Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma azt mondta a védőnőm, hogy...

Ma azt mondta a védőnőm, hogy nem szabad simogatni a pocit, mert méhösszehúzódásokat okoz, csak rátenni szabad a kezet. Igaz ez?

Figyelt kérdés
20 hetes vagyok, másfél hete mozog a babám
2008. jan. 16. 17:09
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

szia !

én meg azt hallottam, hogy azért jó simizni a pocit, mert akkor a baba szívesen fordul oda a hátával, mert megnyugszik tőle :). nem hiszem, hogy a poci simogatása méhösszehúzódásokat okozna. mert itt simiről van szó, nem masszírozásról :). szerintem. :)

2008. jan. 16. 17:25
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Mindig azt tedd amit a szíved diktál. Ha Te azt érzed, hogy szívesen megsimogatnád, tedd azt. Ösztön! védőnőket meg amúgy sem szeretem. Üdv, egy 36 hetes kismama aki simogatja a hasát és még sosem volt méhösszehúzódása (spontán:))
2008. jan. 16. 17:36
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Én is rendszeresen szoktam cirógatni a pocim.Főleg akkor,amikor babó nagyon neki áll rúgdosni mocorogni,h nyugodjon kicsit,mert nem tudok a dolgomra figyelni.Rendszeresen vannak kicsi méhösszehúzódásaim,de nem hiszem,h a simitől lenne.Nekem nem mondott semmi ilyesmit a védőnő...és még nem is hallottam róla.Figyelj az ösztöneidre,az majd megondja mia helyes!

22hetes kismama

2008. jan. 16. 17:45
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Hát erről még én sem hallottam,sztem ez hülyeség, már bocsánat!Ha folyamatosan simogatod, ő érzi a közelséged, szereteted, és boldog kisbabaként fog belülről hozzádsimulni.Hát nem tudom Ti hogy vagytok vele, de a védőnők is tudnak okosat mondani néha,tisztelet a kivételnek!
2008. jan. 16. 18:54
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

Bizony én azt hallottam, hogy keményedik a has ha körkörösen simizzük. De szerintem is jó a cirógatás, vagy a le-fel simi.

32 hetes kismama

2008. jan. 16. 20:19
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Ez egy réges-régi tévhit és úgy látszik, a védőnőd még a kőkorszakban tanulta a szakmát, vagy csak nagyon hiszékeny. Nem igaz!

Nyugodtan simogasd a pocid, jó kapcsolat alakul ki ettől a babával!

A védőnődet meg hallgasd meg, bólogass neki és aztán tedd azt, amit Te jónak látsz!

2008. jan. 16. 20:49
 7/8 anonim ***** válasza:
80%
Ha lenne rá lehetőség azt mondanám cseréld le a védőnőt. Nekem az első gyermekemmel 9 éve volt egy védőnőm. 3 gyereke volt + egy rendőr férje. Na gyerektanácsadásban mindenki jobb volt nála a lakótelepen. Most 18 hetes kismama vagyok, elköltöztem a lakótelep másik végére erre őt is átrakták ebbe a körzetbe. Én átjelentkeztem a lakótelep másik végébe apukámhoz csakhogy megszabaduljak tőle. Sajnos néhányuknak semmi köze nincs a védőnői munkához. Most egy tündéri védőnőm van!
2008. jan. 16. 21:03
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

Ne aggódj, ne hallgassa a védőnődre, mert mindig valami ujdonságot tanulnak a továbbképzéseken, ami nem bizti, hogy jó is. Őszintén megmondom neked, hogy én még ilyen őrültséget nem hallottam!!!!!!!!!

Egy két gyerekes Anyuci

2008. jan. 17. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!