Ne nézzetek hülyének léci, de mi alapján döntsek, ha egyik név se tetszik? Nemsoká szülök, és egyszerűen nem érzek rá a névre.
A Boglárka? Már vagy 3 éve a második, harmadik leggyakrabban adott név...
De köszi azért vannak benne jó nevek:)
Botondot pl. nem adnék, mert eddig akit ismertem Botondot mind ilyen kis husi-dagi volt...tudom ez is hülyeség de nem szeretném emiatt azt adni.
Felénk pedig gyakori a Marcell és a Csilla:) Viszont Bence a környéken csak kettő van. Itt tényleg sok az Anna, Lili, Bendegúz, Zétény.
Én a helyedben olyasmi nevet adnék, ami illik a Marcell és a Csilla közé, tehát nem túl eltérő jellege van, ahogy írtad is, hogy túl magyaros, túl felkapott, vagy külföldi hangzású.
Nekem ami nagyon tetszik: Léna, Villő, Eszter, Regina, Janka.
sziasztok!
Úgy látom kedves kérdező tényleg nehéz eset vagy. Az én kisfiamat Tamásnak hívják, tudom ez is gyakorta név. De mi sem tudtunk mit választani ez az egy tetszett, úgyhogy ha a második babánk is fiú lesz netalán, akkor igen nagy gondban leszünk. Ha pedig kislány lesz, akkor nagy valószínűséggel Orsolya lesz, kivéve, ha októberben születik. Ugyanis én meg annak a híve vagyok, hogy ne legyen a névnap és a születésnap is egyszerre letudva egy gyerek életében, legyenek azok szépen rendbe megtartva. Ezért még tetszik a Fruzsina is. A Boglárka meg tényleg nagyon gyakori mostanában. Vagy ha nagyon egyedit akarsz adni, a fiam óvodatársát pl. Gvendolin-nak hívják (kislány).
Majd azért írj, hogy mi lett a kicsi neve.
Szia.
Tényleg nem egyszerű a dolgotok, remélem sikerül végül megfelelőt találnod.
Nekem most a Dorián ugrott be, kicsikorban lehet Dodónak becézni, felnőttként meg kellően komoly hangzású és külföldön is használható (manapság talán ez sem utolsó szempont). És szerintem hangzásban is illeszkedik a családnévhez.
Lánynevek közül meg... Letícia (Letti:szerintem nagyon aranyos), Violetta, Bianka, Mira, Nadin, Zafira
Majd írj, ha van olyan a válaszaink között, ami tetszik, vagy nem rossz... :-)
22.00-ás vagyok
Elfelejtettem írni, hogy a lányom Anna Tünde, a fiam Botond Mihály (második név az apja után).
Hiába gyakori nevek a statisztikák szerint, itt a kisvárosban (pest m) elvétve akad a 3 év alattiaknál belőlük.
(Egyébként a fiam bár jóval nagyobb a korosztályánál, nem duci. Irtó erős és nagyon izmos, de nem hurkagyurka)
Sziasztok!!!! Képzeljétek megálmodtam a lánynevet!! Nóra lesz!!! (fura mert nem tetszett eddig meg igazából kicsit furcsa az N betűs vezetéknévvel) de azt álmodtam (az éjszakai mindössze 4 órás alvásomkor:)) Hogy odahozták felöltöztetve és mondták hogy itt a kis Nóri :) És tényleg úgy megtetszett:)))
Pedig ez is gyakori név mostanában, de mindegy:)
Bárcsak kislány lenne, mert a fiú névvel még mindig gondban vagyok:)
Nagyon köszi hogy együtt gondolkoztatok velem és leírtátok!
Sziasztok!
Az en kislanyom Emilia lesz!:)A tiz eves lanyom valasztasa!:DAkit Evelinnek hivnak!Hat persze hogy E betuvel kezdodo nevet valasztott!
DE!Ha fiam lett volna,Samuelnek(Samu)neveznem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!