Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ne nézzetek hülyének léci, de...

Ne nézzetek hülyének léci, de mi alapján döntsek, ha egyik név se tetszik? Nemsoká szülök, és egyszerűen nem érzek rá a névre.

Figyelt kérdés
Már van 2 gyermekem, nekik is nehezen lett nevük, az elsőnek apa adta, de igazából nem voltam elájulva attól a névtől se. A lányomnak az utolsó pillanatban bólintottunk rá egy névre. Most egyszerűen semmi se tetszik, mit csináljak? Húzzak kalapból? Milyen hülye ötlet már .(
2010. dec. 17. 09:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Mi is rengeteget törtük a fejünket a névválasztáson,úgyhogy átérzem a helyzetedet.Nekem fiúnevek közül most ezek tetszenek: Botond,Zalán, Kristóf. Lánynevek közül:Liza,Kata,Zsófi,Boglárka(ez szép és ritka is).
2010. dec. 17. 12:24
 12/19 A kérdező kommentje:

A Boglárka? Már vagy 3 éve a második, harmadik leggyakrabban adott név...

De köszi azért vannak benne jó nevek:)

Botondot pl. nem adnék, mert eddig akit ismertem Botondot mind ilyen kis husi-dagi volt...tudom ez is hülyeség de nem szeretném emiatt azt adni.

2010. dec. 17. 12:27
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ne agyalj azon, hogy kit ismersz, aki olyan nevet visel vagy hogy az a leggyakrabban adott név. Tényleg nehéz nevet válsztani, ami tetszik Nektek, annak nevezzétek el, még ha az Bence vagy Anna is.
2010. dec. 17. 12:43
 14/19 anonim ***** válasza:

Felénk pedig gyakori a Marcell és a Csilla:) Viszont Bence a környéken csak kettő van. Itt tényleg sok az Anna, Lili, Bendegúz, Zétény.

Én a helyedben olyasmi nevet adnék, ami illik a Marcell és a Csilla közé, tehát nem túl eltérő jellege van, ahogy írtad is, hogy túl magyaros, túl felkapott, vagy külföldi hangzású.

Nekem ami nagyon tetszik: Léna, Villő, Eszter, Regina, Janka.

2010. dec. 17. 13:33
 15/19 anonim ***** válasza:

sziasztok!

Úgy látom kedves kérdező tényleg nehéz eset vagy. Az én kisfiamat Tamásnak hívják, tudom ez is gyakorta név. De mi sem tudtunk mit választani ez az egy tetszett, úgyhogy ha a második babánk is fiú lesz netalán, akkor igen nagy gondban leszünk. Ha pedig kislány lesz, akkor nagy valószínűséggel Orsolya lesz, kivéve, ha októberben születik. Ugyanis én meg annak a híve vagyok, hogy ne legyen a névnap és a születésnap is egyszerre letudva egy gyerek életében, legyenek azok szépen rendbe megtartva. Ezért még tetszik a Fruzsina is. A Boglárka meg tényleg nagyon gyakori mostanában. Vagy ha nagyon egyedit akarsz adni, a fiam óvodatársát pl. Gvendolin-nak hívják (kislány).

Majd azért írj, hogy mi lett a kicsi neve.

2010. dec. 17. 14:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia.

Tényleg nem egyszerű a dolgotok, remélem sikerül végül megfelelőt találnod.

Nekem most a Dorián ugrott be, kicsikorban lehet Dodónak becézni, felnőttként meg kellően komoly hangzású és külföldön is használható (manapság talán ez sem utolsó szempont). És szerintem hangzásban is illeszkedik a családnévhez.

Lánynevek közül meg... Letícia (Letti:szerintem nagyon aranyos), Violetta, Bianka, Mira, Nadin, Zafira

Majd írj, ha van olyan a válaszaink között, ami tetszik, vagy nem rossz... :-)

2010. dec. 17. 22:00
 17/19 anonim ***** válasza:

22.00-ás vagyok

Elfelejtettem írni, hogy a lányom Anna Tünde, a fiam Botond Mihály (második név az apja után).

Hiába gyakori nevek a statisztikák szerint, itt a kisvárosban (pest m) elvétve akad a 3 év alattiaknál belőlük.

(Egyébként a fiam bár jóval nagyobb a korosztályánál, nem duci. Irtó erős és nagyon izmos, de nem hurkagyurka)

2010. dec. 17. 22:04
 18/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!!!! Képzeljétek megálmodtam a lánynevet!! Nóra lesz!!! (fura mert nem tetszett eddig meg igazából kicsit furcsa az N betűs vezetéknévvel) de azt álmodtam (az éjszakai mindössze 4 órás alvásomkor:)) Hogy odahozták felöltöztetve és mondták hogy itt a kis Nóri :) És tényleg úgy megtetszett:)))

Pedig ez is gyakori név mostanában, de mindegy:)

Bárcsak kislány lenne, mert a fiú névvel még mindig gondban vagyok:)

Nagyon köszi hogy együtt gondolkoztatok velem és leírtátok!

2010. dec. 18. 06:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Az en kislanyom Emilia lesz!:)A tiz eves lanyom valasztasa!:DAkit Evelinnek hivnak!Hat persze hogy E betuvel kezdodo nevet valasztott!

DE!Ha fiam lett volna,Samuelnek(Samu)neveznem!

2010. dec. 20. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!