Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 30 hetes terhes vagyok és...

30 hetes terhes vagyok és elég sűrűn (fél óránként-óránként) vannak menstruációs görcseim és nagyon sokat keményedik a hasam. Mi lehet ez?

Figyelt kérdés
Ezek jóslófájások? De akkor miért ennyire gyakoriak? Vagy nyílik a méhszáj? Napi 3x2 magnéziumot szedek,de arra sem javul, és a pihenésre sem. Ráadásul ma már kétszer voltam wc-n, holott alig tudok menni 2 naponta. Mit tegyek?
2010. dec. 13. 15:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen beszélj a dokival. Valószínű jóslók, és semmi gond, de jobb félni. Inkább nézzen rád!
2010. dec. 13. 15:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezekkel a tünetekkel én is orvost kérdeznék!
2010. dec. 13. 15:16
 3/9 anonim ***** válasza:
30 hetesen ezekkel a tünetekkel nem itt kérdezősködnék
2010. dec. 13. 15:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem jóslók, az még ilyenkor iszonyat korai lenne. És igen, lehetséges, hogy nyílik a méhszáj, szóval doki! Engem befektettek a múlt héten éppen emiatt. Amint bementem, rögtön kaptam egy tüdőérlelő injekciót, hogy koraszülés esetén a baba tüdeje már kicsit felkészültebb legyen. Aztán szerencsére nem volt gond, csak most már 2100-as a méhszájam. Sokat kell pihennem, nem nagyon szabad magam megerőltetni.

Szóval mindenképpen menj el dokihoz! Ja, amúgy szintén 30 hetes vagyok. Nekem amúgy kiderült, hogy a rengeteg keményedés attól volt, hogy sokat nőtt a pocim (1 hét alatt 4 centit). De ennek ellenére a méhszáj nyílik a keményedéstől, szóval lásson orvos!

2010. dec. 13. 15:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Én nem csak dokit kérdeznék, hanem inkább bemennék egy szülészetre egy ctgre... Hidegfront van.

Másfél éve én is végigcsináltam már, inkább bementem a szülészetre(elsőkézből megvolt a szülőszoba látogatás, ki is próbálhattam a szülőágyat:)) Végül fekvésre ítéltek, és nem volt gond.

2010. dec. 13. 15:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is beszélj orvossal. Lehetnek jóslók is, de mi van, ha nem? Esetleg várj még egy-két órát és, ha rendszeres, gyakoribb és erősödik, akkor mindenképpen keresd fel az orvosod. Megfelelő terápiával még leállítható a szülés megindulása.
2010. dec. 13. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Mostanában volt pár nap amikor én is kicsit gyakoribbnak és erőteljesebbnek éreztem a keményedéseket. Görcseim szerencsére nem voltak. Múlt héten elmentem a dokimhoz, csinált egy CTG-t és megnézte a méhszájat. szerencsére zárt volt és a CTG sem mutatott effektív méhösszehúzódást. Az orvosom azt mondta, hogy ha egy kicsit is úgy érzem menjek be, csinál CTG-t és megnézi a méhszájat. Sajnos csak így tudja megmondani, hogy a kemnyedéseim "normálisak"-e.
2010. dec. 13. 17:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Ja, mi is 30 hetesek vagyunk

utolsó

2010. dec. 13. 17:01
 9/9 anonim ***** válasza:

DOKI!!!!!!

anyukám pont így volt velem, 32 hetesen, neki ki is nyílt a méhszáj.

4 hétig feküdt bent velem, majd megszülettem :)

2010. dec. 13. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!