Ki hogyan viselte és hogyan mondtátok meg kisebb gyermeketeknek, hogy megint babát vársz és hogy a kórházban leszel néhány napot, ahol is megszületik a kisöcsi/kishugi?
Még nem tudom hogy mondjuk el de 3 éves lesz szerintem veszünk neki egy olyan könyvet amit lehet erről olvasgatni.
a kicsi ruháit együtt vesszük meg szoktam hagyni hogy az általam kiválogatott tételekből válasszon v. maga "vegyen" meg valamit.
A kórház: férjem szabin és hát nem félek remekül ellesznek apával ugyanis nagyon apás.
Pont úgy, ahogy leírtad: " Kisbabánk lesz, ő lesz a te testvéred. Amikor megszületik, pár napot korházban kell lennünk, hogy megnézzék, minden rendben van-e. Addig Apa (vagy nagymama, stb) vigyáz rád itthon. Persze bejöttök majd és megnézitek a babát is."
Nálunk az is szokás, hogy az új tesó ajándékoz "hoz" a nagyobaknak, amit a korházban kapnak meg. Így pozitívan indul a kapcsolat.
Úgy ahogy leírtad. 14 hós volt a lányom, mikor kiderült hogy megint terhes vagyok (terveztük), onnantól mondtam neki, ő tudta meg apa után elsőnek. Mondtam neki hogy itt van a kistesó anya pocakjában, és hogy nőni fog majd anya pocakja is és a tesó is, és hogy majd pár napra anyának el kell menni kórházba,mikor a megszületik, ő meg itthon marad apával. Apja meg beoltotta, hogy majd jót buliznak akkor együtt minden nap. Semmi gond nem volt.
2 éves kislány és 4 hós ikerfiúk anyukája
Ne aggódj! Én is féltem ettől, ráadásul nálunk délelőtt hugi, délután sógornőm, este apa volt vele, 21 hós volt akkor a lányom. 10 napot voltam kórházban, ráadásul 60 km-re az utolsó héten, úgyhogy csak 2naponta láttuk egymást, mert nagyon meleg volt és nem engedtem megfőzni a kocsiban. Nagyon jól viselte, nem volt gond vele. Sok volt az újdonság, mindenki rá figyelt csak, rendben volt. Telefonba is csak köszönt hogy szia anya, és már szaladt is játszani. Nekem nehezebb volt, és bőgtem párszor, de gyorsan elmegy az a pár nap, még a 10 is gyorsan elment, és ott lesz a kicsi, akitől nem fogsz unatkozni, kitölti az idődet majd abban a pár napban.
az ikres anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!