Azt hiszem van egy harmadik hatóanyagú gyógyszercsoport is, amit lehet, de nem tudom biztosan, hogy az-e amire gondolok, ezért inkább nem írom le a nevét.

Fontos, hogy legyen valami, amit be tudsz venni, mert a tartósan 38 fölötti láz az nem ok. Priznic a felső testedre és csuklóra, bokára biztosan nem gond, vagy hűtőfürdő.

Nem szabad forróba beülni, és csak langyosig lehűteni, nem lehet hideg...

Jobbulást!

2010. dec. 17. 16:11
 3/8 anonim ***** válasza:

Köszi első, a paracetamolra gondoltam én is... :o)

második

2010. dec. 17. 16:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Esetleg nem tudnád felhívni az orvosod ő mit mond?
2010. dec. 17. 16:12
 5/8 anonim ***** válasza:
első, nem az előző:D
2010. dec. 17. 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem pont 5 hetesen volt ilyen problémám. És nekem is algopyrin allergiám van :( Szerintem a legjobb a hűtőfürdő, ha az nem használ, akkor paracetamol. Nekem szerencsére nem ment 37,5 fölé. Ja és azt mondta a dokim, h 38 alatt nem kell vele foglalkozni.

Jobbulást!

2010. dec. 17. 17:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

37,5 még nem láz, ha viszont feljebb megy akkor vehetsz be Rubophent, vagy Panadolt is.Én ezeket szedtem.

Egy 4 hónapos baba anyukája.

2010. dec. 17. 21:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szerencsére megoldódott a gond és mára már csak az orrom van bedugulva!
2010. dec. 18. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!