Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi van, ha kihagyom a cukorter...

Mi van, ha kihagyom a cukorterhelést?

Figyelt kérdés
Korábban már volt 2 cukorterhelésem PCO miatt (nem mutatott kórosat), most terhességi cukorterhelés lenne esedékes. Van cukormérőm, használom is rendszeresen, és nagyon nincs kedvem még egy cukorterheléshez. Mi van, ha kihagyom ezt a vizsgálatot?
2010. dec. 14. 19:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem nagyon lehet kibújni alóla, mert összekötik a kötelező vérvételes vizsgálattal és a papíron bekarikázzák a cukorterhelést is a kért értékekhez. Egyébként pedig ha kihagyod, esetleg a babáddal nem teszel jót, mert terhesen teljesen más a szervezet szénhidrát lebontó képessége.
2010. dec. 14. 19:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Veszélyezteted a születendő gyermeked.Attól,hogy PCOS miatt volt terhelésed és esetleg az jó volt. Ettől függetlenül vagy pont ezért kialakulhat a hormonális változások hatására a terhességi diabetes. Ennek szövődményeiről, a nagy gyerek stb olvashatsz rengeteget a neten. Olvass utána és mérlegel!

A te és a leendő nehezen sikerült gyerkőc érdekében.

2010. dec. 14. 19:43
 3/12 A kérdező kommentje:
de éppen ezért mérem otthon... elvileg mondjuk 20 mérésből 1 csak magas lenne ha cukorbeteg vagyok nem? tudom hogy evés előtt és utána 2 órával is kell, ismerem a cukorbetegdiétát, ezért gondoltam hogy pont az én esetemben nem szükséges még ez a terhelés is, nem csak úgy akarom kihagyni.
2010. dec. 14. 19:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a terhelésest azért csinálják,hogy a terhesség alatti cukor szintet nézik.

Lehet,hogy amúgy jó a cukor szinted,de a terhesség alatt változhat.És az,hogy te nézed otthon,az egy jó dolog,de nem hiába kell ezt a vizsgálatott megcsinálni.

Kellemetlen,de kell.Én is a héten megyek,és nagyon nem várom,de csak a babámra kell gondolnom.

2010. dec. 14. 20:00
 5/12 anonim ***** válasza:
38%
nekem nem is kellett meggcsinalni mert a vereredmenyek nem indokoltak...nem kell ebbol olyan nagy ugyet csinalni...kerdezd meg az orvosodat inkabb ha o ugy gondolja hogy kell akkor kell es kesz...
2010. dec. 14. 20:13
 6/12 anonim ***** válasza:
55%

Saját felelősségre lemondhatsz róla. Az én magzatom úgy kikészült tőle, hogy másodszorra én is inkább kihagyom.

Terhesen is havonta jártam pajzsmirigy és cukortesztekre, korábbi inzulinrezisztencia miatt.

2010. dec. 14. 21:05
 7/12 A kérdező kommentje:
hogyhogy kikészült tőle? mi baja lett?:S
2010. dec. 14. 21:37
 8/12 anonim ***** válasza:

21:05 vagyok.

Semmi olyan baja nem lett, de a reggeli terhelés után hajnal 2-ig nem aludt, és úgy ficergett, mint egy őrült egész nap. Egyszerűen érzetem, hogy nagyon-nagyon rossz neki.

2010. dec. 15. 08:15
 9/12 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos ez a vizsgálat, hiszen tényleg megváltozhat a terhesség alatt az állapotod. Én is otthon mérem a cukromat, de nem hagytam ki a labort, mert az a pontos vizsgálat elméletileg.

Szerintem egyébként kihagyhatod, de a babád érdekében fontos lenne. Bár, az is igaz, ha valami kóros dologról lenne szó, az otthoni készülék jelezné.

2010. dec. 15. 11:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem egyébként általában alacsony vagy normális a vérnyomásom, a szirup megivása után megmérték a kórházban és 140-re felment...
2010. dec. 15. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!