Mi a különbség az Utrogestan, a Duphaston és a Closti között?
Szia!
Nagyon szépen köszönöm válaszodat!
Akkor már csak azt nem tudom, hogy mi a különbség az Utrogestan és a Duphaston között?
Ezek a hormonok nem ártanak a babának?
Ez segít abban is, hogy fejlődjön?
Ha az Utrogestant napi kettőre írta fel az orvos és csak egy db-ot szedek az baj?
Azt az egyet is akkor veszem be, ha bajt érzek, azaz nem érzem, hogy hányingerem van vagy kismama lennék.
Köszönöm, ha segítesz!
az Utrogestan hüvelykapszula, nem bevenni kell
fenyegető vetélés ellen, sárgatest-elégtelenség esetén irják fel.
Nekem napi 2*2 kellett használnom a 14 hét végéig, ekkorra fejlődik ki a méhlepény teljes egészében, és tartja életben a babát.
Closti kúra után estem teherbe. Előtte pedig hormon kezelést kaptam.
Sziasztok!
Én az Utrogestan lágy kapszulát szedem.
Neked napi 2*2 miért kellett használnod?
Köszönöm a válaszokat!
Nos az utrogestan és a duphaston közt nincs érdembeli különbség, a te esetedben.
Az utrogestant talán szélesebb körben használják más betegségek miatt.
A gyártó különböző, így az elnevezés is.
Utrogestan hüvelykapszula a terhesség max 12. hetéig, de esetenként akár végig szedhető ez a hormonszintedtől függhet.
Utrogestannak van szájon át változata is , jobb a hüvelyi, mert a gyomor és bélrendszert érintő mellékhatásokat így kikerülöd, és a korai terhességi hányások sem befolyásolják a szedést.
A duphastont nem is jó ha hányósan szedi valaki, mert ki tudja mennyi szívódik fel belőle.
Az Utro lényege, hogy a LEPÉNY KIALAKULÁSÁIG TÁMOGATJA A sárgatesthormont a megtapadást....viszont, általában ha genetikai rendellenesség van, akkor nem előzhető meg a vetélés, esetleg meghosszabbítja az elhalt magzat kilökődését.
A baba fejlődéséhez köze nincs, mivel a te hormonszintedet támogatja.
Abban az adagban szedd amit a te dokid mond, mert 1x1 -től akár 4x1 vagy 3x2 ig is emelhető az egyéni adagolás ,de ehhez a dokinak ismernie kell a kórelőzményeket.
Nagyon szépen köszönöm a választ!
A hüvelykapszula jobb?
Nekem februárban állt le sajnos a 19 hetes ikerbabáim szivecskéje és jelenleg 5 hetes kismama vagyok, de sajnos még nem látnak semmit a magzatburkon kívűl.
Májusban volt epeműtétem és ma kiderült, hogy sajnos nemcsak pajzsmirigy, hanem autoimmun beteg is vagyok, ami sajnos állítólag a terhességmegtartásában játszik szerepet, a méh nyálkahártyát befolyásolja.
A pajzsmirigytől így már hormongyógyszert kell szednem.
Köszönöm szépen a segítségedet!!!
Én napi 3x2-t szedtem a kisfiamnál is és most is. A napi kettő egyáltalán nem sok, nyugodtan beszedheted és ne csak hébe-hóba szedd be, annak nincs értelme.
5+6 hetes kismama
3x2-t miért kellett szedned?
Voltál már mostanában UH-on? Nektek mit láttak?
Köszönöm válaszodat!
SZia. Mindenképp rendesen kell szedni. Ezek progreszteron tartalmú készítmények. Ha a baba rendben is lesz minimum 12 hétig kell használni őket, és még akkor se rakható le egyik napról a másikra, hanem csak folyamatosan csökkentve.
Sajna, ha már vesztettél el babákat , nagyon-nagyon figyelj oda ezeknek a szedésére. Sőt ha még nagyobb adagot akar írni a doki az sem baj. Azt hiszem utroból a legtöbb a 3x2 hüvelykapszula.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!