Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Laboreredmény: ijedjek meg?...

Laboreredmény: ijedjek meg? Átlagos vérlemezke térfogat a labori tartomány szerint 8. 000-10. 000-ig. Az enyém 11.40 szóval magasabb. Mit jelenthet? Nagy gond?

Figyelt kérdés
2010. dec. 16. 15:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ne veszekedjetek. Gondolom nem olyan nagy gond, jobb mintha alacsony lenne az tuti, mert akkor nem alvadna könnyen a vérem. Igy meg igen könnyen aluszik meg:) bár utána néztem a netes tartományok után és olyan is van amelyik az értéket 7-11-ig vagy 7-13-ig rakja. legkésőbb kedden megirom mindenkinek mizu. akkor megyek vissza a dokihoz.
2010. dec. 19. 12:51
 12/18 anonim ***** válasza:
4 terhességem és nekem sosem volt eltérésem. Bocsánatot kérek hogy beleszóltam ebbe az egészbe. Kérdező vedd semmisnek az összes válaszom.
2010. dec. 19. 13:09
 13/18 A kérdező kommentje:
nekem van eltérésem, és ez az első terhességem. Nem hiszem összefüggés volna a labor eredmény és az között, hogy kinek hány terhessége volt. Egyszerűen ez van. Majd lehet ha az 5-ik terhességednél neked is lesz egy kis eltérés, amitől majd nem kell beijedni. Veszekedés volt a helyett, hogy buzditanátok, megnyugtatnátok. Nem az érdekelt, kinek nem volt eltérése, hanem ha valaki tudja ez pontoson mivel járhat irja meg.
2010. dec. 19. 14:01
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor meg fogd a telcsit és hivd fel a dokidat! Ha annyira idegesitene dec. 16. óta megtehetted volna nem?

Amugy senki nem veszekszik. Rajtad kívül:-)

Megnyugtatni meg nem fognak itt olyan emberek olyan dolgokról amikhez nem értenek. Majd a nődokid megnyutat és elmondja hogy nincs semmi baj.

2010. dec. 19. 14:16
 15/18 anonim ***** válasza:

Na kikerestem Neked hogy ne háborogj:

Ezzel jár:

A csontvelőben fokozódó vérlemezke termelés eredményeképpen, a vérben nő a fiatal trombociták száma. A fiatal vérlemezkék nagyobb méretűek az érett társaikhoz képest, így az MPV érték emelkedése lesz észlelhető. Tehát a fokozott csontvelői vérlemezke termelés, emelkedett MPV értéket eredményez!

A fokozott vérlemezke képzés oka, lehet, ha az érrendszerben a vérlemezkék nagy mértékű pusztulása/felhasználódása, amely eredményeképpen a csontvelő a hiány pótlása végett, fokozott mértékben termeli a trombocitákat:

1. nagy mennyiségű vér vesztése

2. nagyon súlyos fertőzés (szepszis), mely a trombociták nagy mértékű pusztulását okozza

3. disszeminált intravaszkularis koaguláció (DIC), ami egy összetett véralvadási zavar

4. a lép eltávolítása (splenectomia), leggyakrabban az operációt követően alakul ki a fokozott vérlemezke termelés

5. vaszkulitisz (immunológiai folyamat következtében kialakuló érgyulladás, mely az érintett szervek károsodást okozza)

6. megaloblasztos anémia (B12 és folsav hiány következtében kialakuló megbetegedés)

7. ITP (idiopátiás trombocitopéniás purpura), mely a vérlemezkék élettartamának megrövidülésével, következésképpen fokozott csontvelői trombocitaképzéssel jár

2010. dec. 19. 14:22
 16/18 A kérdező kommentje:
Én ezeket már mind elolvastam, és bocsika , hogy itt nálunk fele nem hívjak a dokikat csak úgy. Ez a gyakorik kérdések egy jó hely ahol az észt lehet osztani. Most mindenki hogy megrendesedett. Nem volt vita? Akkor talán nekem más válaszok érkeztek, mint nektek. Én ezennel befejeztem az érdeklődést, itt úgy látszik teljesen felesleges.
2010. dec. 19. 16:00
 17/18 anonim ***** válasza:
Az ilyen és hasonló laborértékeket csak sejtszámláló automaták adnak meg. Hagyományos mikroszkópos vizsgálatnál ilyen nem határozható meg. Az automaták sem mérik ezeket, hanem bizonyos mért jellemzőkből a beépített chipek kiszámolják. Természetesen annak megfelelően, hogy a chipek hogyan vannak beprogrammozva a gyártó által. A vérlemezke térfogat egyébként már 50-60 éve kellemes kutatási téma, mivel azt feltételezték, hogy esetleg az adott vérlemeze életkorára utal. Ugyanis a csontvelőből kiszabadult vérlemezkék kb. 10-11 napig élnek, keringenek a vérben, azaz ha közben nem használódnak el (érfalsérülés befoltozásánál), akkor nyilván öregszenek. Sajnos a vizsgálati eredmények egymásnak igen ellentmondóak voltak, egyesek azt mutatták ki, hogy a fiatalabb vérlemezkék a kisebbek, mások meg az ellenkezőjét. Ráadásul a vérlemezkék a többszörösen poliploid u.n. megakariocita sejtek feldarabolódásával jönnek létre és nem azonos nagyságúak, talán a beléjük került DNS mennyiséggel arányos a méretük, de ez is csak feltételezés.
2013. dec. 15. 23:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló:ez már 3 éves kérdés.KÖSZI az infókat,azóta gondolom már kiderült,hogy minden oké....
2013. dec. 16. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!