Előbb integrált teszt vagy rögtön amnio?
Szia:)
Pár hete ugyan ilyen nagy dilemmában voltam,mint Te.
39 éves vagyok és első babámat várom,több vetélésem volt és utrogestánt is kaptam ,hogy segitse a terhességemet.
Nálam az volt a helyzet,hogy minden eredményem rendben volt,az uh-n is nyakiredő,orrcsont rendben a fejlődése is oké.16 héten megcsinálták a 4-es vértesztet ebben benne van az afp is.Azok is nagyon jók lettek,ezért én nem vállaltam be.Nem a saját fájdalmamtól féltem,mert tudom,hogy nem kibirhatatlan,hanem a babámat ,aki nagyon nehezen lett nekem.Csak a korom indokolta volna,vagyis a matematika és a statisztika de még igy sem tartoztam a magas kockázatúak közé,hogy az eredményeket lerontotta a korom miatti kockázati számitás.
Az orvosom és a védőnőm is helyesnek találta a döntésemet.
Ha lett volna valami olyan probléma a vizsgálatok során,megcsináltattam volna.
Semmi sem 100 %,az amnio sem tud mindent kiszűrni!
A döntést neked kell meghozni,mert a felelőséget is te vállalod.
Én úgy érzem jól döntöttem!:)
Remélem kicsit a segítségedre voltam:)
Minden lehetséges jót kívánok Nektek!
kombinált teszt: 87 %
integrál tesz: 95%
amnio: 100 %
37 évesen amniot csináltattam ( bő 2 éve), jó kombinált teszt után, a vérvétel nem lát bele a baba kromoszómáiba
előző
Semmi extra, tényleg nem nagy dolog, mint egy vérvétel.
Utána kis pihenés, majd másfél hét után már dolgozam (35. hétig)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!