19-hetes kismama vagyok! Ti mindenből újat vesztek majd a babának? Sajnos én nem fogok tudni. Hogy álltok ezzel?
Használtan vettem én is szinte mindent. Felleltem a neten egy használt babakocsit, majd az eladóval telefonon beszélgettünk, és kiderült, h van kiságyuk, hordozójuk, autósülés, kád, etetőszék, szobahinta, járóka,... egy csomó minden, amit még eladna. Mindent tőle vettem, olcsó volt és mind nagyon jó minőségű. Mai napig tartjuk a kapcsolatot, nagyon kedves. :)
Teszveszen és Vaterán is szoktam vásárolni, meg turizni babaruhát, bundazsákot (700 Ft-ért), ... Vettem turiban egy gyerekszobára való sötétítő függönyt, nagyon édes, elefántok és kacsák vannak rajta, amit aztán a nagymamám átalakított zsebes tárolóvá, amit a kiságyra lehet tenni. Szintén 700 Ft volt. :)
Vettünk textilpelust, szoptatási kellékeket, cumisüvegeket, egy-két body-t, 1 rugit, sapit, kesztyűt, zoknit, plédet, ágyneműt, matracot, törölközőt újonnan, meg én rendeltem varrónőtől (szintén neten) egy kiskabátot, meg egy overallt. A rokonok, barátok hoztak pár cuccot, de nekik is inkább azt mondtuk, h pelust, popsitörlőt vegyenek, mert a gyerekruha már kiborul a szekrényből! Még 116-os ruhánk is van, pedig még csak a 62-eseket hordjuk! Nagyon keveset költöttem új cuccokra, neten, turiban gyönyörű használt holmikat lehet találni olcsón. Senkinek a babája nem hordja őket agyon, tehát olyanok, mint az újak.
Ja, és nekünk szerencsénk van, mert van amerikai barát, így onnan kaptunk gyönyörű ruhákat szintén használtan. Na, azok tényleg csodálatosak! Itthon még csak nem is gyártanak ilyen szépeket! :) Orvoshoz mindig azokat vesszük fel. Egy része márkás is (Calvin Klein, Baby Guess, Levi's), csak azt tudnám, h ki az a marha (már bocsánat!), aki képes ezeket megvenni! Mindegy, ingyen volt, hát hordjuk!
Én biztos nagyon kevés holmit fogok ezután is megvenni újonnan, mert egyrészt semmi értelme, a gyerek pillanatok alatt kinövi, másrészt a TGYÁS, a GYED, a GYES, a családi nem vmi sok.
Én úgy gondolom, h csak az vegyen új holmikat, aki megengedheti magának ezt a luxust. Én nem, de ez nem szégyen.
Én csak azt tudom mondani, hogy örülhet az, akinek a rokonság be tud segíteni cuccokkal. Én is szinte mindent kapok majd. Sógornőm mindent ide ad. Ha meg kellene venni, akkor igen-igen bajban lennénk. Szerintem sokan vannak így. És a "használt" kis rucik sincsenek elhasználva. Hisz alig adod rá a ruhát és máris kinőtte. :) Mi ma vettünk kis badykat, de ennyi. Azért jó egy két olyan kis cucc, amit mi veszünk. De hozzáteszem, 50 %-os kiárusítással vettük, nagyon megérte! :)
Még annyit! A férjem unokatestvéréék szinte mindent használtan vettek meg. TeszVesz, meg hasonló oldalakon. Viszont megtehették volna, hogy mindenből újat vesznek. Ketten együtt egy milla a havi nettójuk. Szóval nem az a legfontosabb, hogy új e vagy sem!
21 hetes kismami
Szia!
Nekünk van egy ismerősünk akinek már nem kellenek a babacuccok. Megegyeztünk egy árban és mindent megvettünk tőle. Nem olcsó dolgai voltak de így is megérte. A mellszívótól kezdve a babakocsin át a pelenkázó,fürdető szekrényig minden megvan. Én örülök neki mert nem is lett volna kedvem ezek után szaladgálni arról nem beszélve,h. így a bolti ár töredékért vettünk meg mindent. Csak ruhát kell vennünk meg cumisüveget.
Nálatok nincs valakinek valahol egy ismerőse aki esetleg örülne ha megszabadulna a sok babáscucctól?
nagyon jo lett volna, ha kapunk, de nem. :( pedig elfogadtam volna orommel
en foleg elektromos cuccokat vettem hasznaltan, mellszivo, legzesfigyelo, meg ilyenek.
Szia!
Én rengeteg ruhát baba börzén vettem 200-300 forintért, babakocsit kaptam használtat, kiságyat is, amit a párom lecsiszolt lelakkozott (szuper lett)
Nagyon sok szép dolgot megvettem börzén fillérekért :D
Kád pelenkázóval...
És hát így se volt kevés a kiadás, el se tudom képzelni honnan szedtem volna össze annyit, hogy mindenből újat vegyek!
Boldog pocakosodást!
40+5 hetes anyahajó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!